Skip Navigation Links

Samsun Heyeti Hatay'a Hayran Kaldı

Hatay'ı dünyaya örnek gösterdiler.

Samsun Heyeti Hatay'a Hayran Kaldı

Gündem   A+a-

Bir takım temaslarda bulunmak üzere Hatay’a gelen Samsun Valisi İbrahim Şahin ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş’a nezaket ziyaretinde bulundu.

 

HBB binasında gerçekleşen ve HBB Başkan Vekili Serdar Güven’in de katıldığı ziyarette kısa bir konuşma yapan Başkan Savaş, Vali İbrahim Şahin’i ve Başkan Yusuf Ziya Yılmaz’ı Hatay’da ağırladıklarından dolayı mutluluk duyduğunu ifade etti.

 

Başkan Savaş yaptığı konuşmada, her iki ilin gerek belediyecilik gerekse sosyal ve kültürel alanlarda gelişimi için birlikte hareket edeceklerini ifade etti.

 

Konuk Vali ve Belediye Başkanı ise yaptıkları ortak açıklamada, kardeşlik hükmünün sürdüğü Hatay’da olmaktan mutlu olduklarını ifade ederek, Hatay’da farklı dinlerin, mezheplerin ve kültürlerin birlik ve beraberlik içinde yaşamasının dünyaya örnek olduğunu kaydettiler.

 

Yapılan kısa konuşmaların ardından Başkan Savaş, konuklarına Antakya’nın tarihini anlatan ‘Osman Belgeleri Işığında Antakya’,  Antakya’nın doğal bitkileri hakkında bilgiler veren ‘Antakya’nın Doğal Bitkileri’ adlı kitapları, Hatay’ın bağımsızlığını simgeleyen Türk Bayraklı heykel ile Vali Şahin’in ve Başkan Yılmaz’ın isimlerinin yazıldığı birer seramik tablo hediye etti.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet