Skip Navigation Links

Bu Güzel Coğrafyaya Layık Olalım

Olağan Kurul Sonrası İlk Kez Toplandılar!

Gündem   A+a-

 

  Esnaf odalarının her ay geleneksel olarak düzenlediği toplantı, İskenderun Bakkallar ve Bayiler Odası ev sahipliğinde, İskenderun Belediyesi 5 Nolu Sosyal Tesis’te gerçekleştirildi. Geleneksel birlik ve beraberlik kahvaltılı toplantıya, Kaymakam H. Hasan Özyiğit, İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf H. Civelek, İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Başar, Arsuz Kaymakamı Fatih Baysal, İTSO Başkanı Levent Yılmaz ve oda başkanlarının tamamı katıldı.

 

“23 Mart’ta Sessiz Olalım”

 

  Toplantıda, 23 Martta yapılacak olan YGS sınavı ile ilgili sessizlik çağrısını bir kez daha yineleyerek, seçim otobüslerinin sınava kadar ve sınavın yapıldığı gün de sesinin kapatıldığını belirten İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf H.Civelek, Niğde’deki şehitlerimiz içinde başsağlığı diledi. Mersin’de meydana gelen kazada yaşamını yitirenlere rahmet, ailelerine başsağlığı temennisinde bulunan Belediye Başkanı Dr. Yusuf H.Civelek, birlik ve beraberlik kahvaltı programını düzenlenen İskenderun Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mustafa Çöloğlu’na teşekkür etti.

 

 
 
 

“Üzmeyelim Kırgınlık Yaratmayalım”

 

  21 Mart baharın karşılandığını belirten İskenderun Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Bahar Bayramının da bütün halkımıza baharda ağaçların çiçeklendiği, filizlendiği gibi yeni filizlerle yeni umutlar getirmesini temenni ediyorum. Şu güzel doğaya layık olmaya çalışmamız lazım. Şu dingin, şu kadar güzel manzaraya bizlerin aynı dinginlikle layık olmaya çalışmamız lazım. Seçim netice itibariyle halkın gönlünce davranarak kendi yöneticilerini seçmesi kadar doğal bir şey olamaz. Biz de vatandaşı yormadan, üzmeden , kırgınlık yaratmadan,seçim sürecini tamamlamalıyız. Çünkü seçim bitince herkes aynı yerde yaşayacaklar, birbirimizi kırmaya, germeye gerek yoktur. Madem ki geleceğimiz için bir şeyler yapmaya çalışıyoruz, 23 martta geleceğimiz olan gençlerin üniversite sınavı var. Seçimler sürüyor ama, onların da kendi hayatlarını kazanmak, gelecekleri için uğraşmaları devam ediyor. Onların dünyaları farklı şu anda. Onların dünyalarını, huzurlarını bozmamamız gerekir. Biz kendi seçim arabalarımızın seslerini tamamen kapattık. 23 Mart sınavına kadar sınav günü de dahil hepimizin buna uymasını, gençlerimizin geleceğine bizim de bir katkıda bulunmamızı temenni ediyorum” dedi.

 

 
 

“Gönlümüz İskenderunlular İle”

 

  21 Mart Bahar Bayramının ülkemize barış ve huzur getirmesi temennisinde bulunan Arsuz Kaymakamı Fatih Baysal da, yeni bir ilçe olarak kurulumu yüzde 90 itibariyle tamamlandığını belirterek, “Ayrı ilçe olarak yapsak ta İskenderun Kaymakamlığının gösterdiği desteği belirtmek istiyorum. İskenderun’dan ayrılmış olsak ta gönlümüz İskenderunlularla hep beraber. Sadece mülki sınırlar ayrıldı, gönüller hep bir. Bir şeyleri birliktelikle başarabileceğimize inanıyorum. İskenderun’u arkamızda büyük bir destek olarak düşünüyorum. Valimiz de destek verdi. Gelecekte Arsuz’un tarım ve turizm kenti olmasını düşünüyorum. İskenderun sanayi alanında çok gelişmiş ilçe. Neredeyse il hüviyeti sözkonusu İskenderun’da” şeklinde konuştu.

 

  Seçimlerde demokratik kültürün en güzel örneğinin İskenderun’da yaşandığını söyleyen İskenderun Kaymakamı H.Hasan Özyiğit, “Demokrasi kültürünü tam anlamıyla özümsemiş bir ilçemizde yaşıyoruz. Bu bizi sevindiriyor. Teşekkür ediyoruz. 21 Mart Bahar Bayramı’nı tebrik ediyorum. Ülkemize huzur, barış, esenlik getirmesini temenni ediyorum. Burada ciddi kültür ve gelenek oluştu. Körfez bütünlüğü içinde ciddi ekonomik, kültürel bütünlük, turizm potansiyeli oluşturarak Türkiye’ye katkımızı devam ettireceğiz. Seçimin tüm ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.

 

“Toplumsal Huzurumuzu Bozamazlar”

 

  Şehitlere rahmet, ailelerine başsağlığı dileyen İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Başar, “Hiçbir şeyin toplumsal olarak huzur ve güvenliğimizi, birlik, beraberliğimizi bozmayacağına inanıyorum. Önümüzdeki seçim dönemiyle ilgili Kaymakam Bey öncülüğünde gerekli güvenlikle ilgili bütün tedbirlerimizi aldık. Seçimin de şu ana kadar olduğu gibi yine birlik ve beraberlik havası, huzur, güven ortamı içerisinde geçmesini diliyorum” şeklinde konuştu.

 

“Gemi Su Alırsa Hepimiz Batarız”

 

  Şehitlere rahmet, ailelerine başsağlığı dileyen Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkan Vekili Uğur Fırat, “Allah birliğimizi, dirliğimizi bozmasın. Hepimiz aynı gemideyiz. Bu gemi su alırsa hepimiz aynı anda batarız. Nifak tohumu ekmek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz” diye konuştu.

 
 
 
 
 

“Kim Seçilirse Bizim Başkanımız O Olacak”

 

  Yaklaşan yerel seçimlere dikkat çeken İskenderun Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mustafa Çöloğlu, halkımızın sağduyuyla seçimi atlatacağını belirterek, “Bu seçimdir, bir yarıştır. Mutlaka bir kazananı olacaktır. Kazanan en iyi şeyleri yapacaktır. Başkan adayları projelerini anlatsın, ikna etsinler. Seçilen hepimizin başkanı olacaktır. Herkesin siyasi görüşü olacaktır. Kim seçilirse seçilsin o bizim başkanımız olacaktır. Doğru yapıldığında alkışlayacağız, yanlış yapıldığında da ortak menfaatlerimizi bir düşünüp yanlışı söyleyeceğiz. İnşallah seçim barış, huzur içinde yapılır. Kardeşçe, bu ülkede beraberlik içinde yaşamaya devam ederiz. Bir tane Türkiye var. Hepimize yeter” şeklinde konuştu.

 

“Değerin, Birlikteliğin İçerisindeyiz”

 

  İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Levent H. Yılmaz da, geleneksel toplantıyla İskenderun için bir takım faaliyetlerin içinde olmanın amaçlandığını belirterek, “İTSO olarak İskenderun’a değer katacak etkinliğin, faaliyetin, birlikteliğin içindeyiz. Seçime az zaman kaldı. İnşallah birlik, beraberliğimizi bozmadan bu süreci atlatırız” şeklinde konuştu. Geleneksel birlik ve beraberlik kahvaltılı toplantıya, esnaf oda başkanları, esnaflar, İTSO yöneticileri de katıldı.

 
 
 
 
 
 
 
Bu Güzel Coğrafyaya Layık Olalım videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet