Skip Navigation Links

Rektör Olmaya Talibim

MKÜ İskenderun Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ertuğrul Baltacıoğlu; “Rektör Olmaya Talibim” dedi.

Eğitim   A+a-

 

    Mustafa Kemal Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ertuğrul Baltacıoğlu 1997 yılından bugüne Mustafa Kemal Üniversitesi’nde yaptığı hizmetleri taçlandırmak adına Rektörlük yönetimine talip olduğunu açıkladı.


 Prof. Dr. Ertağrul Baltacıoğlu Ekibiyle birlikte düzenlediği basın toplantısında üniversitenin çok sayıdaki öğretim elemanından ve paydaşlarından almış olduğu yüreklendirici yorumlar ve somut destekle; gerçekleştirmeyi planladıkları hedefler, projeler ışığında, ideallerindeki Mustafa Kemal Üniversitesi'ni oluşturmak için rektörlük görevine talip olduğunun da altını çizdi.

 

    Her Rektör Yönetici Olamaz

 

    1994’de geldiği Üniversitede dekan yardımcılığı görevindeyken 17 yıl önce MKÜ Mühendislik Fakültesine davet edildiğini anımsatan Prof. Dr. Baltacoğlu “O günden bugüne sivil havacılık, Mühendislik Fakültesi Dekanlığı, rektör yardımcılığı, kısaca üniversitenin her kademesinde bulundum. Akademik hizmetim de 35 yıl oldu. Son 20 yılı ufak tefek kesintilerle birlikte idareci ve yönetici olarak görev yaptım. Üniversitede ve tüm kurumlarda en önemli husus; yöneticilik, üniversitede ise akademik kariyer yanında yöneticilik önemli bir vasıf gerektirmektedir. Her profesör rektör olabilir, her profesör yönetici, idareci olamaz” dedi.

 

    Ülkemizin Öncelikleri Bizim Önceliğimiz

 

    Tecrübesi ve birikimiyle mevzuat, yönetmelik, işleyişle Üniversitenin eksiklerini, ihtiyaçlarını 17 yıldır Mustafa Kemal Üniversitesi’nde gördüğü için yönetime talip olduğunun altını çizen Prof. Dr. Baltacıoğlu “Şunu biliyorum ki yönetici, yetki ve sorumluluğunu iç paydaşlarıyla paylaşır, gerekmediği takdirde müdahalede bulunmaz. Bütün akademik personelin önünü açar, onları motive eder. Cezalandırma değil, ödüllendirme ve teşvik etme yönetimde esastır. Ülkemizin öncelikleri bizim önceliklerimiz olacaktır. Bütün fakültelerimizin önceliklerini, bu temel öncelikleri almak yolunda ben politika çizeceğim. Dolayısıyla her türlü teşvikte, ülkemizin önceliklerinde bu yönde çalışan arkadaşlarımızın akademik çalışmaları ön palanda çıkacak, diğerleri de lisan seviyesinde eğitimlerine devam edecek” diye konuştu.

 

    MKÜ En İyi Yönleriyle Öne Çıkacak

 

    Araştırmalarının üniversite ve ülkeye katkı sağlanmasının ortaya konulacağına da işaret eden Prof. Dr. Baltacıoğlu şunları kaydetti: “Bu fayda sağlanmadığı müddetçe gereksiz çabalar hiçbir fayda sağlamayacaktır. Bilim ve teknoloji, kültürel, sosyal, tıbbi sağlık alanlarında öne çıkmamız gereken noktalar ne ise biz de onu öne çıkaracağız ki, gerekli teşvikleri alabilelim. Fakültelerimizin öncelikleri belirlenecek, o alanda, belirlenecek bir veya iki dalda en iyi olmayı sağlayacağız”

 

    Ara İnsan Gücü Yetiştireceğiz

 

    Türkiye’de ve bölgede ara işgücü problemine de vurgu yapan Prof. Dr. Baltacıoğlu “Fabrikalar çok, ama yetişmiş eleman arıyorlar yok. Niye? Çünkü vasıflı eleman yok. Türkiye’ye yetiştireceğiz ama önceliğimiz bölgemiz sanayicisi, hangi ara insan gücüne ihtiyaç var, Antakya, Kırıkhan, Reyhanlı, Hassa, Yayladağı, Samandağ, Altınözü de hangisi öne çıkarsa, öncelikli ara insan ihtiyacı sorulmuyor. Ara insan gücü yetiştiren birimler kaderiyle baş başa kalıyorlar. Sanayicimiz hangi alanda ara insan gücüne ihtiyaç olduğunu istiyorsa, biz Meslek Yüksekokullarında o yönde ara insan gücü yetiştirecek şartları sağlayacağız. Oradan yetişen insanlar sanayicilerimiz tarafından mezun olmadan iş imkanına kavuşmuş olacak” şeklinde konuştu.

 

    Üniversiteyi Toparlayacağız

 

    Tüm Hatay’a yayılan MKÜ’de toparlanma süreci başlatacaklarını da sözlerine ekleyen Rektör adayı Prof. Dr. Baltacıoğlu şöyle devam etti: “Öncelikle var olan birimlerde gereksiz olanları toparlayacağız. Gerekli ve öncelikli birimleri de geliştirmeye ağırlığımızı vereceğiz. Dolayısıyla bu üniversiteyi ben tanıyorum, eksiklerini, olması gerekenleri, yapılacakları, burada gerekirse Ankara’da yapmam gerekenleri biliyorum. Oradan yatırım, ekonomi, maliye bakanlığından, Başbakanlıktan, hükümetten, TÜBİTAK’tan, TOBB’dan, sanayici ve işadamlarından hepsiyle diyaloğu kurarak, benim işim bu organizasyonu yapmak, ekibim de biz de üniversitenin diğer görevlerini yapacaklar. El birliğiyle, medyanın sanayicilerin, akademisyenlerin, Hatay halkının el birliğiyle bu üniversiteyi layık olduğu yere getireceğim sözünü veriyorum”

 

 


Rektör Olmaya Talibim videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet