Skip Navigation Links

Kavgalı ev..

İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek’in kuşatıldığına dair birkaç gazetede çıkan haberleri dikkatle okudum. Cümle

Gazete Köşesi   A+a-

İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek’in kuşatıldığına dair birkaç gazetede çıkan haberleri dikkatle okudum. Cümleler arasında gizli mesajları çözmeye çalıştım. Benim de gördüğüm bazı durumlardan dolayı hak verdiğim bir çok nokta oldu.
Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek’le yaptığım özel bir sohbette bu konulara ilişkin söylediği iki cümle oldukça anlamlıydı: “Makamlar, mevkiler geçicidir. Biz de kavgalı eve kız vermezler!!!” Yeterince anlaşılır ve net bir mesaj olduğunu düşünüyorum. “Bırakın kavgayı da hizmet edelim, işimizi yapalım” mesajıdır aslında..
Şu yada bu grubun belediye içerisinde kendilerine yer edinme gayretleri olduğunun herkes farkında.. Geçmiş yılların tortu ve pisliklerinin de devamı olması gayretini görüyorum. Belediyenin çıkar çevreleri tarafından kuşatılma girişimi yeni değil. Dr. Yusuf Civelek ve ekibinin yönetimi devralmasıyla birlikte püskürtüldüler, dört aydır da yoktular ortada.. Tebdili kıyafet ve yeni maskeleriyle sahneye çıkma gayretleri var bu günlerde. Bu farkındalıkla gözümüz, kulağımız açık bekliyoruz neler olacak diye.. Hepsinin de avucunu yalayacağının da biz farkındayız..
Dr. Yusuf Civelek’in iyi bir yönetici ve konulara hakim bir tablo ortaya koyması İskenderunlular’ın en büyük umudu oldu.
İskenderun’da şehir trafiğinin kangren olmuş bölümlerinin çözülmesi, asfalt çalışmalarının yapılması, sosyal belediyeciliğin adım adım yerleştiriliyor olması hizmet kervanının yürümesi boyutunda herşeyin yolunda gittiğini ortaya koyuyor.
Belediyede birim amirlerinin aralarında sürekli bir çekişme içerisinde olması, hizmetlerin aksaması, başarısızlığa sürüklemek gayretiyle birilerinin özel çaba sarfediyor olması da dikkat çeken bazı hususlar. Olumsuzluğun bir boyutunu da bu şekilde görmek mümkün.. Yönetim kademesinde herhangi bir zaafiyetin olduğuna inanmıyorum.
Kafasını, fikrini, düşüncesini sadece İskenderun’un geleceğini planlamaya ayıran Dr. Yusuf Civelek ve ekibinin birim amirlerinin aralarındaki gerilim ve çekişmeyi önlemeye yönelik bir harekete girmesi de basitlik olacaktır. Unutulmamalıdır ki; işin olmadığı yerde dedikodu ve kavga vardır.
Birilerinin hem içeriden hem de dışarıdan belediye yönetimini başarısız gösterme gayretlerine çok yakında bir son verilecektir.
Bunun için birilerinin ağzına bir parmak bal çalmaya da gerek yoktur.
Özellikle Dr. Yusuf Civelek ve yönetim kademesini CHP İskenderun İlçe boyutundaki kavga ve kısır çekişmeler içerisine çekilmek istenmesinin de hataların en büyüğü olacağı kanaatindeyim. Bırakın da işini yapsın bu adamlar.. Ne öyle ne de böyle bir kısır çekişmenin içine çekmeyin belediye yönetimini.. Hoşçakalın..

 

Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
makale kategorileri
ramazan bayrami 
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet