Skip Navigation Links

İnşası Süren Baraj ve Sulama Kanalları Ne Zaman Tamamlanacak?

TBMM Genel Kurulu’nda söz alan CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, Hatay’ın arazi varlığının yüzde 51’inin tarım alanlarından oluştuğunu ve bunun

İnşası Süren Baraj ve Sulama Kanalları Ne Zaman Tamamlanacak?

Gündem   A+a-

 
TBMM Genel Kurulu’nda söz alan CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, Hatay’ın arazi varlığının yüzde 51’inin tarım alanlarından oluştuğunu ve bunun 146.441 hektarı ekonomik olarak sulanabilir tarım arazisi olup, bu arazinin yaklaşık %20’si yani 28.341 hektarı sulanabilmektedir. Ekonomik olarak sulanabilecek arazinin beşte birinin sulanabildiği gerçeğini gündeme getirerek sürdürülebilir kalkınma için kaynakların verimli kullanılması gerektiğine vurgu yaparak inşası devam eden projelerin ivedilikle bitirilmesi gereğine değindi.
 
Milletvekili Topal, “Hatay'ın tarım alanları, toprak yapısı, iklim koşulları yılın dört mevsiminde tarımsal üretime imkân vermektedir. Hatay'ın arazi varlığının yüzde 51'i tarım alanıdır, bunun 146.441 hektarı ekonomik olarak sulanabilir iken ancak bu arazinin 28.341 hektarı sulanabilmektedir.
,
İnşa hâlinde olan Reyhanlı, Orta Ceyhan Menzelet, Büyük Karaçay ve Dostluk Barajları bitirildiğinde sulanabilecek arazinin 134.265 hektara çıkacağı ifade edilmektedir.” dedikten sonra şu sorularına yanıt aradı,
 
“Reyhanlı Barajı'nın fiziki ve nakdi gerçekleşme oranını nedir? 2015 yılında bitirilmesi planlanan baraj neden hâlâ tamamlanamamıştır?”
 
“Menzelet Sulama Projesi kapsamında Tahtaköprü Barajı'nda devam eden set yükseltme çalışmaları, planlanan kanallar, tünel ve Reyhanlı Barajı bağlantısı ne zaman tamamlanacaktır?”     
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet