Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

ASIL OLAN TÜRKİYE CUMHURİYETİ'DİR!

  ASIL OLAN TÜRKİYE CUMHURİYETİ’DİR! Sayın 8.Gün okurları, bu aralar işlerimin yoğun olması nedeniyle

Gazete Köşesi   A+a-

 


ASIL OLAN TÜRKİYE CUMHURİYETİ’DİR!

Sayın 8.Gün okurları, bu aralar işlerimin yoğun olması nedeniyle iki yazı arasını biraz uzattım. Bu nedenle sizlerden özür diliyorum. Aslında bu hafta sizlere Norm kadro yasasının yansımalarından ve beraberinde getirdiği olumsuzluklardan bahsedecektim. Zira hükümet taşeronlaşmanın (Kunte Kinte sisteminin) önünü iyice açacak bir yasa tasarısını gündeme getirmektedir. Bu yasa ile zaten yanlış hesaplanmış olan norm kadro sayılarının üzerinde olan işçileri (Milli – gerçi Milli’mizi de sildiler ya!- Eğitim ve Emniyet gibi ) bazı kamu kurumlarının taşra teşkilatlarına paylaştırılması öngörülmektedir. Belediyelere hizmet yapmak istiyorsan ihale aç hizmet satıl al diyorlar. Neyse bu konuya sonra değinecektik…
Bu günlerde ulusal medyada boy gösteren siyasiler bu milleti kendileri kadar zeki görmüyorlar. Sanki ağızlarından bal damlıyor… BDP’li vekil ve yöneticiler diyorlar ki “Mecliste iki dil talebimiz yok. Kamusal alanlarda ve sosyal alanlarda kullanılsın istiyoruz” Sonra “ Özerklikte ısrarlıyız. Bizim ülkenin bölünmesi yönünde bir isteğimiz yoktur. Ancak her özerk bölgenin bir bayrağı ve meclisi olmalı… Öz savunma birimleri olmalı… Türkiye Cumhuriyeti’nin bayrağına saygılıyız… Biz özerk yönetimlerin kendi bayrakları olsun. Mesela İstanbul Büyükşehir’in kendi flaması yok mu? Gibi sözler” ediyorlar. Ben bu sözleri samimi bulmuyorum.
Neden? Samimi olsalar özerk yönetim bölgelerini bu kadar geniş tutmazlardı. Diyarbakır ve çevresi yani doğu ve güneydoğu bölgelerinin bir bölümünü kapsayan bir yerel özerklik talep etmeleri gerekirdi ki hiç olmadıkları yerleri bile kapsamaya çalışıyorlar. Örneğin Hatay ve Mersin gibi. Amaç ileride özerklikten bağımsızlığa geçildiğinde Akdeniz’e ve Avrupa’ya açılacak bir kapıya ve limana sahip olmak. Bu amaçlarını kamufle etmek için İstanbul’u da bir özerk bölge talep ediyorlar. İstanbul Büyükşehir’in flamasını da bayraklaştırıyorlar. Peki senin özerk bölgenin bayrağı neden Diyarbakır Büyükşehir’in flaması değil de Bebek katilinin lideri olduğu terör örgütünün simgesi olmuş renkler? Neden özerk doğu Anadolu değil de, özerk Kürdistan? Laf ebeliği ile milletin kafasını bulandırıyorlar.
Neden, Hükümetle (Devlet ile) anlaşmaya varılmadan yasal düzenlemeler (ki yapılmayacağını biliyorlar ) yapılmadan bölgesel şehirlerinde isimleri kendi dillerine çeviriyorlar? Bu emri vaki tutum için kimlerden destek görüyorlar? Birlikte yaşamaktan ve bölünmez bütünlükten bahsederken; okullarda söylenen andımızdan ve İstiklal Marşımızdan neden rahatsızlık duyuluyor? Ne mutlu TÜRK’ÜM demek neden Kürt’e hakaret kabul ediliyor? Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak Türk olmaktan gurur duymak ve mutlu olmak neden rahatsızlık versin ki?
Şimdi diyelim ki; Türkiye Başkanlık sistemine geçecek, yani merkezi yönetimle değil de yerel (eyalet) yönetimlerle yönetilecek. Bize öğretilen ülkemizde yedi coğrafi bölge var. O bölgeler birer eyalet kabul edile bilinir. İyimser ve Samimi düşünce olsa doğu Anadolu eyaleti ve güneydoğu Anadolu eyaleti daha akılcı olmaz mı? Hep diyoruz ya amaçları yönetim kolaylığı ve merkezi yönetimlerin yükünü hafifletmek değil. Bölünmenin temellerini millete sezdirmeden atmak. Bir yol haritası tutturmuşlar gidiyorlar. O yol nereye gider, o yolda kimlerle yürüyeceğiz bilen var mı?
Kafa mı karıştıran bir konu da, Hatay ve Mersin’i özerk bölgenin içine katarken Hatay’lıya ve Mersin’liye sormuşlar mı? Tarihte devlet kurmuş, bayrak edinmiş ve sonrasında milletin iradesi ile Türkiye Cumhuriyeti’ne katılmış bir HATAY ne cüretle özerk Kürdistan bölgesi içerisine katılır? Asırlardır bu toprakları yurt edinmiş, işlemiş, bu vatan için canını kanını feda etmiş Hataylı bunu kabul EDEMEZ…. ETMEZZZ….
Peki sizler ne dersiniz? Biz bu işte yokuz dersiniz değil mi? Bu millet hiç kimsenin tahmin edemeyeceği kadar güçlü ve akıllıdır. Bu millet asırlardır ne oyunları bozdu. Bu oyunu da bozacaktır. Biz Türk Milleti olarak bu ülkenin bölünmez bütünlüğü için son damla kan, son nefere kadar direneceğiz. Ata yadigarı bu topraklar da yıllarca bizim neslimiz yaşayacaktır… Artık yeter… ABD ve AB’nin kuklalarına bu kadar taviz yeter. BOP projesi, TÜRKİYE birlik olduğu müddetçe gerçekleşmeyecek bir ABD ve AB rüyasıdır.
Bu günlük bu kadar sizlerin dilinize gelenleri, aklınıza takılanları aktara bildimse ne mutlu bana… yine diyorum biz birlikte ve dik durursak bu vatan bölünmeyecektir. KONU VATAN İSE GERİSİ TEFERUATTIR… Asıl olan TÜRKİYE CUMHURİYETİ’DİR….
Ben atadan vazgeçerim,
Bayrak senden geçemem.
Ben candan vazgeçerim,
Vatan senden geçemem.
Ben yardan vazgeçerim,
Özgürlük senden geçemem…

 

Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
makale kategorileri
öne çıkanlar