Skip Navigation Links

Artık İskenderun’un Temeli Bizim

Son mitingde bayram coşkusu yaşandı

Gündem   A+a-

 

 

İskenderun Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun Belediye Başkan Adayı Dr.Yusuf H.Civelek, mitinglerinin sonuncusunu İsmet İnönü Mahallesi’nde düzenledi.

 

 

Bayram coşkusu yaşanan mitingde, eşi Dr.Ümran Civelek ile birlikte alanı dolduran vatandaşlara çiçek atan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, balkonlardan destek veren halkı selamlayarak, el salladı.

 

 

Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, Antakya Belediye Başkanı ve CHP Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç.Dr.Lütfü Savaş, CHP İskenderun İlçe Başkanı Süleyman Uyar ve partililerin katıldığı mitingde, havai fişek gösterileri arasında halka seslenen Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, halkın, ‘En büyük Başkan bizim Başkan’ tezüahüratlarına, ‘en büyük önce Allah sonra halktır’ sözleriyle cevap verdi.

 

 

Beş yıl önce miting alanlarında halka ‘çalmayacağız, çaldırmayacağız ve çok çalışacağız’ sözü verildiğini, bu sözün tutulduğunu belirten Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Bizde iş çok laf yok arkadaşlar. Hep birlikte dünyanın işini yaptık İskenderunumuza. İskenderun coğrafyası dünyanın en güzel coğrafyalarından biri. Yaylası hemen 15 dakika sonra ova, deniz. Türkiye’nin en güzel insanları siz, iskenderunlulular” dedi.

 

 

 

‘Lafla peynir gemisi yürümüyor’

 

 

Bilbordlara, yazılanlara, ‘yavuz hırsız ev sahibini bastırır’ misali çamur atmaya cevap vermediğini belirten Belediye Başkanı ve CHP İskenderun Belediye Başkan Adayı Dr.Yusuf H.Civelek, “Bazen sessizlik en büyük cevaptır. En büyük sitem işin bitirilmesidir arkadaşlar. Benim sitemim var bu kadar güzel işler yapıldı. Başladığımızda siz sevgili İskenderunlular bu miting alanlarında akıllı sayaç istemiyoruz diyordunuz. Biz de ona akılsız sayaç diyorduk. 400 lira bedelle akıllı sayaç diye, binlerce lira vatandaştan para almışlardı. Biz de geldik akılsız sayaçları kaldırdık. Halktan alınan paraları tekrar vatandaşa iade ettik. 400 lira akıllı denilen akıllı sayaç yerine 35 liralık sayaç koyduk, aynı işi yapıyor. Halkı niye bu sıkıntıya düşürüyorsunuz. Arkasından su bedelini yarıya indirdik, beş yıl suya zam yapmadık. Kirlenmiş, lağım suları karışmış, sağlıksız suya da akıllı sayaçla mikrobu mu akıllandıracak ne yapacaklar, bir de ona dünya kadar para ödüyordu vatandaş. Kredi aldık, Fransızlardan kalan çürümüş içmesuyu şebekesini değiştirdik. İskenderun’u Fransızlardan şimdi kurtardık aslında şimdi, işgal şimdi bitti. Çünkü İskenderun’un temeli bizim artık, temeli. Lafla peynir gemisi yürümüyor. İskenderunluların bu kadar temiz, bu kadar basınçlı, su motoru istemeden 10. kata kadar kendi basıncıyla çıkan suya ödediği para 2008 yılındaki sağlıksız, kirli suya ödenen paranın daha altında” diye konuştu.

 

 

 

‘Meyve veren ağaç taşlanır’

 

 

Konuşmasında, ‘Meyve veren ağaç taşlanır’ sözünü de anımsatan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Ben de diyorum ki bunların meyvesi yok. Ben niye taş atıp elimi yorayım” dedi.

 

 

Başkan, “Pınarbaşında itfaiye vardı. Yağmur yağdığında kendisi dışarı çıkamıyordu, kendisi yardıma muhtaçtı. İzbe bina, 20 yaşında araçlar, Osmanlı tulumbacısı bile değilsiniz dedim. Yeni arsa aldık, arsa da kalmamıştı, satılmıştı. Türkiye’nin en güzel, en modern itfaiye binasını yaptık. Yeni üç tane araç aldık. Şu an itfaiyemiz Türkiye’nin en çağdaş en modern 10. Kata kadar müdahale edebilecek güçte bir itfaiyesine kavuştu İskenderun. Bal tutan parmağını yalarmış, böyle atasözü var mı. Önce parmağını yalıyorlar, ses çıkarmayınca kaşık, ardından kepçeyle gidiyor. Yok böyle atasözü, yok. Ama şu var. Lafla peynir gemisi yürümüyor, yürümez. İşte bu atasözü” şeklinde konuştu.

 

 

 

“2008 yılında sivrisinekten durabilir miydik burada. Çöp kokusu, yanıktan, dumandan evini satanlar oluyordu.Çöp sorununu çözdük. Ayrıştırma yöntemiyle Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisi yaptık. Şimdi İskenderun’un suyu temiz, havası temiz. Yaşam için en önemli iki unsurdur bu. Sıra geldi siyaseti de temizlemeye. Onu da 30 Martta temizleyeceğiz” diyen Başkan, cumhuriyetimizin kuruluş yıllarındaki, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün halkçı belediyecilik örneğinin verildiğini söyledi.

