Skip Navigation Links

İnişler ve Çıkışlar

İnişler ve Çıkışlar Birtakım ekonomik önlemlerin dışında gelişen, bazı komplike olumsuzlukların

Gazete Köşesi   A+a-

İnişler ve Çıkışlar
Birtakım ekonomik önlemlerin dışında gelişen, bazı komplike olumsuzlukların, ne kadar iyi durumda da olunsa, önüne geçilemiyor. Firmaların genel ekonomi tutarlarında farklılıklar, dikkate değer yargıları beraberinde getiriyor. Şirket borsalarındaki inişli-çıkışlı bir hal almaya devam ediyor. Yatırımların yönü değiştikçe, şirketlerin hesap tutarlarında da gözle görülür değişiklikler meydana gelmekte. Son günlerde yaşanan iç ve dış yatırımların ardı arkası kesilmez oldu. İmkb yetkilileri borsadaki değişikliği an ve an takipçileriyle paylaşıyor. Türkiye’nin dev kuruluşları, borsa indeksleriyle ekonomiye can vermeye ya da ekonomilerine can vermeye, daha fazla gayret gösterme çabasındalar.
Her şeyin dahilinde, üretimdeki artış çeşitliliği ortada. Şirketleri merkezi farklılıklarıyla beraber, kendini geliştirme projelerinde sağlam temeller atma koşuluyla, devletle ön anlaşmalar yapmakta ve kısmen uygulamakta. Sonuçta ülkeye ve kuruluş merkezlerine ekonomik katkıları, fayda açısından bizleri geniş mana da kapsıyor. Borsa indekslerinde ekonomik inişli çıkışlı göstergeler, Ekinciler Menkul Yatırım’da bu sıralar değer açısından düşüş yaşamakta. Zira aldıkları önlemler kısıtlamalarla sınırlı kalmakta. Seyrini takibinde olduğumuz konulardan bir tanesi; büyük yatırımcıların borsa alanında da farkındalık yaratmak istemeleri.
Bütün bunların dışında, üretimde artışı kolaylaştırma yöntemleriyle, sıkı bir çalışma gözeten Hatay’ın son dönem büyük şirketlerinden olan Tosçelik, örnek teşkil ediyor. Her geçen yıl mevcut üretimlerinde artışlarla cari hesaplarını genişleten şirket sahibi Fuat Tosyalı, son dönem açıklamalarıyla bunu zaten gözler önüne sermektedir. 5 yıllık planı içerisinde 3,5 milyar lık bir yatırım yapacağını daha önce açıklayan Tosyalı, standartlarını daha fazla geliştirerek, ekonomik açıdan büyük kazanç elde edeceğini garantilemiş gibi. Bin kişiye ek istihdam sözünü yerine getirmesi de, bizim açımızdan onurlu bir davranış göstergesidir.
Genel anlamda baktığımızda, bu haftanın bu iki ismi çok ön plana çıkmış durumda. Tosçelik ve Ekinciler Yatırım Menkul Değerler, dengelerini kimi uzun kimi süreli koruyabilmiş, dev yatırım şirketleridir. İsdemir- Çelik ile rekabetleri hızlı pazarlıklarla devam ediyor. Lakin kendi çevrelerinde ustalaşmış ekonomi avcıları misali, nasıl hareket edeceklerinin taslağını başarı öncesi hazırlayıp gerçekleştiren kuruluşlar. Hatay’ın yüksek ekonomi kalkınma enerjisi sayılan demir ve çelik sanayi payları üzerinde duruyoruz. Elbette ki yatırımı kuvvetli, ekonomik anlamda sağlam temelleri olan, her türlü kurum ve kuruluşun değer sorgulamasını yapacağız. Yıllık gelir-gider ile istihdamın yüksek seviyede sağlanması, şehrin de kalkınmasıdır. Bu yolla hem şirket sahiplerine hem de devlete olan güven de emsalsizce yerini bulmaktadır.
En hızlı olan da kazanır, en ağır olan da. Her şeyin sonunda sıkı denetimli bir çalışma yatmaktadır. Genç yazardan sevgilerle…
 
 

Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
yazar'ın diğer yazıları
makale kategorileri
 
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet