Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Meclis'te İskenderun'un Sesi Olacağım

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Aday Adayı İnşaat Mühendisi Mustafa Kamil Turan, seçim çalışmaları kapsamında,

Meclis'te İskenderun'un Sesi Olacağım

Politika   A+a-

çalışma arkadaşlarıyla birlikte, İskenderun Rum Ortodoks Kilisesi Fukara Vakfı Başkanı Can Teymur, Yönetim Kurulu Üyeleri ve kilise cemaati ile bir araya geldiler.

 

İskenderun Rum Ortodoks Kilisesi Fukara Vakfı Başkanı Can Teymur,Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Aday Adayı Mustafa Kamil Turan, cemaatimizi ziyaret etmek için burada bizlerle birlikte. Bildiğiniz gibi ülkemizde 7 Haziran’da yapılacak Milletvekilliği için çalışmalar başladı. Aday adaylarımız bu konu ile ilgili çalışmalarını yaparken gerek sivil toplum kuruluşlarına gerekse de kamu kurum ve kuruluşlarına ziyaretlerde bulunuyorlar. Kamil Bey geçen dönem İskenderun belediye meclis üyeliği yaptığı dönemde vakfımıza çok büyük desteklerde bulundu. Bu vesile ile de kendisine teşekkürlerimi sunuyorum. Ben cemaatimiz adına kendisine çıkmış olduğu bu zorlu yolda başarılar diliyorum. Kendisi sizlere kısaca kendini ifade edecek” diyerek sözü Mustafa Kamil Turan’a bıraktı.

 

Paskalya bayramı öncesinde tutulan oruç devresinde burada verilen oruç yemeğine beni kabul ettiğiniz için çok teşekkür ederim” diyerek konuşmasına başlayan ve bu ziyarete CHP rozetini çıkarmadan geldiğini ifade eden Mustafa Kamil Turan “Bu rozeti onurla taşıyorum. Bulunduğum yer itibarı ile konuşmalarımı daha az siyasi üslupla fazla sivri olmayacak şekilde yapacağım. Tabi geçmiş belediye meclis üyeliği dönemimde elimden geldiği kadar halkımızla iç içe olup bir takım hizmetler verdik. Can Bey de vakfınıza olan katkılarımdan bahsetti bundan dolayı kendisine teşekkürlerimi sunarım. Biz yapımız itibarı ile de kimin hakkı yenmişse, kim ezilmişse, kim mağdursa onun yanında olduk. Bir şiir vardır; ‘Kime Hür Adam Denir?, zalimin zulmüne karşı gelene hür adam denir. Ben de bu yapıyı kendi içimde hissetmişimdir” diye konuştu.

 

CHP’nin Türkiye’nin en köklü partisi olduğunu da sözlerine ekleyen Turan, “Geçmişte azınlıklara karşı partimin hataları, eksikleri olmuş olabilir. Bu süreçte hatalarından zaman içerisinde ders çıkarmış, kendini yenilemiş, samimi ve içten yaklaşımları olmuştur. Ancak dün sizlerin yanındaymış gibi kendini sizlere tanıtmış olan siyasi partilerin ise içselleştirdikleri duyguları çok başka.

Bir ay sonra Paskalya Bayramını kutlayacağız. Ve ne güzelliktir ki İskenderun’da her zaman kutlanacak bir bayram bulunur. Ne mutlu bize ki dünyaya örnek olan bir şehirde yaşıyoruz. Biz Hatay’da ve özellikle İskenderun’da kardeşçe bir arada yaşıyoruz. Ben İskenderun’u Hatay’ın merkezi olarak kabul ediyorum. Biz içimize herkesi almışız. Dışarıdan gelen herkes İskenderun’da kendisine yer bulabilir. Ama bugün Hatay’da bu barış ve kardeşlik bozulmak istendi” şeklinde konuştu.

Özgürlük, eşitlik ve hukukun üstünlüğünün bir devleti ayakta tutan en belirgin özellikler olduğunu belirten CHP Hatay Milletvekili Aday Adayı M. Kamil Turan, “ Son 13 yılda kendimizi ekonomik anlamda daha iyi hissetmiş olabiliriz. Bazı şeyler geçmişe göre daha iyi olabilir. Ama bunlar her zaman elde edilebilecek şeyler. Yalnız özgürlüğümüz, adaletimiz, toplumsal barışımız, kardeşliğimiz bozulursa onları geri yerine koyamayız. Bu birliktelik binlerce yıl içerisinde elde ettiğimiz güzelliğimizdir. Özgürlüğe, kardeşliğe, hukukun üstünlüğüne hava gibi, su gibi, toprak gibi ihtiyacımız var. Onlarsız yaşayamayız.

Özgürlük için, insan hakları için, demokrasi için, ülke barışı için ve hukukun üstünlüğü için Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarına ihtiyacımız var.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidara gelebilmesi için kadrolarında yenilik yapmaya ihtiyacı var. Halkın içinden, halkla beraber hareket eden ve halkı dinleyen yeni kadrolara ihtiyacı var. Ben bu kadroların içerisinde olabileceğime inandığım için CHP Hatay Milletvekilliğine aday oldum.

İskenderun doğumluyum ve İskenderunlu olmak beni mutlu ediyor. Eğer milletvekili olursam içinizde olacağım, vakfınızla da beraber çalışacağım. Dün olduğu gibi yarın da sizlerle beraber olacağım ve İskenderun’un mecliste sesi olacağım.

Bir kişi çok şeyi değiştirebilir mi? Evet değiştirebilir.

Filozof söylemiş ‘Bana bir destek noktası verin, dünyayı yerinden oynatayım.’ Ben bu desteği sizden aldım. Meclis üyeliğine konmadığım dönemde sizlerin gösterdiği destek beni çok mutlu etti ve gururlandırdı.

Evet, ben Türkiye Milletvekilliğine talibim. Sadece İskenderun’un, Hatay’ın sıradan bir milletvekili olma, koltuk taliplisi değilim. Türkiye’de bir şeyler değişecekse Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında değişecek. Ben de Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidara taşımak için milletvekilliğine talibim” diyerek sözlerini tamamladı.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş