Skip Navigation Links

İTSO'da Temizlik Operasyonu 9 Meclis Üyesi Düştü!!!

Görevleri sona erdiği belirtilen üyelere dün itibariyle resmi bildirim yapıldığı öğrenildi.

Gündem   A+a-

 İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Yılmaz, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar Borsalar Kanunu'nun 83. maddesine göre 9 meclis üyesi ile 19 meslek komite üyesinin görevlerinin sona erdiğini belirtti.

Yılmaz’ın açıkladığı listede şu isimler yer aldı. Ahmet Yusuf Kutluğ, Resul Arandı, Tahsin Okur, Ahmet Sıvacı, Hakkı Çivisöken, Yusuf Yılmaz, Remzi Gökhan Kazak, Lütfiye Tartıcıoğlu, İrfan Karaman, İhsan Karta, Ahmet Erdoğan, Caner Recep Başeğmez, Semir Malta, Ali bahçıvan, Işılay bölücü, Bilgehan Hakan, Mehmet Kanbıcak, Metin Çağlar, Bestami Kılıç, Hasan Karaçalı, Ali bölücü, Yusuf Akar, Bülent Kimyon, Mustafa Barın ve Ayhan Toparlak.

Görevleri sona erdiği belirtilen üyelere dün itibariyle resmi bildirim yapıldığı öğrenildi.

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası'nda (İTSO) 21 meslek grubunda geçtiğimiz yıl Mayıs ayında yapılan seçimlerin üzerinden bir yılı aşkın bir süre geçmesine karşın sular durulmadı. İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Meclisi Başkan Servet Ugutmen başkanlığında gerçekleştirilen Kasım ayı toplantısına ‘misafirlerin uğurlanması’nın ardından üyeliklerle ilgili kayıtlar ve seçilme yeterliliklerini kaybettiği belirtilen üyelerin tepkileri ile tartışmalar damga vurdu. Zaman zaman seslerin yükseldiği oturumda, karşılıklı tartışmanın sertleştiği gözlendi.

Göreve geldiklerinden buyana her meclis oturumunda yaşanan tartışmaları eleştiren Levent Yılmaz, “Bunları hak edecek hiçbir şey yapmadık. Göreve başlarken bunların hiçbirinden haberim yoktu. Keşke 59 meclis üyesi de bu toplantıda olsaydı. İTSO’da geçmiş döneme yönelik‘sahte kayıt yapılıyor’ diyen arkadaşlarımız da bu sahte kayıtları kim yapmış çıkartacağım. Hepsini göreceksiniz. Durumun bu noktaya gelmesinin sorumlusunu da zaten sizler de biliyorsunuz. Kaç kişi sahte evrakla buraya gelmiş, girmiş göreceksiniz. 5 kuruş borcum yok, burada olmayı hak ediyorum diyorsanız buyurun devam edin” dedi.

İTSO yönetiminin 29.12.2008 tarihinde genel sekreterliğe yetki verdiğini, bu tarihten itibaren 2014 Nisan ayında alınan yeni yk kararına kadar yeni üyeliklerin yönetim kurulu kararına geçirilmeden sisteme işlendiğini hatırlatan Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü: “01.06.2012 ile 30.06.2013 arasında 528 yeni kayıt yapıldı. Kimseye ‘sahte kayıt yaptınız’ deniyorum. Ama harç makbuzlarının eksikliğinin, evrak eksikliğinin sorumlusu genel sekreterdir. Toplam 100 yeni kayıtta evrak veya harç makbuzu eksik. Müfettiş talebimiz oldu. Eksik evrak ötesinde de yapılan işlemler var. Kanuna göre askı listelerinde seçilme hakkı bulunmayan 9’u meclis üyesi 19 meslek komite üyesinin görevi sona ermiştir.”

 

23 üye kim?

