Skip Navigation Links

Bahar Yorgunluğuna Karşı Önleminizi Alın!

Hava ve mevsim değişikliği insan metabolizmasını olumsuz etkiler. Havada bulunan yüklerin yoğunluğu iklim değişikliği dönemlerinde artar

Gazete Köşesi   A+a-

Hava ve mevsim değişikliği insan metabolizmasını olumsuz etkiler. Havada bulunan yüklerin yoğunluğu iklim değişikliği dönemlerinde artar ve bu yükler pozitif ve negatif iyonlar aracılığıyla taşınır. Bu taşıma dengesindeki bozukluklar da özellikle iklim değişikliği dönemlerinde artarak kişide halsizlik, yorgunluk, eklem ağrıları, konsantrasyon bozukluğu, hafıza zayıflaması, neşesizlik, uyku isteği, aşırı sinir ve stres gibi ortak şikayetlerle kendini gösterir. Özellikle sinir gerginliği ve stres, damarlardaki büzülmeyi artırır ve bu damarlardaki büzülme midede gerçekleşirse ülsere bile neden olabilir.

Bahar yorgunluğunu, bağışıklık sistemi güçlü olanlar çok daha kolay atlatıyor. Her dönem kaliteli ve sağlıklı bir yaşamın temeli olan yeterli ve dengeli beslenme, özellikle bu dönemlerde önemini daha çok hissettiriyor.

Sebze ve meyveler bağışıklık sisteminin güçlendirilmesini sağlayan, artan vitamin ve mineral ihtiyacının karşılanması açısından önemli bir besin grubudur. Özellikle mevsimin özelliğini taşıyan koyu yeşil, sarı, turuncu, kırmızı ve mor sebze meyveleri bol tüketin. Ayrıca metabolizmanızı az ve sık beslenerek sürekli hızlandırabilir, böylece bağışıklık sisteminize destek verebilirsiniz. Kahve, çay, soğuk meşrubatlar, kakao ve benzerleri gibi kafeinli içecekleri azaltıp, yerine rahatlatıcı ve bağışıklık sistemini güçlendirici bitki çayları ile mineral yükü fazla olan su tüketiminizi artırmaya özen gösterin. Daha iyi uyumaya, mümkün olduğunca alkol ve sigara kullanmamaya çalışın. Yoğun stres altında olduğunuzu düşünüyorsanız, size stres yüklediğini düşündüğünüz sorunlardan biraz uzaklaşın. Açık havada yapılan yürüyüşler yorgunluk giderici tabletler kadar etkilidir. O yüzden düzenli olarak haftada 3 gün 45 dakika süre ile yapılacak tempolu yürüyüşü içeren aktif bir yaşam tarzı benimsemeye çalışın.

 

 

Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
yazar'ın diğer yazıları
makale kategorileri
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet