Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Gergin kongre.

Yine bir Cumhuriyet Halk Partisi kongresini daha takip ettik. Saat 10.00 gibi kongrede hiçbir ayrıntıyı kaçırmamak için Grand

Gazete Köşesi   A+a-

Yine bir Cumhuriyet Halk Partisi kongresini daha takip ettik. Saat 10.00 gibi kongrede hiçbir ayrıntıyı kaçırmamak için Grand Plaza’da oldum. Hınca hınç dolu bir salon, heyecanlı bir partili topluluğu beklerken, salona girdiğimde şok oldum. Bom boş bir salon ve daha sandalyelere kılıflarını giydirmeye çalışan, süslemeleri yapan bir ekip vardı. 20-30 kişinin beklediği saat 10.00 sularında, kongrede bir sürpriz aday hazırlığı şüphesiyle beklemeye başladım. Saat 11.00”a doğru kalabalık toplandı, salon doldu. Her şey buraya kadar çok güzel. Herkes ev sahibi Nihat Karpuz ve yönetiminin salona gelmesini beklerken, saat 11.20 sularında da Nihat Karpuz anonsu yapıldı ve alkış kıyamet koptu.
Divan başkanlığına Zafer Kutlu gibi bir üstadın seçilmesine sevindim. Ama işin boyutu sonra ortaya çıktı tabiî ki, şaka yollu olarak konuşan Zafer Kutlu, her kongrede çok konuştuğundan divan başkanlığına seçerek, konuşmasının engellendiğini söyledi ama sonra da kongrenin bitiminde içini de döktü.
Buraya kadar her şey normal. Asıl kıyamet, İlçe Başkanı Nihat Karpuz’un konuşmasıyla başladı. Konuşmasının ilk bölümünü AK Parti iktidarı oluştururken, yerden yere vurduğu iktidarın iİlçe Başkanı Sayın Musa Kurşun, kürsünün hemen birkaç metre önünde oturuyordu.
Büyük destek bulan konuşma bir anda CHP’li olmasına rağmen Belediye Başkanı Dr. Yusf Civelek’e yönelince, salon bir anda buz kesti.
Geçmiş yönetimin kadrolarıyla çalışmayı sürdüren Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek’e yönelik ağır eleştiri bombardımanına tutan CHP İlçe Başkanı Nihat Karpuz, bir yandan toparlayıcı ve birleştirici olmaktan bahsederken, diğer yandan da ileri fazlasıyla germekten öte, kopardı.
Doğruyu veya yanlışı konuşmak için artık çok geç.
Gerilimli geçen bir CHP Kongresi, yeni çok parçalı bir düzene 2010 yılına doğru girilmiş durumda.
Demokrasinin gereği olarak herkes içinden geçtiği gibi konuşmalı ama toparlayıcı olmaktan bahsederken, genel seçim sürecinin de yaklaştığı bir dönemde partinin nasıl toparlanacağını fazlasıyla merak ediyorum.
CHP’deki bu olumsuz tablo içerisinde parlayan bir YILDIZ gibi görünen İlçe Başkanı Nihat Karpuz, önümüzdeki günlerde sinirlerin gevşediği bir ortamda, ilişkileri toparlamak, birlik ve beraberliği tesis etmekle yükümlüdür.
Yani binayı yıkan müteahhit, yenisini de yapmak zorundadır. Yeni bir yıla böyle bir gergin kongre sonrası yazdığım bu yazıyla girmek canımı fazlasıyla sıktı.
 

Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
makale kategorileri
öne çıkanlar