Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Kahvenin Tadı

Telvesi ile ikram edilen tek kahve türüdür.

Gazete Köşesi   A+a-

Türk Kahvesi Türkler tarafından keşfedilen Kahve hazırlama ve pişirme metodunun adıdır. Özel bir adı, köpüğü, kokusu, pişirilişi, ikramı ile kendine özgü bir kimliği ve geleneği vardır. Telvesi ile ikram edilen tek kahve türüdür.
 
Kahve bizim hayatımızda önemli rol oynar, kimi sabah onunla uyanır kimi akşam yorgunluğunu onunla atar, kimi hiç sebep aramaksızın dost gibi arkadaş gibi sırdaş gibi görür, arar ve içer.Benim Kahveyle aram o kadar sıkı fıkı değildi, ta ki gelişen İskenderunumuzun, resmen kentimize tat katmak için açılmış bu büyük eksikliği giderilmiş bir mekana uğramam benim kahve kültürümü değiştirmeme büyük bir sebep oldu.
 
Belki bir çok özelliği ile İskenderun’a kahvede damgasını vuracak bu mekan, kahvesinin yanında nezih ortamıi, hafif deniz kokusuyla karışan o kahvenin kokusu güzelliğine ayrı bir güzellik katıyor.
 
Kahve ile aram yok diyenler yine benim gibi bu güzel mekanda kahve bağımlısı olabilir. Hele ki yanınızda gazeteniz veya kitabınız var ise….
Daha fazla uzatmadan size bu büyülü, hizmette zerre kusur görmediğim, sıcaklığı, samimiliği ve vizyonunu tamamen müşterisinden yana oluşturmuş bu mekanın adı KAHVE DİYARI…
 
Orada karşılaştığım çok güzel insanlar, kısa sürede müdavimi olmuş aynı yüzleri gördüğümde bu başarının sırrını kahvenin güzel olduğu kadar A’ dan Z’ye her şeye titiz yaklaşan çalışanların tutumu da büyük bir etkisi olduğunu ve bu bir çok mekanlara karşı fark yaratacağını görüyorum.
Sizde hala “ben orada kahve içmedim” diyenlerdenseniz emin olun geç kalmışsınız sayıyorum.
 
Böyle bir yeniliği, güzelliği, lezzeti biz İskenderunlulara sunduğu, yaşattığı için başta Tayfur Bey’e ve tüm çalışanlara teşekkür ediyorum.

Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!

Etiketler // ,

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
makale kategorileri
öne çıkanlar