 

 

Çalmadan, çaldırmadan, halktan alınan parayla halkın en çok ihtiyacı olan, yaşamını kolaylaştıran ve mutluluğunu arttıran çalışmalar yapıldığını, kimsenin ötekileştirilmediğini, halka eşit ve adil hizmet verildiğini belirten Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Kısmet olursa, 30 martta aynı şekilde devam edeceğiz. Daha güzel bir İskenderun olacak” dedi.

 

 

 

Halkın ‘En büyük Başkan bizim Başkan’, ‘Kul hakkı yemeyen, hizmet veren Başkan’ tezahüratları arasında konuşan Başkan, kadınların sosyal hayatta yer almasının önemine vurgu yaparak, bu bilinçle 6 tane Kadın Kültür Sanat ve Eğitim Merkezleri kurulduğunu, mecliste de 4 kadın üyenin seçilebilir yerde yazıldığını anımsattı.

 


 

 

‘Her şey İskenderun için, halkımız için’

 

 

30 Mart seçiminin kader seçimi olduğunu belirterek, “barışın, huzurun, hizmetin devamını istiyor muyuz?” diye soran Başkan, “Bu halkın seçimi olacaktır, İskenderun’un seçimi olacaktır” diye konuştu.

 

 

İsmet İnönü ve Numune mahallelerinin katılımıyla yapılan mitingde, köprüler, taziye evleri, iskele, sosyal tesisler yapıldığını anımsatan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Otoparklarıyla, sosyal tesisleriyle hepsi belediye tarafından işletiliyor, kimseye peşkeş çekilmiyor” dedi.

 

 

Kazanılan uğraşların, savaşların komutanların adına yazıldığını belirten Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Ama savaşlar ve uğraşlar aslında canını, terini, emeğini verenlerle kazanılır aslında. Tarih onları bir türlü yazmıyor. Ama onlar, isimsiz kahramanlar benim gönlümde, benim kalbimde yazılı. Onlar içimizde ben görüyorum onları. Ben sizlere, çalışanlara, emeği geçenlere huzurunuzda binlerce kere teşekkür ediyorum. Esas kahraman onlar çalışanlar, emeği geçenler. Tüm emekçilerden Allah razı olsun” diye konuştu.

 

 

‘Köprüler yaptırdık gelip geçmeye çeşmeler yaptırdık suyun içmeye’ şarkısı ile konuşmasına son veren Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “ Biz çalsak çalsak şarkı çalarız. Köprüler yaptırdık gelip geçmeye, çeşmeler yaptırdık suyun içmeye. Yalan mı, şarkımız da gerçek. Her şey İskenderun için, her şey sizin için. Herşey gönlünüzce olsun’ diye konuştu.


 

Gösterilen ilgiye teşekkür eden CHP İlçe Başkanı Süleyman Uyar, “30 Mart akşamı saat 24.00’e doğru hep birlikte daha coşkulu ve başarılı bir şekilde kutlarız” dedi.

 



 

 

‘Pırıl pırıl adaylarımızla halkımızın karşısındayız’

 

 

İki pırıl pırıl adayla İskenderunluların karşısında olunduğunu belirten Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, “Yaptıkları hizmetler anlatmakla bitmiyor. İkisinin de doktor olmaları dışında bir ortak özelliği var, ikisi de beş yıl boyunca hem hizmet ettiler hem de kul hakkı yemediler, yedirmediler” diye konuştu.

 

 

Milletvekili Mevlüt Dudu, “Sahada gördüğümüz bir gerçek var ama bugün çok net öğrendik çok güvenilir bir kamuoyu araştırma şirketinin son tesbitine göre İskenderun’da da Hatay’da da açık bir farkla CHP iktidara geliyor. Çünkü İskenderun halkı, Hatay halkı kadirşinastır. Halkımız bu iki insanın beş yıldır yaptığı hizmetlerin karşılığını verecek diyorduk, bunu görmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

 

 

Antakya’daki değişimin herkes tarafından görüldüğünü ifade eden Antakya Belediye Başkanı ve CHP Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç.Dr.Lütfü Savaş, “İki yıldır Hatay’da dersimizi çalışıyoruz” diye konuştu.

 

 

‘Bir olalım, iri olalım, diri olalım” diye seslenen Doç.Dr.Lütfü Savaş, bayrağımızın, vatanımızın, inançlarımızın ortak kutsalımız olduğunu ifade etti.

 

 

Arıtma tesisinin sadece İskenderun ve Antakya’da olduğuna dikkat çeken Başkan Doç.Dr.Lütfü Savaş, Hatay’ın bazı en büyük ilçelerinin kanalizasyonunun dahi olmadığını belirtti.

 

 

Suriye’de yaşanan sıkıntıların bölgemizi olumsuz etkilediğini ifade eden Başkan Doç.Dr.Lütfü Savaş Hatay’ın en çok vergi verenler listesinde her zaman ilk 7 ve 9’da olmasına rağmen, buna karşın hizmet ve yatırım sıralamasında 54. sırada yer aldığını ifade etti.

 

 

Belediye Başkanı ve CHP İskenderun Belediye Başkan Adayı Dr.Yusuf H.Civelek ve Antakya Belediye Başkanı ve CHP Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç.Dr.Lütfü Savaş, havaya ellerini kaldırarak, halkı selamladı.

 

 

Havai fişek gösterisi ile renklenen mitingde, halk Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek’e sevgi gösterisinde bulundu.

 

 

Vatandaşlar ve Belediye Başkan Adayları, ‘Hayat bayram olsa şarkısı’na eşlik etti.

 

 

Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek’e halk balkonlardan el sallayarak, tezahüratta bulundu.


 

 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet