Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Aklımda Deli Sorular !!!

Çık Açıkla Başkan Seyfi Dingil …

Gökhan GÖKPINAR

Gazete Köşesi   A+a-

 Geçtiğimiz günlerde İskenderun Belediyesi ve dolayısıyla Belediye Başkanı  Seyfi Dingil’le ilgili umutlarımın tükendiğini yazmıştım..
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan belediye başkanlarına:  
Lüks yaşamdan uzak durun
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, belediye başkanlarına “Davaya zarar verecek hal ve hareketlerden kaçının. Halkın beklentilerine kulak tıkamayın. Vatandaş size 24 saat ulaşacak” dedi
 Ve dedi ki Sayın Cumhurbaşkanım Erdoğan; Belediye başkanlarının dedikodularla değil icraatlarla ve halka dokunan projelerle gündeme gelmesi gerektiğini belirtti ve bu noktada davaya aykırı hareket edenlerin teşkilatlarda yer almaması için dikkatli olunması talimatı verdi.  (15 Eylül 2017 Posta Gazetesi)
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın belediye başkanlarına talimatları bu yöndeydi. Peki bizde durum ne? 
Aslında malumun ilanı !!!
Malum memleketin hali ortada..
Fecaat ki, boyutları artık Türkiye’nin dört bir yanında dilden dile dolaşır olmuş..
Sahilimiz, dağlarımız, yaylalarımız, limanlar, demir çelik ve filtre sektörümüz, ihracat ve vergi tahsilat rekorlarımız değil, memleketin sahipsizliği, çevre kirliliği, belediye birimlerinin işini yapmaması veya savsaklaması konuşulur olmuş.. 
Başkan Dingil’in adaylığı dönemindeki söylemlerini şöyle bir hatırlıyorum da;
Marka kent falan filan.. 
Şehrin girişi falan filan..
Teleferik falan filan..
Parklar, bahçeler falan filan..
Gaziantep’e, Adana’ya, Mersin’e, Kayseri’ye, Mardin’e gidiyorum; kentin gelecek 50 yılı planlanıyor ve tüm işler de buna göre yapılarak da altyapı olarak gelecek baz alınıyor. 
Biz daha neyin derdindeyiz !!!
Çöp, çevre kirliliği falan filan.. 
Başkan Seyfi Dingil göreve geldiği günlerden bu yana ilk kez böylesi ağır bir eleştiri bombardımanına tutmuştum.
İlk iki yıl herkesin sabretmesi gerektiğini, bir çok projeyle kentin çehresinin değişeceğini, az vicdanlı olunması gerektiğini yazarak ta umudumun büyüklüğünü ifade etmiştim.. 
Aradan geçen sürede ise hiçbir değişim olmayacağı kanaatimin güçlenmesiyle Belediye Başkanı Seyfi Dingil’in süre doldurmak adına deyim yerindeyse orta sahada top çevirdiğini gördüm.. 
Yeni yapılan kaldırımlardaki kırılma ve bozulmalar mı dersin, yeni yapılan asfaltlardaki çökmeler mi?
Yoksa eğitim öğretim kurumlarının bahçesinde veya dışındaki çöp konteynerlerinin Envitec tarafından alınmaması veya süpürgecilerin görevini yapmaması mı dersin!!!
İskenderun’un dört bir yanında zaten az sayıda olduğunu öğrendiğim süpürgecilerin cadde, sokak ve kaldırımları yeterince süpürmediği ve bu konuda hiçbir denetimin de yapılmadığı da biliniyor. 
İşin imar rantı veya satın almalardaki usulsüzlük ve işlenen suçlar boyutunun değerlendirmesini uzmanlarına bırakmak istiyorum. 
Biz gazeteciler ne müfettiş, ne savcı ne de hakimiz..  
Haddimizi biliriz.. 
İşin yolsuzluk boyutu siyaset kurumu ve belediyenin ilgili komisyonları vasıtasıyla gün yüzüne çıkar ve ardından müfettiş ve yargıya intikal ederken medya görevini yapar.
İşin o boyutunu müfettişler ve yargı çözecek ve çözmeli..
İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’in artık bu memlekete zarardan başka bir şey vermediğini gördükten sonra, istifa etmesinin zorunluluk haline geldiğini görmek gerekiyor.
Bakın İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne.. 
Şu ya da bu gerekçeyle Kadir Topbaş istifaya zorlandı ve yerine Başakşehir Belediye Başkanı getirildi..
İskenderun Belediye Meclisi’nde belediye başkanlığı görevini layıkıyla yapabileceğine inandığım en az 10 kişi tanıyorum..
Eminim  hepsi de Seyfi Dingil’den çok daha iyi bir şekilde memleketin sorunlarına çözüm bulacak, önümüzdeki seçimlere kadar iktidarın nimetlerini kente kazandıracak, çalışmaları hızlandıracak kabiliyete sahiptir.
En azından tahribatı durdurmak, başıboşluğu engellemek gerekiyor !!!
Belediye Başkanı Seyfi  Dingil’in İskenderun’a kazandırdığı Karayolları ve Ziraat Bahçesi arazisiyle ilgili bir türlü mutfaktan çıkmayan, çıksa da proje ihalesi bitmeyen, bitse de bir türlü hayata geçmeyen dev projesinde de çekincelerim var. 
Ki, bu iki araziyi İskenderun halkı yararına tahsisini sağlamak büyük başarıdır. Bu başarıdan dolayı kutluyorum. Yiğidin hakkını burada vermek gerekiyorsa da veririm. 
Bu iki arazinin millet yararına tahsisinin sağlanması başarısı bir yana, projelerin hayata geçirilmesinde gösterilen beceriksizlik örneği ise durumun vehametini ortaya koyuyor.
Sanki bu iki arazinin bir kısmının toplu konuta açılırken oldu bittiye getirilecek gibi duyumlar alıyorum. Ki, her ki arazi de çok değerli bunu unutmamak gerekiyor.  Tüm hazırlıkların da bu yönde olduğu kanaatim de tamdır.
Ve proje şu şekilde olacak; 
Malum, belediyemizin bu projeye ayıracak bütçesi yok ! Biz de buranın bir kısmını toplu konuta açarak, projenin söz konusu müteahhit firma tarafından yapılmasını uygun gördük. 
Bu durum İskenderun için büyük bir kazanımdır ve İskenderun Belediyesi’nin zaferidir denilecek !!!
Yok durum böyle değilse, erken seçim ihtimalini de göz önünde bulundurduğumuzda ve hatta normal zamanında seçimlerin yapılacağını öngörerek önümüzde bir buçuk yıl gibi kısa bir süre kaldı. 
Ve işte başladık başlıyoruz dedikleri bu projeler var ya; Hepsinin oldu bittiyle işlerine geldiği gibi, yangından mal kaçırır gibi yapılmak istendiğini, her iki arazide de toplu konut alanlarının bulunduğunu, bir veya birkaç müteahhite peşkeşlerin olduğunu göreceksiniz. 
İskenderun Belediye Meclisi Encümeni, İmar Komisyonu, Denetim Komisyonu tek başına AK Parti’li üyelerden müteşekkil değil !!!
MHP’li meclis üyelerinin sustuğu yok da, CHP’li meclis üyelerinin mevcut durumda nasıl sustuklarını anlamak mümkün değil. 
Cevval siyasetçilerden müteşekkil İskenderun Belediyesi CHP’li meclis grubu üyelerinin memleketin halinden memnunmuş gibi sus pus 3 maymunu oynuyor olmaları anlaşılabilir değil. 
Ha bir de şöyle olması lazım; 
Eğer ben yanılıyorsam ve yazdıklarımın hiçbir haklılığı yoksa da Belediye Başkanı Seyfi Dingil çıkar ekibiyle birlikte yanına (AK Partililer’e ilave olarak) CHP’li meclis üyelerini de alır ve der ki şahsıma; Memleketin hali güllük gülistanlık sen YA LAN CI SIN !!!
BEN DE BEK Lİ YO RUM !!!
 
 
Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Toplam (1) adet yorum var.
mehmet mahsun b,lg,ç 29 Eylül 2017 Cuma
merhaba gökhan bey tespitleriniz cok dogru ve akp çok bğyğk zararlar veriyor vermeyede devam ediyor
makale kategorileri
öne çıkanlar