Skip Navigation Links

İnsan Arıyorum !

Özel Yükseliş Okulları Bilim Kampüsü, Eğitimci Nuri Üysen’in sadece hayallerini, ideallerini ve umutlarını değil, yaşam felsefesini

Gökhan GÖKPINAR

Gazete Köşesi   A+a-

 yansıtan bir proje olarak karşımıza çıktı.
Bilim Kampüsü’nün hemen her köşesinde; öğrencileri düşünmeye sevkeden, onlara yaşamın pozitif enerjisini veren, güzel bir geleceğe emin adımlarla yükselmelerine vesile olan küçük bir ayrıntı, bir motif, resim bulunuyor.
Özel İskenderun Yükseliş Bilim Kampüsü’nün kapısı ise dışarıdan bakıldığında çok sıradan gibi duruyorsa da, hiç de öyle değil.
Kapı; bir demirci ustası, bir zanaatkar Edip Bağdatlı’nın tecrübesini konuşturarak çizdiği motiflerle süslü gibi görünse de, Eğitimci Nuri Üysen’in, Genel Müdür Aykut Davut Öktem’in dokunuşları, fikirleri kendini gösteriyor.
Neden mi lafı o kadar uzatıp geveledim ?
Kapıya baktığınızda çok iyi incelemeniz gerekiyor !
Kapının her iki yanında Ünlü Düşünür Diyojen’i göreceksiniz !
Güpegündüz elinde lamba dolaşan Diyojen’e soruyorlar, elinde gündüz gözüyle lamba ne yapıyorsun?
“İnsan arıyorum!” diyor..
Günümüzde en çok ihtiyaç duyduğumuz şey!
Hani basit bir açıklama ile eğer acıyı hissediyorsan canlısın, başkasının acısını hissedebiliyorsan insansın diyor ya üstad, Ünlü Düşünür Diyojen’in felsefi bakışını tam karşılamasa da, günümüzde ihtiyaç duyduğumuz şey aslında tam olarak bu!
Özel Yükseliş Bilim Kampüsü’nde sadece tıp doktorları, mühendisler, mimarlar, öğretmenler yetişmiyor!
İnsan yetişiyor…
Vatanına, milletine, devletine, insanına bağlı, saygılı, gelecek nesilleri düşünen… İnsan gibi insan yetişiyor !
Doktor, avukat, mühendis ve hatta onlarca meslek grubundan en iyisi ve hatta her şeye sahip olan bir fert olabilirsiniz ama insan olmak ve bunu yaşamak, yaşatabilmek apayrı bir meziyet…
Nerden çıktı bu yazı?
Geçtiğimiz günlerde Özel Yükseliş Bilim Kampüsü’nün kapısında sevgili Nuri Üysen’le sohbet ederken, bana kapıyı gösterdi. Ne görüyorsun diye de üstüne ekledi… Zaten çok yorgun ve gripli bir şekilde, ünlü bir düşünür dedim ama tam olarak da bilmediğimi utanarak söyledim.
Gülümsedi Sevgili Nuri Üysen ve ekledi; Ünlü Düşünür Diyojen ! Elinde lamba gündüz gözüyle insan arıyor … İşte Yükseliş Bilim Kampüsü’nün eğitimdeki ana felsefesi de bu ! Okulu işaret etti sevgili Nuri Üysen ve dedi ki; İnsan burada !!!
İyi ki varsın Sevgili Nuri Üysen…
Sadece bir eğitimci değil, aynı zamanda çocuklarımızı emanet ettiğimiz kocaman yürekli bir baba olduğun için…
 
 
 
Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
makale kategorileri
 
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet