Skip Navigation Links

Kendin Olmak

(Hayatınızın ipleri kimin elinde?)Geçenlerde bir şarkı dinledim ve sözleriyle yazıma başlamak istiyorum.

Gamze KELEŞ

Gazete Köşesi   A+a-

Bu dünyada yerim olsa da, olmasa da
Ben kendim olmalıyım
Başka ne olabilirim ki, neysem oyum ben
Yaşamak istiyorum
Sürüklenip gitmek değil
Ben kendim olmalıyım
Gördüğüm rüyadır 
Beni ben yapacak olan.
SAMMY DANNY JONES
Hangimiz kurduğumuz düşlerdeki hayatı yaşıyoruz?
''Kim ne der, kim ne düşünür?'' demeden bize sunulmuş olan hayatı, başkalarının düşüncelerini önemsemeden devam ettirebiliyor muyuz?
''Elalem ne der?'' korkusu, baskısı, kendimiz olabilme yönünde en önemli engellerden birirdir. Toplumun büyük çoğunluğu başkalarının düşüncelerine göre hayatını sürdürürken mutsuz olup, maskelerin arkasına gizlenirler, onaylanmak onlar için çok önemlidir. Hata yapmaktan korkarlar, çünkü çocukken hata yapmanın kötü olduğu düşüncesi ile büyütülmüşlerdir. Mükemmel
olmak adına, olduğundan farklı düşünüp hareket ederler. Bu davranışların sonucunda ise, kendilerine yabancılaşır, başkalarına benzemeye başlayabilirler.
sonrasında ise; içinizden şöyle bir ses yükselir: 
''BEN KENDİMİ BULAMADIM, KENDİM OLAMIYORUM VE MUTSUZUM.'' Düşünceleri zihnimizde dolaşır durur.
İyi tamam da o zaman ne yapabilirim dediğinizi duyar gibiyim.
Okuduklarım, yaşadığım deneyimlerde öğrendiğim kadarıyla, doğru olanın taktığımız maskaleri çıkarmak olduğunu fark ettim. Siz o maskelerin altında kendinize yabancılaşmışken; bir başkası sizin öz benliğinizi nasıl fark edebilir?
Hayatınızın sorumluluğunu eline alarak başlayabilirsiniz. Ne yaşarsanız yaşayın, hayat acısıyla, tatlısıyla, hatalarıyla, tüm farklılıklarıyla sizin seçiminiz. Yaşadıklarımızın sonucu istediğiniz sekilde olmayabilir ama ayaklarınızın üzerinde durmalısınız. Arada bir, başarısız olmanın, hata yapmanın sorunlar yaşamanın çok önemli olmadığını bilmek, herşeyden önce hiç kimsenin mükemmel olmadığını hatırlamak faydalı olabilir.
Kararlarınızı kendiniz verin, korkularınızla yüzleşin, sevdiklerinizle iyi iletişim kurun,başkasına'' evet '' derken kendinize ''hayır'' demediğinizden emin olun.; en önemlisi sizi sevsinler veya onaylasınlar diye değerlerinizden, inançlarınızdan ve düşüncelerinizden vazgeçmeyin. Çok sevin ve aşık olun. Kaybetmenin de acısını yaşayın. Şükür edin ki; aşık olabilecek ve acısını çekebilecek duygular besliyorsunuz.
''KENDİN OLMAK'' özgün olmak, kimseye benzememek, kimse gibi olmaya çalışmamak demektir.
Yaradan herkesi eşşiz ve özel yaratmış, Herkesin dünyaya geliş amacı var ve dünyada milyarlarca insan yaşarken kimsenin parmak izi birbirine benzemiyor.
YAŞAM BİZE SUNULAN BİR ARMAĞAN, TEKRARI DA YOK VE İNANIN Kİ; BİR BAŞKASI OLABİLMEK İÇİNDE ÇOK KISA.
HERKES OLDUĞU GİBİ ÖZEL VE GÜZEL.
SEVGİYLE KALIN

Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
yazar'ın diğer yazıları
makale kategorileri
 
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet