Skip Navigation Links

Dörtyol'a Yeni Bir Devlet Hastanesi Kurulacak

Türkoğlu'ndan Müjde; 'Dörtyol'a Yeni Bir Devlet Hastanesi Kurulacak'

Gündem   A+a-

Türkoğlu’ndan Müjde; “Dörtyol’a Yeni Bir Devlet Hastanesi Kurulacak
AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, Dörtyol Devlet Hastanesi Başhekimi Ahmet Necip Çiftler ile birlikte hastanenin yan tarafına başhekimlik olarak yapılan yeni ek binada bir dizi incelemelerde bulundu. Daha sonra Başhekim Ahmet Necip Çiftler ile birlikte hastanede yatmakta olan hastaları ziyaret eden Türkoğlu, hastalarla birebir sohbet ederek acil şifa dileklerini iletti.
Hastanede yatmakta olan hastaların dertlerini tek tek dinleyip notlar alan Türkoğlu, hastaneye gerçekleştirdiği gezi kapsamında; 6 Ekim 2011 Perşembe günü Sağlık Bakanı Yardımcısı Agah Kafkas ve Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof.Dr.Nihat Tosun ile birlikte, Erzin ve Dörtyol’a yönelik yapılacak hizmetler hususunda yaptığı görüşmelere dair bazı detayları paylaştı.
Türkoğlu yaptığı açıklamada şunları söyledi;
“Malum üzere; bölgemizde ciddi bir sanayileşme hamlesi gerçekleşmekte ve yaratılan istihdam alanları nedeniyle de önümüzdeki 5 yıl içerisinde hızlı bir nüfus artışı beklenmektedir. Beklenen bu hızlı nüfus artışına paralel olarak kamunun ihtiyacı olan hizmetlerinde ivedi bir şekilde tamamlanması arzusundayız. Bu açıdan Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Sayın Nihat Tosun ile gerçekleştirdiğimiz istişareler neticesinde, 2012 yılı itibariyle Dörtyol’a yeni bir devlet hastanesinin yapılmasını zaruri görmekteyiz.
Dörtyol Devlet Hastanesi’nde doluluk oranı; yaklaşık olarak % 56 dolaylarındadır. Lakin koğuş tipi yataklar nedeniyle hastalarımızın ekserisi, Osmaniye ya da İskenderun’daki hastaneleri tercih etmektedir. Halihazırda Dörtyol’daki hasta potansiyelinin % 40’ı, Osmaniye ve İskenderun’a gitmektedir. Ayrıca Dörtyol’daki hastanemizde hekim başına günlük 70 ila 120 arası hasta düşmekte ve bu nedenle hastalarımızın ayaküstü muayeneleri doktorlarımız tarafından verimli bir şekilde gerçekleştirilememektedir. Doktorlarımız tarafından bir hastaya ayrılan vaktin ortalama 5 dakika olması nedeniyle; fiziki muayene, reçete yazımı ile kaybolan vakit içerisinde hastamız şikayetini doktora net bir şekilde iletememenin sıkıntısını yaşamaktadır. Bu nedenle doktorun hastaya koyacağı teşhiste de, % 50 kaybımız söz konusu olmaktadır. Gerek hastanemizin fiziki koşullarının rehabilite edilmesi, gerekse doktor sayımızın arttırılması ve hastanemizin ihtiyacı olan cihazların alınması hususunda müsteşarımız Sayın Nihat Tosun’la yürüttüğümüz istişarelerden müspet sonuçlar elde ettik. Bu müspet sonuçlar Erzin Devlet Hastanemizin koşullarının iyileştirilmesine de yöneliktir. Bu açıdan Dörtyol ve Erzin Devlet hastanelerimizin ihtiyaç mahal listesi, Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne intikal etmiştir ve gerekli çalışmalarda yürütülmektedir.
Ayrıca Dörtyol’da 2012 yılı itibariyle yapımına başlanacak olan yeni devlet hastanesi ile bölgenin sağlık hizmetleri noktasında ortaya çıkan ihtiyacını da telafi etmiş olacağız.”
Türkoğlu siyasetin millete hizmet sunmanın bir aracı olduğunu ifade ederek, 12 Haziran seçimlerinde milletin kendilerine verdiği emaneti, hakkıyla taşımanın şuuru içerisinde hareket ettiklerini belirtti. Türkoğlu sadece milletten değil, aynı zamanda tarihe ak bir sayfa düşen kutlu bir medeniyetten de vekaleti devraldıklarını vurgulayarak, Türkiye’nin kısır siyasi çekişmelerle vakit kaybedemeyecek kadar büyük işleri olduğunun altını çizen Türkoğlu, “kutlu bir medeniyetin varisi olarak, geleceğin güçlü Türkiye’sini inşa etmek için büyük bir gayret göstereceğiz” dedi.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet