Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Af Yasa teklifinin Yasalaşmasıyla Piyasalar Rahatlayacak !

TBMM’YE SUNULAN SON VERGİ VE SSK PİRİM AFFI YASA TEKLİFİNİN YASALAŞMASI İLE BİRLİKTE PİYASALAR RAHATLAYACAK.

Davut TAŞDELEN

Spor Köşesi   A+a-

02.06.2014 tarihinde TBMM’ye sunulan “Bazı Kamu Alacaklarının Yeniden Yapılandırılması İle Bazı Kanunlar ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” teklifi ile temel olarak başta Maliye Bakanlığı ile Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı tahsil dairelerince takip ve tahsil edilen alacak türleri itibarıyla uygun şartlarda ödeme kolaylığı öngörülmüştür.

Yasa teklifinin ilgili maddelerini incelediğimizde;

Teklifin 1’nci maddesi ile kesinleşmiş vergi ve ceza alacaklarının uygun şartlarda yeniden yapılandırılacağı,

2’nci maddesinde ise kasa fazlaları ile ortaklardan alacaklara ilişkin düzenlemelerle işletme kayıtlarının gerçek duruma uygun hale getirilmesinin sağlanmasına imkan verileceği,

3’ncü maddesinde de Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı tahsil dairelerince takip edilen alacakların yeniden yapılandırılacağı anlaşılmaktadır.

Düzenlemenin kapsamına; vergi ve buna bağlı cezalar, vergi aslına bağlı olmadan kesilen cezalar, gecikme faizleri, gecikme zamları, birçok adli ve idari para cezaları, devlet hissesi, devlet alacağı, fon payı gibi alacaklar girmektedir.

Yasa teklifi toplumun birçok kesimini ilgilendiren idari para cezaları yönünden de düzenleme içermektedir. Buna göre; Askerlik Kanunu, bazı seçim kanunları, Karayolları Trafik Kanunu, Karayolu Taşıma Kanunu, Nüfus Hizmetleri Kanunu ve birçok kanun gereğince verilen idari para cezaları yasa kapsamındadır.

Ayrıca, bazı kanunlara göre alınan devlet hissesi ve devlet hakkı, şeker fiyat farkı, akaryakıt fiyat istikrar payı ve akaryakıt fiyat farkı, özel idare payı, madencilik fonu gibi alacaklar da yasa kapsamına alınmıştır.

Kanun teklifi ile Maliye Bakanlığı ile Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı tahsil dairelerince takip ve tahsil edilen alacak türleri itibarıyla 18 taksit ödeme (2 ayda bir, dolayısıyla 36 ay) imkânı getirilmektedir.

Yasadan faydalananlar, borçların anaparası ile (bunlara bağlı faiz, cezai faiz, gecikme faizi, gecikme zammı gibi fer'i amme alacakları yerine) bu Kanunun yayımlandığı tarihe kadar TEFE/ÜFE aylık değişim oranları esas alınarak hesaplanacak tutarı ödeyerek ciddi bir yükten kurtulmuş olacaklardır.

Vergi idaresi tarafından çok yüksek tutarlı gecikme faizi ve gecikme zammı hesaplanan durumlarda, örneğin; 2014 yılında, 2009 dönemine ait vergi incelemesi yapılması veya 2009 yılına ait beyan edilen bir verginin çeşitli nedenle ödenememesi ve %100’lere varan gecikme faizi veya gecikme zammı hesaplanmasında, mükellefler açısından yıkıcı sonuçlar ortaya çıkabilmektedir. Bu durum dikkate alındığında yasa ile ciddi bir ödeme kolaylığı getirilmekte olduğu görülmektedir.

Yasa teklifinin kapsamından ve getirdiği kolaylıklardan anlaşılacağı üzere; yasa koyucu, toplumun tüm kesimlerini ilgilendiren konularda düzenleme yaparak, sadece vergi mükelleflerini değil, tüm toplumu ekonomik olarak rahatlatmak istemektedir. Tabii ki, bu durumun Cumhurbaşkanlığı ve 2015 genel seçimlerinde hükümetin elini güçlendireceğini de söyleyebiliriz.

Yasa teklifinin istenilen amaca ulaşabilmesi için, genel kurulda vatandaşlarımız lehine bazı ilavelerin ve değişikliklerin yapılmasında fayda vardır. Kamuoyunda ve piyasalarda da böyle bir talep ve beklentinin var olduğu gözlenmektedir. TBMM Genel Kurulunda yapılması gereken ilave ve değişiklik önerilerimiz aşağıdaki gibidir;

1-Tüm vergi türleri itibariyle matrah ve vergi artırımı imkanı getirilmelidir.

2-Matrah ve vergi artırımında, yüksek matrahlı mükelleflerin 6111 sayılı yasa kapsamında yüksek vergi oranı nedeniyle yasadan tam olarak faydalanamadıkları da dikkate alınarak, vergi oranları düşürülmelidir.

3-Taksit sayısı, yüksek borçlular da dikkate alınarak, hem vergi hem SSK alacakları yönünden, en az 48 aya çıkarılmalıdır.

4-Kasa fazlası, ortaklardan alacaklar ve ortaklara borçlar hesabı ile ilgili başvuracak mükelleflerin ödeyeceği %3 vergi oranı düşürülmelidir. Gelişmekte olan küçük ve orta ölçekli mükelleflerin çoğunun kurumsallaşamadığını ve bu konuda birçok mükellefin yüksek tutarda beyanda bulunması gerekeceği dikkate alındığında ön görülen vergi oranı yüksektir. 6111 sayılı yasa uygulaması da bu oran üzerinden yapıldığından birçok mükellef yasadan faydalanamamıştı.

5-Borcunu zamanında ödeyen mükelleflere, SSK’dakine benzer bir şekilde, indirim imkanı getirilmelidir. Maliye Bakanlığı bu öneriye, çok yüksek vergi kaybına neden olacağı gerekçesi ile bu güne kadar sıcak bakmamıştı. Aksi takdirde, her 3-5 yılda bir sürekli hale gelen vergi afları vergilendirmede gönüllü uyumu olumsuz etkileyecektir.

Yasa teklifinin yasalaşması ile birlikte siyasi, ekonomik ve sosyal birçok sonucu olacağı muhakkaktır. Yasa koyuculara tavsiyemiz ise, önceki af düzenlemelerindeki deneyimler dikkate alınarak, genel kurulda toplumun tüm kesimlerini daha da rahatlatacak ilaveler ve değişiklikleri yapmalarıdır. Yasalaşma sürecinde kamuoyu oluşturulması ve taleplerin TBMM’ye doğru bir şekilde iletilmesinde başta TÜRMOB, Ticaret Odaları, Sanayi Odaları, Esnaf Odaları ve TOBB’a büyük görevler düşmektedir.

Yasa Teklifinin Tamamı İçin TIKLAYINIZ !

Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
yazar'ın diğer yazıları
makale kategorileri
öne çıkanlar