Skip Navigation Links

HBB'den ulaşım sorununa kollektif çözüm

Belediye başkanları, muhtarlar ve stk'lar ulaşımı konuştu

HBB'den ulaşım sorununa kollektif çözüm

Gündem   A+a-

Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB) öncülüğünde Hatay genelinde ulaşım sorunlarının tespiti ve çözüm yollarının ortak akılla belirlenmesi amacıyla düzenlenen Ulaşım Çalıştayı'nın ikinci gününde ilçe belediye başkanları ve muhtarlar görüşlerini aktardı.

Antakya Ottoman Palace Otel’de gerçekleşen toplantıya HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, ilçe belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, uzman akademisyenler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

Hatay'ın güçlerinin, ulaşım sorununu çözmek amacıyla biraraya geldiği toplantıda konuşma yapan HBB Başkanı Savaş, Hatay'la ilgili Turizm Master Planı, Ulaşım Master Planı gibi bir çok çalışmaya imza attıklarını belirterek "Ulaşım  Master Palanı'nda hem köye hem ilçeye gittiğimde bir  çok kesimden istek ve talepler geldi. Bu talepleri baz alıp arkadaşlarla birlikte bunlar üzerine çalışıyoruz" dedi.

Oda başkanları, belediye başkanları, muhtarlar, kooperatifteki arkadaşlar ve resmi kurumların hepsi Hatay'la ilgili ulaşım konusundaki kendi düşüncelerini, planlarını ve projelerini paylaşmaları için  Ulaşım Çalıştayı'nı düzenlediklerini belirten Başkan Savaş, "Arkadaşlarımızın düzenlemiş olduğu çalışmalar neticesinde hepsini birleştirip Hatay'ın gerçekleriyle örtüşen bir Ulaşım Master Planı yaparız. Bu planda bizim başlangıç noktamız ilk adımımız olur. Bu nedenle dünden beri yapılan bu çalışma Hatay'ımız için gerekli olan bir çalışmadır. Bu çalışmada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Çalıştay Süreci Hızlandıracak

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir ise, Düzenlenen Ulaşım Çalıştayı'nın Hatay'daki trafik sorunlarını çözme sürecini hızlandıracağını ve sürece katkı sunacağına inandıklarını belirterek, "Ulaşım Çalıştayı Çevlik ile Antakya arası, Antakya ile Yayladağı arası yolların ne olacağı, diğer yerleşim yerlerimizin ticari merkezi olarak algılanan Antakya'nın veya Samandağ'ın iletişiminin geliştirilmesi ve çözülmesi konusunda inanıyoruz ki fazlasıyla katkı sunacaktır. Bizde bu konuda sorunlarımızı aktaracağız" dedi.

Çözümler İçin Düşünceler Aynı

Ulaşım konusundaki çözüm önerilerini bilen akademisyenlere ve teknik insanlara bırakacaklarını belirten Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman ise, "Çözümler üzerinde hepimizin düşüncesi aynı, bu güzelim şehre ne katabilirim ne yapabilirim sevdası ve çalışması içerisinde mücadele ediyoruz. bu çalıştay ortak akılla hareket edeceğimiz imkanı verdi. Bu imkanı tanıyanlara teşekkür ediyorum. Amacımız bu şehri bir an önce hak ettiği rahat sürdürülebilir trafiği sağlamak." ifadelerini kullandı.

Çok Ciddi Çalışmalıyız

Ulaşım sorunlarının çözümü için böle bir topluluğu ve akademisyen grubunu bir araya getiren Başkan Savaş'a teşekkür eden İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ise, "Kısa sürede Ulaşım Master Planını hayata geçirmek için birlikte çok sık çalışmamız lazım. Yeni kurulan bir büyükşehiriz ve Ulaşım Master Planımız yeni hazırlanıyor. Bunun için akademisyenlerimizle çok ciddi bir şekilde çalışacağız. Burada önemli olan kentin geleceğini, istihdamını, ekonomisini, gelişmişliğini ve sürdürülebilirliğini düşünerek planlarımız üzerinde çalışmalıyız" dedi.

Ciddi Çözümler Sağlayacak

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha da, Büyükşehir Belediyesi'nin gerçekleştirmiş olduğu 1. Ulaşım Çalıştayı'nın Hatay için çok önemli olduğuna vurgu yaparak "Ulaşım sorunu Hatay'da olmak üzere Türkiye genelinde yaşanmaktadır. Bu sorunu akademik olarak masaya yatırılması çok önemlidir. Çünkü bizde yerel yönetimler görüşme yapar, arkasından projelendirme gelir. Bu çalıştayda doğru bir temelle yapılıyor. Bu çalışmanın ilimize çok ciddi çözümler üreteceğine inanıyorum" dedi.

Programın devamında diğer ilçe belediye başkanları, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin yapmış oldukları konuşmada, Ulaşım Çalıştayı'nın Hatay'a çok ciddi kazanımlar sağlayacağını ve ulaşım sorununun geliştirilmesi ve çözülmesi noktasında oldukça kolaylıklar sağlayacağını belirttiler.   

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet