Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Başarı Hikayesi

Siz Kendinize İnanmazsanız,Bir Başkası Size İnanırmı?

Gamze KELEŞ

Gazete Köşesi   A+a-

FRİDA KAHLO eserleriyle ve tarzıyla kendi kültürünü inşa eden. hayatı dramlarla örülü, yeni başlayanlar ve başarmak isteyenler için hayat dersi verebilecek nitelikte... İşte pek çok kişiye ilham kaynağı olabilecek FRİDA KAHLO'DAN almamız gereken öğütler.
NE OLURSA OLSUN KENDİNİ SEV
Kendini sevmek şartlar ne olusa olsun kendini unutmamaktır. Acılar yaşanabilir, yenilgilere de uğrayabilirsiniz. Herşeye rağmen, istekleriniz ve inançlarınız doğrultusunda hareket edebilirsiniz. Yaşamış olduğumuz beklenmeyen olaylar karşısında oturup ağlamak yerine, bizi mutlu eden şeyleri yaparak sorumlulklarımızı yerine getirmek ve kaldığımız yerden yolumuza devam etmek. Kendimize inanıp ve güvenmek.
BİR NOKTADA İSE VAZGEÇMEN GEREKTİĞİNİ ANLAMALISIN
Aşkta mutluluğu bulamadınız, Bu ilişki size acı vermeye başladı, O ilişkinin içinde boğulduğunuzu hissediyorsunuz. Mücadele etmenin bir anlamı var mı? 
''HER SEÇİM BİR VAZGEÇiSTİR.'
ACI BİLİNÇ DEĞİŞTİRMİŞ BİR BİLİNÇTİR
''Hiçbir zaman hayallerimi ya da kabuslarımı resmetmedim. Ben kendi gerçekliğimi resmettim.'
Önemli olan,acılarımızın ve yaşadıklarımızın farkında olmak, üzülmenin bize bir şey katmadığını görmektir. Yaşadığımız sorunların mutlaka bir çözümü vardır. ''NE YAPABİLİRİM?'' sorusu problemlerinize ışık tutar ve size yardımcı olur.
Hedeflerinizi gerçekleştirebileceğiniz hayaller üzerine kurabilirsiniz.
GÜNLÜK TUTUN
Yazmak en güzel terapi şeklidir. Duygularınızın, kalbinizden dökülüp, kağıda yansıması,duygulardaki o yoğunluğu yazılarlara aktarmak sizin rahatlamanıza yardımcı olabilir. Aynı şekilde, resim yapmak, enstrüman çalmakta etkili olabilir. Anlatmak istediğim; acımızı öfkemizi, mutluluğumuzu yazıp karalayarak dışa vurmak, içinizdeki duygu yoğunluğunu içimizden akmasına yardımcı olur.
ASLA TARZINDAN UTANMA
Bu dünyadaki en büyük haz, başkası olmak yerne kendiniz olarak yaşamınıza devam etmektir.
Kılık kıyafetiniz, hal ve hareketlerinizle sizi yansıtan tavırlarınızla ,güzel ve değerlisiniz. Başkalaşmış birini kim nasıl anlayabilir ve sevebilir ki?
PLANLARA SAPLANIP KALMA
''Hiçbir şey mutlak değildir. Herşey değişir, herşey değiştirir, herşey devreder ve herşey uçup gider.''
18 yaşına kadar doktor olmak istersniz ama hayat sizi öyle bir yere alıp götürür ki,bir bakmışsınız dünyanı en başarılı sanatçısı olmuşsunuz.

Yarının ne getireceğini bilemeyiz, dünyadaki herşey ve herkes değişiyor. Planlarnız istemediğiniz doğrultuda ilerleryorsa;''DEĞİŞ TON TON'' deyip( böyle bir çizgi film var ve değişimi çok güzel anlatır  ) değişin.

Tek düzelik ve monotonluk insanı yorar. 
HER İNSANIN İÇİNDE BÜYÜK BİR DAYANMA GÜCÜ VARDIR
Her insanın içinde yaşadığı acılar vardır, bana göre; o deneyimler en büyük hazinedir.
''Öldürmeyen acı güçlendirir.''
GİTMESİNE İZİN VER
Bazı şeylerin gitmesine izin vermek... Serbest bırakmak.. Yararlı olmayan davranişlarımızla bağlantımızı kesmek.
Sonuç olarak; bazen kazanır bazende kaybederiz. Ne olursa olsun kendine inan ve güven... Takdir edilmeyi bekleme, sevilmeyi de, seni onaylamalarını da bekleme, aşkını anlamalarını da... Sen kendine inanırsan ve güvenirsen başarabilirsin... VE İHTİYACIN OLAN HERŞEY SENİN ÖZÜNDE VE KALBİNDE SAKLI.
SEVGİYLE

Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
yazar'ın diğer yazıları
makale kategorileri
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş