Skip Navigation Links

Saman Yüklü Gemi 16 Gündür Yanıyor

Hatay'ın İskenderun Denbirport Limanı’nda demirli saman yüklü gemi, 16 gündür yanıyor.

Saman Yüklü Gemi 16 Gündür YanıyorWeb
TV

Gündem   A+a-

Deposundaki 19 ton akaryakıt tahliye edilemediği için patlama ihtimali bulunan gemiye müdahale edilemiyor.

  14 Ocak tarihinde İskenderun Denbirport Limanı’nda demirli bin 300 ton saman yüklü Togo bandıralı "Retaj" isimli kuru yük gemisi henüz belirlenemeyen bir nedenle alev almıştı. Gemi personelinin tahliye edilmesinin ardından 16 günden bu yana dumanların yükseldiği gemi kullanılamaz hale geldi. Deposunda bulunan 19 ton akaryakıt ise boşaltılamadı.

  Gemiden yükselen dumanlara rağmen müdahale edilmemesinin sebebinin ise geminin üst güvertelerinde yanan samana müdahale edilirken, alevlerin alt bölümlerine sıçraması olduğu belirtildi. Oluşacak bir kıvılcım ile samanların alev almasını göz önünde bulunduran yetkililer deposunda akaryakıt bulunan geminin patlama riskini göz önünde bulunduruyor. Bu nedenle gemideki yanan samanın kendiliğinden sönmesi bekleniyor.

  Geminin, patlama riski nedeniyle limanda açığa alındığı gözlendi.

  Yanan geminin kontrolünü ise İskenderun Liman Başkanlığı’nın yürüttüğü öğrenilirken, geminin yakınında her ihtimale karşı Sahil Güvenlik'e ait botların bulundurulduğu kaydedildi. 

  Henüz neden alev aldığı belirlenemeyen gemi ile ilgili soruşturma devam ederken gemideki yangının tamamen kontrol altına alınmasıyla hurdaya ayrılıp geminin jilet yapımında kullanılacağı  öğrenildi.

Saman Yüklü Gemi 16 Gündür Yanıyor videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet