Skip Navigation Links

Astroloji Nedir?

Astrolojinin öncelikle ''fal veya kehanet'' olmadığının altını çizmemiz gerekir.

Yıldız Rehberlik

Gazete Köşesi   A+a-

 Temel referansı astronomiye dayanır.
Dünya üzerinde ilk dönemlerde, kadim kültürlerin doğa  olaylarını incelemeleri ve matematiksel hesaplamalarla oluşan döngüleri kaydederek doğa - insan ve  üzerindeki etkileri ile bunlara dair çözümler üretme amacıyla yapılan bilimsel çalışmaların, günümüze ulaşan değerli bilgiler aracılığıla katkı sağlayan bir bilimdir astroloji. 
Astroloji, planet (gezegen) ve diğer yıldızların, kişiye özel kombinasyonunun gökyüzü semboliklerinin kendilerine has ifadelerinin, çözümlemelerinin yapılarak insan yaşamını düzenlemeye yardımcı rehberliktir.
 Diğer bir çok bilim dalı ile bağlantısı olan astroloji ile bireyin doğum haritasının yorumlanması ile  kişiliğin analizi, uyum faktörü,  keşfedilmemiş potansiyelleri, yetenekleri ve hayatın ilerleyen zamanlardaki dinamizmi açısından fikir sahibi olmasına yarar. 
Doğum haritası nedir?  
 
 
Astrolojik doğum haritası, kişinin doğduğu andaki gökyüzündeki gezegenlerin, ve burçların konumlarıdır. Her doğum haritasında oniki burç vardır. Burçlar sırasıyla,  Koç, Boğa, İkizler, Yengeç, Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Yay, Oğlak, Kova ve Balık'tır. 
Yani sadece bir burçtan ibaret değiliz. Ve hiç bir burç bir diğerinden üstün değildir, birbirlerini tamamalayan özelliklere sahiptir. 
Doğum anındaki tarih ile Güneş'in olduğu burcun mensubu oluruz ancak  diğer burçlar ile farklı yerleşimde olan haritamızdaki planetler ile de güçlü ve tamamlayan bir kombinasyona sahip oluruz.  
Doğum saati ile doğu ufkunda bulunun ilk burç yükselenimiz olur.  Doğum harita göstergelerinde Ay ve diğer planetler de söz sahibidir. Doğum haritamız bize özeldir. 
Doğum haritası, doğum anının gökyüzü fotoğrafıdır. 
Zira gezegen hareketleri sürekli devinim halindedir,  gökyüzü görünümü hep değişir.
Doğum haritasının çıkarılması için gerekli bilgiler nelerdir?
Doğum tarihi ve doğum saati ile doğum yeri.
Bilgilerin net olması gerekir. Astroloğun yapacağı hesaplamalar,  bu bilgiler baz alıncağından yapılacak harita analizi sonucu, verilen kişisel bilgilere göre olacaktır. Bu nedenle bilgilerin netliği önemlidir.
Saadet Deser
Doğum haritası danışmanlığı iletişim adresi: [email protected]
 
 
 
 
 
Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
makale kategorileri
 
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet