Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Seçim Bitene Dek Özveri İle Görev Yapılacak…

Sandık Başkanları Seminer Almaya Başladı.

Gündem   A+a-

 

   Yapılacak olan yerel seçimlere az bir süre kala Sandık Başkanları da İlçe seçim müdürlüğünden Gerekli seminerleri almaya başladı. İskenderun Belediye Kültür Sarayında gerçekleştirilen seminere tüm sandık Başkanları katıldı.

 

   İskenderun İlçe Seçim Kurulu Başkanı hâkim Şenay Kahyaoğlu seçim sandık başkanlarına yapılaması gereken konularla ilgili önemli bilgiler aktarırken; “ yapılacak olan seçimin hepimiz açısından önemli olduğunu biliyoruz. Bu seçimde özellikle dikkat etmemiz gereken konular var. Biliyorsunuz ki Büyükşehir yasası nedeni ile burada Büyük şehir seçimleri, İlçe Belediye başkan seçimleri Meclis üyesi seçimleri ve muhtarlık seçimleri gerçekleştirilecek. Sandık sorumlulukları sizde görevini yapmayanların durumları da ortada bu konuda hepimiz bu seçimleri birlikte sorunsuz başaracağımızı diliyorum” dedi.

 
 


 

“Seçim Bitene Dek Özveri İle Görev Yapılacak…”

 

   Kahyaoğlu’nun ardından söz alan İskenderun Seçmen Kütük Bürosu Seçim Müdürü Hikmet Aksoy sinevizyon destekli yapmış olduğu sunumda bazı detaylara ışık tuttu.

 

   Elinizde bulunan 30 Mart Pazar günü yapılacak mahalli idareler seçimlerinde sandık kurullarının görev ve yetkilerini gösterir genelgede belediye başkanlığı, belediye meclis üyelikleri, mahalle muhtarları ve ihtiyar heyetinin seçimlerinde sandık başında uygulayacağınız işlemler, oy verme şekilleri, şikâyetler, itirazlar ve bunların inceleme usulleri yer almaktadır. Öncelikle seçim günü görevli memurların görev alacakları sandık başına zamanında gelmeleri ve seçim bitim saatine kadar sandık başında özverili bir şekilde görev yapmaları çok önemlidir. Oy kullanacak vatandaşlarımızın TC numaralı ve kimlikleri ayrıca önem taşımaktadır. Sandık başında görevli olan memurlarımızın dikkat etmeleri gereken bir husus ise Oy pusulasında isimleri bulunan vatandaşlarımızın kendi isimlerinin karşısına imza attıktan sonra oy kullanmalarını sağlamak olacak” açıklamasına yer verdi.

 
 
Seçim Bitene Dek Özveri İle Görev Yapılacak… videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar