Skip Navigation Links

İTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı’nda Müfettiş Depremi!

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nda ki (İTSO) müfettiş olaylarının ardından bir müfettiş depremi de Eğitim ve Kalkınma Vakfı’nda yaşanacak.

Ekonomi   A+a-

 

   İTSO Meclisi Aralık ayı toplantısında Eğitim ve Kalkınma Vakfı’nda yaşananlar güne damgasını vurdu. Geçtiğimiz haftalarda İTSO Meclis üyeliğinden düşen isimlerin İTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfın yönetim kurulundan düşmesi ve vakıf üyeliği ile ilgili yıllardır yanlış kararlar alındığı iddiası Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden müfettiş talebi ile sonuçlandı.

    Müfettiş Gelecek…

    Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden gelen bir tebliğ ile İTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı’nda alınan kararların incelenmesinin ardından müfettiş gönderilmesi kararının alındığını açıklayan İTSO Meclis Üyesi ve Vakıf 2. Başkanı Bülent Şekerlisoy; “O düştü o gitti derken. Vakıflar Bölge Müdürlüğü vâkıfımız da alınan kararları inceledikten sonra müfettiş gönderme kararı aldı. Gelen yazıda şu ifadelere yer verildi; ‘Genel Müdürlüğümüzce müfettiş gönderilmesinin kanaatine varılmıştır. Bu nedenle Genel Müdürlüğümüzce müfettiş gönderilip yapılan denetimden sonuçlandırılmaya kadar vakıf ile herhangi bir karar alınmaması veya işlem yapılmamasının daha uygun olacağı değerlendirilmektedir”

         İTSO’da Yaşananlar Vakıfa da Sıçradı!

    İTSO Meclis Üyeliğinden düşürülen Ahmet Yusuf Kutlu’nun vakıf başkanlığından da düşmesi ile İTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı başkanlığına getirilen Doğan Erten ise Şekerlisoy’un ardından çarpıcı açıklamalarda bulundu. İTSO’ da yaşanan olayların aynı şekilde vakıfa da sıçradığını kaydeden Erten, yıllardır vakıfta asil ve yedek üye seçiminin yanlış olduğuna dikkat çekti. Vakfın yedek üyelerinin olmaması gerektiğinin yeni anlaşıldığını işaret eden Erten; “Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden bize gelen yazıda daha önce gelen yazının bir tasfiye kararı olduğu açık bir şekilde beyan edilmektedir. Bülent Şekerlisoy arkadaşımız yazının Genel Müdürlükten geldiğini iddia etmektedir. Vakfın yedek üyelerinin olmaması gerektiği yeni anlaşılmıştır. Daha öncesinden bu yana Ticaret ve Sanayi Odası’nda vakfın 9 asil üyesi ile 9 yedek üyesi seçilmiş. Bu böyle süre gelmiştir. Bu yeni sezonda 18 aylık süreçte İTSO’ da olan huzursuzluk dönmüş, dolaşmış vakfa da sıçramıştır. Bunu açıkça söylemek istiyorum.

    Çiko – Miko Yapıyoruz!

    Bizim hiçbir kimse ile alıp veremediğimiz yok. Hepimiz 59 üye olarak buraya hizmet etmek için geldik. Bizim 18 aydan bu yana vakıfta devamlı olarak yaptığımız toplantılarda hiçbir işlem yapmadan sadece vermiş olduğumuz bir yemek vardı. Başka hiçbir şekilde bir faaliyet yapmadık. Biz 9 vakıf meclis üyesi arkadaş olarak toplanıyoruz “Çiko – Miko” ile hayatımızı geçiriyoruz. Ve odamızda olan huzursuzlukları konuşuyoruz.

    İstifa Edelim Dedim…

    Ben bir ara vakıf başkanına dedim ki. Ortada bir huzursuzluk varsa gelin hep birlikte bir şekilde istifa edelim. Benim bu istifa önerim hoş görülmedi. Bizler yedekten gelmedik. Kurucular kuruları tarafından atandık. Biz Vakıf Kurulu üyesiyiz. Yapmış olduğumuz demokratik bir seçimle de Ahmet Yusuf Kutlu arkadaşımızı vakıf başkanı seçtik. İkinci başkan olarak Bülent Şekerlisoy arkadaşımızı seçtik. Muhasip üye olarak ise Ahmet Sıvacı arkadaşımızı seçtik. Yaşanan huzursuzluklardan sonra bizde de bir huzursuzluk başladı. Ticaret odasının 20/11/14 tarihinde yapılan toplantısında 2 vakıf üyesinin düşmesinden dolayı bizlere İTSO tarafından gelen yazı sonrası toplantı yapma mecburiyetinde bulunduk. Nedeni 2 üyemizin meclis üyeliğinden düşmesi otomatik olarak vakıf üyeliğinden düşmesi.

   Vakfın Karar Defteri Yok!

    Öte yandan, İTSO Meclis Üyeliğinden düşürülen eski vakıf başkanı Ahmet Yusuf Kutlu’nun vakfın karar defterlerini incelemek üzere teslim aldığını ancak halen karar defterinin ortada olmadığını kaydeden Erten; “15/04/14 tarihinde vakıf defterleri Kutlu tarafından teslim alınmış. Bu defterler alındıktan sonra sadece dolu defter iade edilmiş. Yeni kullanacağımız defter ise teslim edilmedi. Bu da vakıf memuru arkadaşlarımız tarafından tespit edilmiştir” diye konuştu.

    Vakıf Odasına Giremiyoruz! Eksik

    Ayrıca, toplantı yapmak için vakıf odasına giremediklerini belirten Erten, vakıf odasının anahtarının Bülent Şekerlisoy’da olduğunu bugüne kadar toplantılarını ise vakıf odasında gerçekleştiremediklerini söyledi.

    Aytaç Beyaz’a Dava Açacağım!

    Vakıflar Hatay Bölge Müdürlüğünde görevli olan mühendise Aytaç Beyaz’a dava açacağını da sözlerine ekleyen Erten; “eski vakıf başkanı Kutlu’nun eksik belgelerle bu arkadaşa müracaat ettiğini ve bu arkadaşında yine bu eksik belgelerle mersis sistemine girerek işlem yapıp usulsüz bir işleme ne yazık ki imza atmıştır. O yüzden bugün yaşadığımız bu sıkıntıların esas nedenlerinden biri Aytaç Beyaz’dır kendisiyle hukuk önünde hesaplaşacağız” dedi.

    Bütçe Kabul Edildi

     Yapılan konuşmaların ardından Vakfın kurucu üyeleri 2015 yılı vakıf bütçesini ve vakfa yeni seçilen 5 üyenin tekrar oylamasını yaptı ve kabul ettiler.

 


İTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı’nda Müfettiş Depremi!  videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet