Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İskenderun’a Bilgili, Birikimli Aday Lazım !

Yerel seçim sürecinde Hatay’ın en önemli kalelerinden biri ‘İskenderun’, AK Parti, CHP ve MHP’nin en iddialı olduğu önemli bir yer.

Gökhan GÖKPINAR

Gazete Köşesi   A+a-

 İskenderun’u alan Hatay’a hakim olur !
Bölgenin ticaret merkezi olmasının yanı sıra, AK Parti’de önemli konumlarda bulunan Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel ile CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin’in prestij davası haline gelmiş özel bir ilçe.
İskenderun’u kaybeden taraf, partisinde ve bölgesinde prestij kaybına uğrayacak, bir başka deyişle karizması çizilecek !
Partilerinde güçlü iki isim Özel ve Şahin’in aday belirlemede etkin olacakları kesin…
Bu nedenle, oldukça temkinli ve dikkatli oldukları kadar, Milletvekilleri Özel ve Şahin’in beşeri ilişkilere göre değil, toplumda karşılığı olan, seçim sürecinde güçlü yönleriyle rakipten oy çalabilecek isimleri planladıklarını biliyorum.
AK Parti ve CHP’de İskenderun Belediye Başkanlığı için aday adayı enflasyonu yaşanıyor.
Kimisi sahada, kimisi sosyal medyada, kimisi de saman altında su yürütür misali sessiz sedasız çalışmalarını yürütüyor.
AK Parti ve CHP cenahlarında ciddiye alınması gereken az sayıda aday adayı olduğu gibi, meclis üyeliğini garantilemek için belediye başkan aday adayı olanların sayısı bihayli fazla.
Müzmin, mübtezel aday adaylarımız ise her dönem olduğu gibi bu dönemde de yerlerini aldılar !
Demem o ki; AK Parti ve CHP’de ciddiye alabileceğim üçer aday adayı söyleyebilirim.
Bu yazımda dikkatle izlediğim, geçmişten bugüne çalışmalarıyla tanıdığım, bitmek bilmeyen enerjisiyle mahalleleri ev ev gezen Bestami Bilgili’yi mercek altına almak istiyorum.
AK Parti’de ciddiyetle takip ettiğim önemli bir isim Bestami Bilgili…
Muradiye Mahalle Muhtarlığı ve akabinde Bekbele Belediye Başkanlığı…
Hatay Büyükşehir olduktan sonra da sahadan hiç ayrılmadığı gibi, az önce de ifade ettiğim gibi, bitmek tükenmek bilmeyen enerjisiyle partisine çalışmaya devam etmiş, geçtiğimiz yerel seçimlerde Seçim Koordinasyon Merkezi başkanlığını yürütürken, AK Parti’nin İskenderun Belediyesi’ni almasında en önemli paydaşlardan birisi olmuş.
AK Parti İskenderun İlçe Başkanlığı görevine geldikten sonra yapılan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde sıkmadık el, girmedik gönül bırakmamış, bölge milletvekili adaylarıyla geceli gündüzlü programlarda en ön saftaki yerini almış önemli bir isim Bestami Bilgili…
Hani Muradiye Mahalle Muhtarlığı dedim ya;
O kadar basit bir dille anlatılacak bir durum değildi aslında…
İskenderun’un en eski mahallelerinden birisidir Muradiye…
Ağırlıklı olarak CHP tabanının yaşadığı bir mahalledir ki, Dumlupınar ve Pınarbaşı Mahalleleri ve hatta Numune Mahalleleriyle de iç içedir.
Ve hala Muradiye Mahallesi Muhtarı Bestami Bilgili’nin kardeşi Ömer Faruk Bilgili’dir ki, bölgede oldukça etkili ve sevilen bir isimdir…
Muradiye, Dumlupınar, Pınarbaşı ve Numune mahallelerinde yaşayan binlerce ailenin iyi ve kötü gününde, hastalığında sağlığında yanında olmak, gönlüne girmek o kadar kolay elde edilebilir bir başarı değildir.
Demem o ki;
Hem mahalle muhtarı olacaksın, hem siyasi görüşün belli olacak, hem de insanları dinlerine, kökenlerine bakmaksızın kucaklayacak, toplumun her kesiminden insanın sevgisini kazanacaksın.
Yani Bestami Bilgili için demem o ki, Tam bir gönül adamı…
Sözünün arkasında duran, vaatlerini yerine getirebilmek adına Ankara’da bölge milletvekilleriyle birlikte bakanlıkların kapısını sonuna kadar açacak güçlü bir isim Bestami Bilgili…
AK Parti tabanının bir bütün olarak destekleyeceği bir isim olmakla birlikte CHP’den hatrı sayılır bir destek görecek ve hatta MHP tabanında da karşılık bulacak en ciddi 3 adaydan birisidir…
 
 
 
&
;
Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
makale kategorileri
öne çıkanlar