Skip Navigation Links

‘Obezite cerrahisi’ obezlere umut olacak

Özel İskenderun Gelişim Hastanesi’nde mide küçültme ameliyatı yapılabilecek

Sağlık   A+a-

 Obezite cerrahisi alanında başarıyla gerçekleştirdiği operasyonlarla adından sıkça söz ettiren Bariatrik (Obezite) ve Reflü Cerrahisi Uzmanı Genel Cerrah Op. Dr. Cavit GÖKTAŞ, Özel İskenderun Gelişim Hastanesi’nde poliklinik hizmetine başladı.

Obezitenin,yüksek sağlık riskleri taşıyan ciddi bir sağlık sorunu olduğuna dikkat çeken Op. Dr. Göktaş, iki yetişkinden birinde obezite sorununa rastlandığını belirterek, “Obezite, Avrupa ve Amerika’da olduğu gibi, ülkemizde de ciddi bir sağlık sorunudur. Beslenme alışkanlıklarımızın değişmesiyle birlikte alınan aşırı kilolar bize; diyabet, hipertansiyon, nefes darlığı, kalp hastalığı ve eklem- diz ağrıları olarak geri dönmektedir. Bu hastalıkların yanı sıra psikolojik bozukluklar ve sosyal yaşantımızdaki olumsuzluklar, bunların cabasıdır. Hastanemizde, obezite ile mücadele etmek için Başhekimimiz Op. Dr. Recep Aydın ve Değerli işadamımız Metin Yıldız’ın katkılarıyla,Bariatrik ve Reflü Cerrahisi Birimi kurulmuş olup, birimimiz değerli halkımızın hizmetine sunulmuştur. Bu hizmet için ameliyathane birimine Full HD Laparoskopik Sistem ve ekipmanlaralınmıştır. Hastanemizin hedefi, aşırı kiloları yüzünden hayata küsmüş insanları yeniden hayata bağlamak ve topluma kazandırmaktır” açıklamasında bulundu.

 

“Obezite artık kaderiniz değil”

Obezite cerrahisinde kullanılan yöntemler hakkında bilgi veren Op. Dr. Cavit Göktaş, “Laparoskopik yani kapalı ameliyat yöntemiyle gerçekleştirilen mide küçültme ameliyatı için hastanemizde iki farklı uygulama yapılabilmektedir. Bariatrik Cerrahide, en sık yapılan ve popüler olan cerrahi yöntem, Laparoskopik Sleeve Gastrektomi (LSG) ameliyatıdır. Vücut kitle indeksi, 40 ve üstü olan hastalarda, 35 ve üstü yandaş hastalığı olanlarda, şeker hastalığı, hipertansiyon, KOAH, uyku apnesi, eklem hastalığı olanlarda uygulanan bir yöntemdir. Bu ameliyatta Laparoskopik olarak midenin yüzde 70’i çıkarılmaktadır. Ameliyat sonrası hastalar, genellikle üçüncü gün taburcu edilmektedir. Diğer bir seçenek olanLaparoskopik Mini Gastrik By-Pass (L-MGB)’ta ise; vücut kitle indeksi 50 ve üstü olanlarda ve şeker hastaları için uygulanan ideal bir yöntemdir. Bu yöntemle mide küçültülür, besinlerin emilmesi engellenir ve hastanın kilo vermesisağlanır. Bu ameliyatlardan sonra bir yıl içinde ortalama 30 – 40 kilo, 2 yıl içerisinde ise 50- 60 kilo verilebilmektedir. Ameliyat ortalama bir saat sürmekte ve hastalar 2 -3 gün içerisinde taburcu edilebilmektedir. Obezite sorunu artık, kader değildir” dedi.

Genel Cerrah Op. Dr. Cavit GÖKTAŞ KİMDİR?

1970 yılında Arsuz Çetillik Köyü’nde doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini İskenderun’da tamamladı. 1996 yılında Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olup, İstanbul Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde genel cerrahi ihtisasını tamamladı. 2002- 2003 yıllarında Ardahan Devlet Hastanesi, 2003- 2006’da ise Tokat Erbaa Devlet Hastanesi’nde genel cerrahi uzmanı olarak çalıştı. 2006- 2010 yıllarında Mersin Toros Devlet Hastanesi’nin başhekimi olarak görev yaptı ve 2010- 2014 yıllarında Adana Çukurova Devlet Hastanesi genel cerrahi uzmanı olarak çalıştı. Eylül 2014 itibariyle Özel İskenderun Gelişim Hastanesi’nde göreve başlayan Op. Dr. Cavit Göktaş; Laparoskopik Bariatrik (Obezite) ve reflü Cerrahisi, meme, tiroit, GİS Benignve Malign tümörleri diğer genel cerrahi ameliyatlarını başarıyla gerçekleştirmektedir.

Kurs ve Sertifikalar

2006 - Ankara GATA Tıp Fakültesi Temel ve İleri Düzey Laparoskopik Cerrahi Kursu ve Sertifikası

2014 - İstanbul Acıbadem Üniversitesi Hastanesi Laparoskopik Bariatrik Cerrahi Kursu ve Sertifikası

 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet