Skip Navigation Links

“Her Yerde Savaş ve Savaş Tehdidi Var!”

İskenderun Çevre Koruma Derneği yönetimi, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla dernek binasında basın toplantısı düzenledi.

Gündem   A+a-

 

    Dünya barış gününde dünyanın her yerinde savaş ve savaş tehdidinin olduğunu açıklayan İskenderun Çevre Koruma Derneği Başkanı Barış Sönmez, barışın egemen olduğu bir dünya özlemi içerisinde olduklarını kaydetti.

     Yaşamın Sürdürülebilirliği İçin “Barış”

     Barışın yaşamın sürdürülebilirliği için vazgeçilmez olduğuna vurgu yapan Barış Sönmez; “Barış, yaşamın sürdürülebilirliği için vazgeçilmezdir, yaşamsaldır. Bu yıl Dünya Barış Günü ülkemizde ne yazık ki her zamankinden daha farklı koşullarda yaşanıyor. Neredeyse her yerde savaş ve savaş tehdidi var. Bu topraklarda yaşamını sürdüren, etnik kimliği, dili, dini, cinsi ne olursa olsun her bireyin özgürleşmesi, bireyler, kurumlar arasındaki ilişkilerin demokratikleşmesi ve barışçıl bir nitelik alması, yaşam koşullarımızın iyileştirilmesi, Anadolu topraklarının güler yüzlü mutlu insanlar ülkesi olması umudumuzdur. Bunun yanında Doğa – İnsan ilişkisinin de barışçıl olması gerektiğini savunan bir kuruluş olarak, her gün doğal ve kültürel değerlerimizin rant uğruna yok edildiğini, hukukun göz ardı edildiğini üzülerek izliyoruz. Ülkemizin ormanlarının, tarım alanlarının yok edilmesini, madenlerin kar hırsı ve çıkar amaçlı olarak talan edilerek topraklarımızda ki yaşamsal değerlerin yok edilmesini, suyun, su kaynaklarının ticarileştirilerek bir meta haline dönüştürülmesini, kıyıların yağmalanmasını, denizlerin doldurulmasını, yenilenebilir temiz enerji kaynaklarının kullanılmamasını, nükleer santralleri, termik santralleri barışçıl olmayan eylemler olarak değerlendiriyoruz. Ülkemizde, bölgemizde ve tüm evrende barışın egemen olması, doğanın, doğal ve kültürel değerlerimizin korunması, bu toprakların sürdürülebilir yaşamsal değerlerle gelecek kuşaklara taşınması son derece önemlidir. Çünkü biliyoruz ki, savaş sadece can almıyor bina yıkmıyor, doğayı çevreyi de yakıyor, yıkıyor, yok ediyor. Bu anlayış temelinde İskenderun Çevre Koruma Derneği olarak 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde yaşamın her alanında Barış’ın egemen olduğu bir Dünya özlemini paylaşıyoruz. Tüm çevre duyarlılarını, tüm barış yanlılarını, bu temelde tavır almaya, seslerini yükseltmeye, yönetme sorumluluğunu üstlenenleri de bu temel somut adımlar atmaya çağırıyoruz” açıklamasına yer verdi.

 


“Her Yerde Savaş ve Savaş Tehdidi Var!” videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet