Skip Navigation Links

Bu yarışta bizde varız..

MHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mete Aslan ve MHP Antakya Belediye Başkan Adayı Fedai Yücedal seçim turlarına devam ediyorlar.

Politika   A+a-

 

   MHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mete Aslan ve MHP Antakya Belediye Başkan Adayı Fedai Yücedal, 30 Mart Yerel Seçimleri bünyesinde gerçekleştirdikleri seçim turları dolayısıyla Madenboyu, Bohşin, Avsuyu, Demirköprü, Suvatli, Saçaklı ve Alaattin Mahallelerini ziyaret ettiler.

 

    Mete Aslan ve Fedai Yücedal’a, Antakya MHP Belediye Meclis Üyeleri, Almula Meryem İrez, Mustafa Bulanık, Mehmet Çelik, Ahmet Yılmaz, Duran Arı ve İnayet Bilgin, MHP Hatay Ülkü Ocakları Başkanı Naci Akkaya ve birçok partili eşlik etti.

 

    Daha önce köy ve belediye statülerine sahip olup, Antakya Belediyesine mahalle olarak bağlanan kırsal yerleşimlerde MHP'ye büyük ilgi gösterildi. Madenboyu yerleşkesinde başlayan gezi süreci yoğun bir katılım ile devam etti.

 

    Gösterilen ilgiden dolayı teşekkür ederek ve halkı selamlayarak konuşmasına başlayan MHP Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mete Aslan: Yolsuzluk batağına batmış bir iktidar halka ayrışma politikası izlerken ayrımcılık yapmayı kendine ilke edinmiş. Halkta ilçelerde istediğiniz partiye oy verin. Fakat büyükşehirde Ak Parti'ye karşı oylarınızı CHP'ye verin algısı oluşturulmaya çalışılıyor. Bizler vatansever insanlar olarak böyle bir psikolojik baskıya müsaade etmeyiz. Bu yarışta biz de varız. Büyükşehir belediye yarışı AKP ve CHP arasındaymış gibi bir algı yaratılmaya çalışıyor. Bunu her gittiğimiz yerde siz değerli halkımızın desteği ile doğruluyoruz" diye belirtti.

 

    Aslan: " Bakan bey gittiği her yerde baraj ve tünel yapacağı vaadini veriyor. Bizler bu yalana inanmıyoruz. Ben 34 yıllık belediyeciyim. Belediyecilik yasasını benden daha iyi bilemez. Baraj, tünel ve teleferik yapmak belediyenin işi değil hükümetin işidir. Bu hükümette yalnızca onun değil. Bizim de hükümetimiz, Türkiye Cumhuriyeti’nin hükümetidir. Bilgi beceri ve deneyim söz konusu olduğunda herkes bizim burada olduğunu bilir. Ama bunlar bilgi ve deneyimin gücüne değil, paranın gücüne güveniyorlar. Hatta paranın gücünü kullanarak bizlerin televizyon programlarına çıkmamızı engelliyorlar” açıklamasında bulundu.

 

    Büyükşehir belediye başkanlığı sürecinde hiçbir şahsi çıkar düşünmediğini ifade eden Aslan: “ Biz bu işi bilerek yola çıktık. Kimsenin şartlı desteğini almadık. İktidara geldiğimiz zaman da bir tek Allah’a can, sizlere de hizmet borcumuz olacak” ifadelerini kullandı.

    Hatay’ın büyükşehir belediyesi olarak yönetilmesine karşı olduklarını ifade eden Fedai Yücedal: “ İkamet ettiğiniz yerleşkeler daha önce sizlerin birebir tanıdığınız insanlardı, onları direkt sizler seçiyordunuz. Ama yeni büyükşehir yasası ile birlikte Antakya’ya bağlı bir mahalle statüsünde hizmet göreceksiniz. Bizler de Hatay genelinde yapılan bu yanlış politikanın açığınıo kapatmak için sizlerin desteğini talep ediyoruz. Daha önce burada belediye başkanlığı veya muhtarlık yapmış arkadaşlarımızla özverili ile çalışarak buralara en iyi hizmeti getireceğiz. Antakya merkezi ve çevresini köy görüntüsünden kurtaracağız” ifadelerini kullandı.

 

    Yücedal: “11 yıldır yapılan tüm ayrıştırma politikalarına “Artık Yeter” diyoruz. Bizler her mahallede, gençler, yaşlılar, kadınlar meclisi ve engelli vatandaşlarımız içim pembe meclis adında 4 halk meclisi kuracağız. Bu meclisler her ay belediye bünyesinde toplanarak sıkıntılarını anlatacaklar. Bu vesile ile siz değerli vatandaşlarımızın sorunlarına vakıf olup, daha rahat çözüm üreteceğiz” diye belirtti.

 

    Yücedal: “ Hükümet, ortada hiçbir neden yokken bizi Suriye’deki iç savaşın bir parçası haline getirdi. Bu savaş, Hatay’ın her bölgesindeki vatandaşa hem de sizler gibi kırsalda ve sınıra yakın yerde yaşayan vatandaşlarımızı sıkıntı yarattı. Bizler belediye başkanlığı dönemimizde bu sorunlara yetkilerimizin imkan tanıdığı kadarıyla çözüm arayacağız. Suriye sığınmacıları insanı şartlarda yaşayabilecekleri kamplara yerleştirerek hem onların hem de Hataylı, özellikle Antakyalı vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğini sağlayacağız. Bizim söz sahibi olduğumuz bir belediyede içinde kimin olduğu, içinde ne taşındığı bilinmeyen Suriye plakalı araçlar şehirde cirit atamayacaklar. Bunlara gerekli düzenlemeyi getirebilmek için her türlü bürokratik girişimde bulunacağız” şeklinde konuştu.

 

    Katılımlarından dolayı herkese teşekkür ederek konuşmasına devam eden Yücedal: “Siz değerli vatandaşlarımızı her aday toplantısında yormamak için birkaç defa diğer parti adaylarına, gelin bir mahalle platformu kuralım. Sırayla kürsüye çıkalım, halkımız hepimizi dinlesin. Takdirini kimden yana kullanırsa ona oy verip onu iktidara taşısın. Fakat bu zamana kadar adaylardan bu çağrıma cevap gelmedi. Sizlerin huzurunda tekrar yinelemek istiyorum. Kendilerini güveniyorlarsa buyursunlar, her mahallede vatandaşın huzuruna çıkıp, halkla sohbet edelim.

 

 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet