Skip Navigation Links

Sanayilerin Gücüne Güç Birliği

Sanayilerin Gücüne Güç Birliği    

Gazete Köşesi   A+a-

Sanayilerin Gücüne Güç Birliği
 
 
 
Bölge sanayisinin gelişmişliği açısından, önemli bazı firmaların isimlerinin, özellikle ön planda olması dikkat çekici. Nedeni şu ki, şehrin kısmi iş ihtiyacını büyük oranda karşılayan şirketler grubu bunlar. İskenderun’da bölgesel olarak ihtiyaç duyulanın dışında yaratılan olumlu sonuçlarla birlikte, çevre ilçelerde de gelişmeler miktar miktar çoğalım gösterir oldu. Hatay’ın yapısallaşmasında etkisi olan büyük çaplı firmaların, ticari olarak ekonomiye katkıları, yine çapı büyük derecelerde fayda sağlamaktadır.
 
 
 
Özellikle liman özelliği ile birçok firmanın ithalat/ihracatları, Hatay ekonomisinin %45’ine imtiyazlı olarak sahip olmuştur. Bugün adını her yerde gördüğümüz bir Tosçelik, bir Atakaş, bir İsdemir… vb. büyük kuruluşlar, ekonomide baş kaynakların başında geliyor. Aralarındaki çekişmeli rekabet zaten onların sorunu. Söz konusu mevzumuz; Hatay’ın gelişme gösterirken, ekonomisindeki kaynakların çokluğu ya da çoğalımıdır. Sanayi bölgesi haline gelen limanlarımızın, geçiş bölgeleri olduğu da göz ardı edilemez bir mevzudur.
 
 
 
Hatay’da markalaşmış sanayi kuruluşlarının, birbirleriyle güç pazarlığında olmaları, ekonomik canlılığı daha da artırıyor aslında. Kendi aralarındaki rekabet arayışı, şehrin istihdamına katkı sağlıyor. Büyüme oranları gün geçtikçe değişen ve gelişen sanayileşmiş şirketlerin, ekonomik desteği de devletçe karşılanmaktadır. 1975 ile 2011 yılları arasında bir değerlendirme yapılacak olunsa, şirketlerin büyüme oranları ile Hatay’ın kalkınma seviyesini, bilinçli olarak göz önünde tutmuş olacağız. Merkez Antakya girişimli olarak, İskenderun ağırlıklı kalkınma projelerinde, sanayi kuruluşlarının güç birliği halinde olması onur verici.
 
 
 
Hatay Valisi, Sayın Mehmet Celalettin LEKESİZ’in de desteğiyle, kuruluşların birlik anlaşmaları çok olumlu sonuçlar doğuruyor. Bu sebepten dolayı, Sayın Lekesiz’e büyük bir şükran borçluyuz. Girişimler her daim önemli yer tutar. Sağlam bir ekonomi istenildiği zaman güç birliği yapmak şart olur. Hatay’da da şuan gözlemlerimiz dahilinde oluşan güç birliğinin, kalınmadaki etkin rolünü ayakta alkışlamaktayım. Çevresel olarak istihdamın bu denli önemle ele alınması, biz Hataylılar için gurur vericidir.
 
 
 
Büyümek ve kalkınmak, her zaman birlikte gerçekleşebilecek bir durumdur. Sebebi ekonomik de olsa, aynı toplum içerinde bulunduğumuz müddetçe, Hatay’ın canlılığını her daim koruyacağına yürekten inanıyoruz.
 
 
 
Genç yazardan sevgilerle…
Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
makale kategorileri
ramazan bayrami 
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet