Skip Navigation Links

Hurafeler,Uydurmalar Ve Kuranda Ki Gerçek İslam

ALEVİ,GENÇ KANAAT HİZMETKARI MEHMET ARSLAN SİZLER İÇİN YAZDI...

Muhammed ARSLAN

Gazete Köşesi   A+a-

Hurafeler,Uydurmalar Ve Kuranda Ki Gerçek İslam

  Sevgili canlar ,din hakkında yapılan tartışmalar sürekli gündem'de.Gerçek dini,din adına asılsız yorumlar yaparak uyduranlardan nasıl ayırt edeceğiz?  Bundan dolayı kendimize sormamız gereken en önemli soru,''Dinin kaynağı nedir''?sorusudur. Bu soruyu cevaplamadan tartışmaya girenler yöntemsiz bir şekilde dini anlamaya kalkışırlar. Dini bir konuya belli bir kimsenin,alimin,şeyhin,tarikat liderinin dünya görüşü cevap olamaz. Bu yöntem ile dine yaklaşanlar kendi istek ,arzu,ve saplantılarını dinselleştirmeye kalkarlar. Verilecek cevap hadisler ışığında olacaksa'da bu hadis kurana uymalıdır. Açık ve kesin belirtmem gerekir ki dinin tek kaynağı kurandır. Din Allah tarafından insanlığa gönderilen bir sistemdir. Bu sistemin isteklerinin,emirlerinin,tavsiyelerinin neler olduğunu doğru bir şekilde ancak bize kuran anlatır. Sevgili okuyucular rehberiniz yalnız kuran olsun. Kuran ı kerim en doğru yol göstericidir.

     Allah'tan vahiy olunan ile insani bir yorumu birbirinden ayırt etmek gerekir.Bu titizlik ile uydurma,saptırma,ve hurafelerden kurtulabiliriz.İslamda haremlik _selamlığın arap geleneği olduğunu,sarığın,sakalın,cüppenin dini bir yönü olmadığını kesinlikle ifade edebiliriz.Gece tırnak kesmenin günah olmadığını ,ipek giymenin haram olmadığını,erkeğin altın takmasının haram olmadığını burdan açıkça ifade etmek gerekir.Yeni doğan çocuğun kırkı çıkmadan evden çıkılmasının günah olmadığını ifade etmek gerekir.Bunlar hakkında kuranda kesinlikle yasak yoktur. Bütün peygamberler gönderildikleri devirde mevcut halk geleneklerini sorgulamışlar,Allah'ın dinine ,sistemine aykırı geleneklere ve aklın kabul etmediği yerleşik inançlara ,hurafelere karşı mücadele etmişlerdir.Kuran insanları ;Allah'ın yerdeki ,gökteki ve bunların arasındaki delillerini incelemeye ,üzerilerinde akıl yürütmeye çağırır. Oysa ki günümüzde kurana bakmadan atalarının sistemine ,dinin emretmemesine rağmen geleneğe bağlı kalarak hareket eden nice cahiller vardır.

    Şu soruyu kendime sormaktan kendimi alamıyorum. İnsanlar atalarının takip ettiği sistemi taklit ederek ,bunun akıllarını kullanmaktan daha kolay olduğunu mu düşünüyorlar? Maalesef ki gelenekçiliği ve taklitçiliği muhafazakar olduklarını söyleyen dini _dar olanlar savunurlar.Kuranın anlattığı dine göre vahiy ve akıl insanların inançlarına yön vermelidir.Maalesef günümüzde din adına kabul gören birçok inanç ,kuranda yeri olup olmadığına bakılmadan ,kökeni araştırılmadan, şeyh efendi,hoca efendi söyledi diye kabul edilmiş birçok hurafeler vardır. Allah'ın insana bahşettiği en büyük şeref akıldır. İnsan aklını kullanmalı ve Allah'ın kuran da ilk emri olan oku  tebliği ile hareket etmeli,dini kurandan öğrenmelidir.

     Din adına söylenen sözleri mutlak kuranda aramalıyız.Hangi sureye,hangi ayete dayandığına ve nasıl ortaya konduğuna dair deliller aramalıyız.Körü körüne inanç olmaz.Din adına tek hüküm koyucu Allahtır.Allah(c.c) mesajlarını insanlığa kuran vasıtası ile çelişkisiz ayrıntılı tam ve açık şekilde göndermiştir.Siz değerli canlara kuranın aşağıdaki ayetlerini okumanızı ve akıl ile tefekkür etmenizi arz ediyorum..

Yusuf suresi 111.ayet; Kuran her şeyi açıklayan bir kitaptır,iman eden toplum için rahmet ve hidayettir.

Casiye suresi 6.ayet ;Allah'tan ve onun ayetlerinden sonra hangi söze inanacaksınız?

Nisa suresi 87.ayet;Allahın sözünden daha doğru kimin sözü olabilir ki?

 ALEVİ,GENÇ KANAAT HİZMETKARI MEHMET ARSLAN...

 

Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
makale kategorileri
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet