Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Arsuz'un Ruhu

Doğa kendisinden alınanı her zaman geri alır.

ESER YANGIN

Gazete Köşesi   A+a-

    Dere yataklarına yapılan evler, tarla genişletmek için kapatılan su kanalları, heyelan bölgesinde yaşayan insanlar, neredeyse yüz yıllık köprüler, yollar...

    Bunların hepsinin sorun olduğunu yeni gördük. hem doğa ana gösterdi bize bunları hem yeni kurulan ilçe belediyemiz. Geçmişte "sorunu görmezseniz sorun yoktur" anlayışıyla yürünmüş olduğundan, göreve başlar başlamaz  önsel zorluklara rağmen bütün sorunları tespit edip büyük bir özveriyle bu sorunlara eğilen bir belediye başkanının varlığı tüm birikmiş sorunları su yüzüne çıkardı. İlk elden acil sorunların tespiti için halka danışıldı, teknik analiz gerektiren büyük ölçekli sorunlar tespit edildi ve çalışmalara başlandı. Bugün yaşadığımız bu üçüncü sel felaketinde can kaybı yoksa ve maddi hasar çok üst boyutlarda değilse bunun en büyük nedeni Sayın Başkan'ın siyasal tecrübe donanımlı öngörü yeteneği ve "kartal gözü"dür.  Şimdi günlerdir, ayağında çizme, karargahını afet bölgesinin ortasına kurmuş, halkımızın süreci en az hasarla atlatması için büyük bir özveriyle çalışıyor.

    Seçimlerden hemen sonra Başkan'a istediği zaman ulaşmaya alışık olmayan halkımız, her istediğinde ulaşabileceği ya da buna gerek kalmadan kendisi sık sık halka giden, açık halk toplantıları düzenleyen bir Başkan'ın varlığına şaşırdı ilk zamanlar.  Bu kadar birikmiş sorunun altından kalkabileceğine dair şüphenin varlığı koşullarında halkımız, geçmişe ilişkin her tür tereddüdünü olumlu ya da olumsuz, çeşitli ve uç duygusal reflekslerle gösterdi. Sayın Başkan toplumsal psikolojiyi doğru kavrayarak bunların hepsini karşılamayı bildi ve her türlü iç ve dış engeli aşarak kararlılığını gösterdi. Gelinen noktada "Bunların altından kalkamaz" anlayışı yerini "Başkan'ı durdurabilecek hiçbir engel yok" anlayışına bıraktı. Öyle ki, bir vatandaşımızın Başkan'a "Bizim oradaki köprü taşar mı sizce, ona göre evden çıkalım?" şeklinde gönderdiği mesaj, halkımızın gözünde tesis edilen güvenin açık ifadesidir.

   Bu en zor zamanlardan birini yaşadığımız şu günlerde gönül rahatlığıyla söyleyebiliriz ki, Arsuz çok güzel bir kent olacak. Bunu doğayla barışarak, kendimizi doğanın efendisi değil bir parçası sayarak ve bunun için doğaya zarar verecek her türlü rantsal girişime karşı mücadele ederek sağlayacağız. Arsuz için canla başla mücadele eden herkese sonsuz teşekkürler.

                                                                                              

Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
makale kategorileri
öne çıkanlar