Yasanın seçilme yeterliliğiyle ilgili ‘seçilme yeterliliği bulunmadığı sonradan anlaşılan ile seçilme yeterliliğini kaybedenlerin Oda, borsa ve birlik organlarındaki görevleri sona erer’ hükmünü hatırlatan Yılmaz, “Şu an kanunun ilgili hükümlerine göre 9 meclis üyemiz ile 19 meslek komitesi üyemizin ilgili organlardaki görevleri sona ermiştir” dedi. Yılmaz’ın açıkladığı listede şu isimler yeraldı. Ahmet Yusuf Kutluğ, Resul Arandı, Tahsin Okur, Ahmet Sıvacı, Hakkı Çivisöken, Yusuf Yılmaz, Remzi Gökhan Kazak, Lütfiye Tartıcıoğlu, İrfan Karaman, İhsan Karta, Ahmet Erdoğan, Caner Recep Başeğmez, Semir Malta, Ali bahçıvan, Işılay bölücü, Bilgehan Hakan, Mehmet Kanbıcak, Metin Çağlar, Bestami Kılıç, Hasan Karaçalı, Ali bölücü, Yusuf Akar, Bülent Kimyon, Mustafa Barın ve Ayhan Toparlak.

Üye kayıtlarıyla ilgili çalışmanın kendi talimatıyla mesai saatinin dışında da yürütüldüğünü hatırlatan Yılmaz, şalterin indirilmek zorunda kalındığı günle ilgili eleştirilen haddi aştığını söyleyen Yılmaz, “Burada çalışanlara saygılı olsunlar” dedi.

 

Erdoğan: Önce davet edeceksiniz!

Meclis Üyesi Ahmet Erdoğan, 30 Kasım’da yapılacağı açıklaman 4. Meslek Grubu seçimi ile ilgili süreçte yedek üyelerin göreve tebligatla çağrılması gerektiğini öne sürdü. Oda'nın tüm süreci uygulaması halinde takvime göre seçimin 30 Kasım tarihine yetişemeyeceğini de savunan Erdoğan, yaptığı gündem dışı konuşmada, “Latif Çakıcı’nın istifasından bugüne kadarki süre, seçim takviminin 30 Kasım’a yetişmesine imkan vermez. Yedek üyelerin borcundan dolayı göreve çağrılmadığı söyleniyor. Ancak hiç kimsenin ‘borcundan dolayı göreve çağırmıyorum’ diyemez. Önce davet edersiniz. Peki, peki borçlarından dolayı üyelere tebliğ yaptınız mı?” dedi. Erdoğan, seçme-seçilme yeterliliklerini kaybedenlerle ilgili müfettiş incelemesi yerine Oda yönetiminin yasa ve yönetmelikle kendisine verilen yetki ve sorumlulukları yerine getirmesini isteyen Erdoğan, seçim sürecinde yeterliliğe sahip olmamasına karşın seçime katılan ve seçilen üyelerle ilgili sorumlulukların kime ait olduğunun yanıtını istedi. Erdoğan, “Bunun sorumlusu Halil Şahin mi, Bedrettin Öz mü?” diye sordu.

 

İTSO borcuna karşılık ‘senetle ödeme’

Meclis üyesi Tahsin Okur’un İTSO’nun 30 yıllık üyesi olduğunu ve tek listeyle seçime gittiklerini hatırlatarak gruplarına seçim döneminde yeni kayıt ihtiyacı bulunmadığını, seçim öncesinde borçlarına karşılık kendilerinden senet istendiğini söyledi. Okur, “Borcumuz karşılığında verdiğimiz senedin borcunu günü geldiğinde ödedik” şeklinde konuştu.

 

Aymen: hicap duyuyorum

Ortam dinleme, ‘şalteri indirerek çalışma’, IP yönlendirme cihazı bulunduğu gibi iddiaların da tartışmalarda iddia edildiği toplantıda üyelerden Bülent Aymen, “Bu mecliste, bu tartışma içinde olmaktan hicap duyuyorum” dedi. Her oturumda ‘genel sekreterin muhalifleri/arkadaşları tartışmasının yaşandığını, yönetim kurulu başkanına yöneltilen suçlamaları ‘haksız’ bulduğunu da sözlerine ekleyen Aymen, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Çalışanların onurlarına yapılan hakaretler kabul edilemez. Bu tartışmaları haksız ve yersiz buluyorum.”

İTSO Kasım ayı toplantısında 2014 yılı Mart, Nisan, Mayıs, Haziran, Temmuz, Ağustos, Eylül, Ekim ayları mizanlar görüşülerek oy birliği ile kabul edilirken, fasıllararası aktarım da görüşülerek karara bağlandı.

 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet