Skip Navigation Links

Bakan Olacak Adam !

Üç dönem vekil olup dördüncü dönem bakan olmak isteyen zatı şahaneleri kendini bölgenin en deneyimli,

Gökhan GÖKPINAR

Gazete Köşesi   A+a-

en kıdemli, en bilgili, en karizmatik lideri zannediyor galiba.
Üç dönemlik abi/ler meydanı boşaltınca, meydan birilerine kaldı.
Akp, 7 Haziran seçim hezimetinin sebebini izah ederken, yapılan hizmetlerin halk tarafından anlaşılmadığını ifade ediyor. Bu bir nevi halkın nankörlükle itham edilmesi gibi bir şey.
Akp, Kobani olaylarını, Kürt seçmenin HDP’ye kayışını, ekonominin kötüye gidişini, vekil listelerin berbatlığını iyi okuyamamış gözüküyor.
Yenilen pehlivan güreşe doymazmış! Acele işe şeytan karışırmış!
Akp, 1 Kasımda varoluş savaşı vereceğinin eminim farkındadır. Akp, 1 Kasımda doğru listelerle seçmen karşısına çıkmaz ise Rahmetli Ecevit’in partisinin durumuna düşebilir. 14 yıllık iktidarda oluşun getirdiği yıpranmışlıkla kaç kişinin yüce divana gideceği, kaç kişinin yargılanacağı, kaç kişinin daha kaç kurum tarafından denetleneceğini kestirmek zor. Yani Akp iktidarda kalmak zorunda. Ya kalamaz ise! Sonuçlar ortada.
Akp ipe çıkmış yürüyen cambaz gibi. Durursa düşecek, düşerse bir daha çıkamayacak. 7 Haziran seçimlerinde halk tüm partilere ders verdi. Ancak, en önemli ders herhalde Akp’nindir. 14 yıllık iktidar boyunca halkın önüne kimi koydularsa seçildi. Yani Akp’nin aday seçme stratejisi; özellikle 2011 ve sonrası seçimlerde, halk deyimiyle eşeği yani, kimi koysak seçecekler anlayışına dayanıyor. Çok değerli adayları tenzih ederim. Ancak, halk artık yemiyor kardeşim!
Referans olduğu personeli bile; hamile olduğu için 2 ay rapor aldığı gerekçesi ile bir mülki amirin personel 6 aydır işe gelmiyor iddiası ile savunması bile alınmadan işten attırabilen bir vekilimiz var. Daha doğrusu 3 dönemdir var. Kendisini İskenderun vekili gören ancak bölgesinden ziyade daha çok Arsuz’da çalışma yapan, arada bir de İskenderun sanayi sitesinde görülen ve 3 dönemdir de partisini kendi bölgesi Arsuz’da ve İskenderun’da hezimete uğratan vekil acaba kim? İskenderun belediye seçimleri ise ilçe sınırlarının sanal olarak genişletilmesinin sonucu elde edilen çakma bir başarı. Eski sınırlarda CHP’nin Akp’ye hâlâ 10.bin fark attığını da unutmayın!
7 Haziranda çıkan tablo ortada. Halk değişim istiyor. Halk kendisine yakın adayları istiyor. Akp İskenderun’da değişim olmaz ise; Hatay siyasetinde Akp büyük yara alacaktır.
Söylemesi bizden!
Bu arada, iş için, tayin için vs. bana gelmeyin diyen vekil kimdi?
Daha, tarlada izi yokken, harmandan pay verilen Mehmet ALGAN olayına hiç girmiyorum. Sahi yine de merak ediyorum HDP bu kadar oyu nereden aldı. Kürt seçmen bir taşla iki kuş vurmanın hesabını yaptı ve HDP’ye yöneldi. Peki ALGAN ne yaptı, Akp’ye kaç oy getirebildi. Yani, anlayacağınız bedavadan Vekillik kaptı.
Peki, Halk 1 Kasımda kendi iradesi ile geleceğine sahip mi çıkacak?
Yoksa, Rahmetli Aziz Nesin’in hikayelerindeki gibi ortalığı ZÜBÜK’lere mi bırakacak?
Haydi ZÜBÜKLER rüyanızda bakan olmaya mı diyeceğiz? Ya da yalakalıkta zirve mi yapacağız?
Karar; sonuçlara katlanacak olan halkın, karar; Akp yönetiminindir!
Son söz; 7 Haziran seçiminden ders çıkarmayanlar yeniden koalisyona mahkum olabilir.
Son pişmanlık fayda etmez, demedi demeyin!

Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
makale kategorileri
ramazan bayrami 
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet