Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Uyuşturucuyla Milli Mücadele İçin Hangi İlçeler Seçildi

Uyuşturucuyla Mücadele Acil Eylem Planı kapsamında 5 pilot ilçede gerçekleşecek işte o ilçeler.

Uyuşturucuyla Milli Mücadele İçin Hangi İlçeler SeçildiFoto
Galeri

Adana   A+a-

Uyuşturucuyla Mücadele Acil Eylem Planı kapsamında 5 pilot ilçede gerçekleşecek "Uyuşturucu ile Milli Mücadele Çalıştayı" Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, ünlü sinema sanatçısı Hülya Koçyiğit'in de katıldığı etkinlikle Adana'da yapıldı.
Vatan Şaşmaz'ın sunumuyla Sheraton Otel'de gerçekleştirilen çalıştayın açılış konuşmasını yapan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, çalıştayda emeği olan kurumlara teşekkür ederek işbirliği sözü verdi.
Çalıştaya ev sahipliği yapan Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan da proje kapsamında ortaöğretimine devam eden 50 Yüreğirli akil gencin, alanında uzmanlar tarafından birçok konuda eğitim aldığını ifade etti. Eğitimin sonunda akil gençlerin evlerde, sokaklarda, mahallelerde ve okullarda arkadaşlarının uyuşturucu zararlarını anlatacaklarını söyleyen Çelikcan, "Çevrelerine örnek davranışları olan iyi arkadaşlar olacaklar. Hedefimiz, Yüreğir'deki bütün okullarda akil gençler gruplarını oluşturarak yaygınlaştırmak" şeklinde konuştu.
Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Metin Yılmaz ise uyuşturucuyla mücadele için 1.5 milyon TL harcadıklarını ve bağımlılıklar listesine teknolojinin de eklendiğini kaydetti. Türkiye nüfusunun 2023 yılında yüzde 70'inin çalışma çağında olacağına değinen Yılmaz, bu yapının avantaja dönüşmesinin gençliğe yönelik etkin ve nitelikli politikalarla mümkün olacağını dile getirdi.
"SORUNUN ÇÖZÜMÜ İÇİN DESTEK ŞART"
Adana Milletvekili, TBMM Sağlık İşleri Komisyonu başkanı Prof. Dr. Necdet Ünüvar da uyuşturucu sorununun çözümünün sadece devlet eliyle değil, STK ve ebeveynlerin destekleriyle sağlanabileceğine dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun uyuşturucu konusunda çok duyarlı olduğunu anlatan Ünüvar, 11 ilde kurulan narkotimlerin başarıyla görevlerini sürdürdüklerini ifade etti.
"KİMSE BAŞIMA GELMEZ DEMESİN"
Ünlü sinema sanatçısı Hülya Koçyiğit ise konuşmasında, "Kimse başıma gelmez demesin" ifadesini kullandı. Evlat yetiştirirken bir çiçeğe bakıyormuş gibi onları hayata hazırladıklarını dile getiren Koçyiğit, "Birçok gencimiz sahte mutluluk arayışıyla hiç ummadığımız anda uçurum dibine gidebiliyor. Projenin sloganları çok ince hazırlanmış, güzel sloganlar kullanılmış. Eminim proje Türkiye'ye yayılacaktır. En çok dikkatimi çeken bu konuda görevlendirilen 50 akil genç oldu. Onların hepsini alkışlamak istiyorum çünkü bu çalışmaları onlar devam ettirecek" dedi.
"DESTEK VERMEK EN BÜYÜK GÖREVİM"
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim de Türkiye'de üzerine düşülecek birçok sorun olduğunu ancak uyuşturucunun gençleri ve geleceği ilgilendiren bir sorun olduğu için birlik çağrısı yaptı. "Bundan sonra bu projelerin her türlüsüne, nerede olursa olsun destek olmak istiyorum" diyen Terim, insanları empatiye davet etti ve "Bu konuya destek vermek en büyük görevim" dedi.
Çalıştayın Adana'dan başlamasının ayrıca önemli ve sevindirici olduğunu vurgulayan Terim, "Alfabetik sıraya göre 01 ile başlıyor, inşallah bundan sonra 3-4-5 diye devam eder. Adanalılar'dan çok şey bekliyoruz. Herkes elini taşın altına koymalıdır. Bu illetten kurtarmak için hepimiz var gücümüzle çalışmalıyız" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Prof. Dr. Mansur Beyazyürek ve Sevil Atasoy, uyuşturucu maddeler ve çözümleriyle alakalı konferans verdi.

Uyuşturucuyla Milli Mücadele İçin Hangi İlçeler Seçildi foto galeriyi gezinmek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş