Skip Navigation Links

Türkiye'nin bir incisi Payas'ta Vali!

8. Gazetesi yeni adresinde. Yeni adresimiz Fortis Bank Üstü Meydan İşhanı 1. Kat. İletişim adresi: Savaş Mahallesi 41 Sokak Meyda

Gazete Köşesi   A+a-

8. Gazetesi yeni adresinde. Yeni adresimiz Fortis Bank Üstü Meydan İşhanı 1. Kat.
İletişim adresi: Savaş Mahallesi 41 Sokak Meydan İşhanı 1. Kat İskenderun
Telefon numaralarımız 0 326 61 444 79 – 0 535 97 444 30

Bir çok kez yazdığım ve ısrarla gündeme getirdiğim sanayicinin sıkıntıları bu kez Hatay Valisi Sayın Celalettin Lekesiz’in gündemindeydi.
Sanayici yıllardır arsa temini konusunda yaşanan sıkıntıları haykırdı durdu. Bizler kalemimiz yettiğince, dilimiz döndüğünce İskenderun basını olarak manşetlerimize, makalelerimize taşıdık.
Her ay iki sanayi kuruluşunu gezerek hem moral depoladığını hem de yatırımcının yalnız olmadığını hissettirmeyi amaçladığını belirten duyarlı Hatay Valisi Sayın Celalettin Lekesiz, sanayicinin üzerine düşeni fazlasıyla yaptığını ama devletin arsa temini konusunda üzerine düşeni yapamadığına dikkat çekti.
Aslında Devletin Hatay’daki en üst düzeydeki yetkilisinin bu sözü çok büyük anlam ifade ediyor. 1970’li yıllarda çok yanlış planlanmış olması bölgeyi büyük sıkıntıya sokmuş durumda.
Tarım alanları, sanayi alanları ile yerleşim yerleri bir arada..
Bunu ben değil Sayın Valim Celalettin Lekesiz söylüyor.
Peki şimdi ne olacak?
Metrekaresi büyük paralarla ifade edilen Payas ve çevresinde düzenlemenin toplumsal mütabakatla mümkün olacağına dikkat çeken Hatay Valisi Sayın Celalettin Lekesiz’in işi bu bağlamda çok zor.
Hatay’ı yeniden planlamak konusunda kararlılığını her fırsatta ifade eden Sayın Lekesiz, umarım uzun süre Hatay Valisi olarak kalır ve de yapmak istediklerinin tamamını hayata geçirir.
Benim Payas’ta Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü binasının temel atma töreni ve Nursan Metalurji Tesislerini gezisinde yakından izlediğim, yüz ifadelerini, konuşmalarını ve sözleri arasında verdiği mesajları yakından takip ettiğim Sayın Valim Celalettin Lekesiz, bölgemiz için çok büyük bir şans.
Sanayiciyle olan diyaloğu, dertlerini dinlerken sergilediği devlet adamı olgunluğu beni çok umutlandırdı.
Yorgunluğu yüzüne yansımış bir dev Nursan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sayın İlyas Keleş, mutluluğunu şu sözleriyle ifade etti: “Bugün benim için en büyük gün!” Yalnız kalmışlığın, siyasetçiden, milletvekillerinden yana şansı olmayan bir sanayicinin sevinci bu. Sayın Valim Celalettin Lekesiz, bana göre umut verdi ve daha yapacaklarıyla da Hatay’a ivme kazandıracak önemli bir devlet adamıdır. Destek olmak boynumuzun borcu olmalıdır.

 

Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
makale kategorileri
 
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet