Skip Navigation Links

Yanı Başımızda İnsanlık Dramı Yaşanıyor

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İTSO’ da Yatırımcılarla Buluştu.

Gündem   A+a-

 

 

  Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İskenderun’da bir dizi ziyaretler de bulundu. Bakan Şimşek’e Adalet eski Bakanı Ak Parti Hatay Milletvekili ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sadullah Ergin, Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, İskenderun Kaymakamı H. Hasan Özyiğit, Ak Parti İskenderun Belediye Başkan Adayı Seyfi Dingil ile çok sayıda işadamı ve partili eşlik etti. İskenderun Vergi Dairesi ile ziyaretlerine başlayan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasını da (İTSO) ziyaret ederek yatırımcılar ile bir araya gelerek önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Şimşek, İTSO Başkanı Levent Yılmaz tarafından kapıda çiçeklerle karşılandı.

 

 

“Hatay Esnafı SGK ve Vergi Borcunu Ödeyemiyor!”

 

  İTSO’ da düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan İTSO Başkanı Levent Yılmaz, Suriye’de yaşanan iç savaşın Hatay’a getirdiği olumsuzlukları anlattı. Savaş dolayısıyla Türkiye’ye gelen Suriyelilerin ucuz bir maddi ücret karşılığında tehlikeli işlerde çalıştırıldığına vurgu yapan Yılmaz, konu ile ilgili Bakan Şimşek’ten çözüm önerisi talebinde bulundu. Yılmaz; “ülke genelinde ihracat rakamları incelendiğinde Suriye’ye olan ihracatımız iç savaş oranları yakalamış durumdadır. Ancak sınır adı altında yapılan ticari faaliyetlerin durması Hatay’ı oldukça etkilemiştir. Hatay esnafının birçoğu bu ticari faaliyetlerin durması sonucu vergi ve SGK borçlarını ödemekte zorluklar yaşamaktadır. Bu firmalarımızın borçlarının yapılandırılması veya indirimler yapılması arzulanmaktadır. Yerli iş gücü teşviki için özellikle mülteci yoğunluğu yaşanan ilimiz de gerekli teşvikler sağlanmalı ve istihdamın arttırılması yönünde çalışmalar talep ediyoruz” dedi.

 

 

 

“Bu Bir İnsanlık Dramı, Trajedi!”

 

   Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise Suriye'deki iç savaşla ilgili "Siz 'ben hiç bulaşmayayım' deseniz dahi yanı başınızda bir yangın olduğu zaman o sıcaklığı hissediyorsunuz. İnanıyorum ki hem Gaziantep hem Hatay hem de diğer illerimiz bu sıkıntıları aşacak" dedi. Bakan Şimşek, Suriye'de yaşanan iç savaşın sınır illerine yansımasını değerlendirerek, Türkiye'nin hemen yanı başında insanlık dramının yaşandığını belirtti. Türkiye'nin kapılarının savaştan kaçan insanlara her zaman açık olduğunu ifade eden Şimşek, Suriye'deki iç savaşın bir an önce durmasını ve orada da istikrarın sürmesini istediklerini dile getirdi. Suriyelilerin iç piyasada çalıştırılma noktasında istismar edilmesini de doğru bulmadıklarını aktaran Şimşek, şunları söyledi: "Siz 'ben hiç bulaşmayayım' deseniz dahi yanı başınızda bir yangın olduğu zaman o sıcaklığı hissediyorsunuz. İnanıyorum ki hem Gaziantep hem Hatay hem de diğer illerimiz bu sıkıntıları aşacak. Kalıcı olacağına inanmıyorum. Suriye'deki savaştan kaçanlar kendi ülkelerine dönsün, bu beklentimizdir. Eminim Suriye'den buraya mülteci olarak gelenler de kendi ülkelerine, rahat ve huzur içerisinde yaşayabilecekleri bir ortama dönme arzusundalar. Bu süreçte ister istemez sınır illerimizde de bu sorunun birtakım yansımaları, olumsuz etkileri olabiliyor. Ama bu bir insanlık dramı, bir trajedi. Yanıbaşımızda bir yangının olması çok zor, yani eğer yanı başınızda sizin olduğunuz bölgede bir sorun varsa mutlaka doğrudan veya dolaylı bir şekilde sizi etkiliyor."

 

 

 

“Rusya ile Ukrayna Arasında Anlaşmazlık Var”

 

   Rusya ile Ukrayna arasındaki anlaşmazlığa da değinen Şimşek, "Yanı başımızda Rusya ile Ukrayna arasında bir anlaşmazlık var. İster istemez size de yansıyor. İnsan kendi coğrafyasını seçemiyor. Bizim coğrafyamız çok köklü ama aynı zamanda da sorunların bol olduğu, kolay olmayan bir coğrafya. Suriye meselesi de bunlardan bir tanesi" diye konuştu. Arap Baharı'nın getirdiği jeopolitik gerginliklerine rağmen Türkiye'nin yoluna güçlü bir şekilde devam ettiğini anlatan Şimşek, Türkiye'nin ekonomik alanda Avrupa ile arasındaki mesafeyi kapatmaya devam ettiğini kaydetti. Ülkenin kalkınmasındaki en büyük etkenlerden birinin de eğitim olduğuna işaret eden Şimşek, Türkiye'deki vergi gelirinin önemli bir kısmının eğitime harcandığını söyledi. Bakan Şimşek, daha sonra davetli oda başkanlarının ve vatandaşların sorularını cevapladı. Konuşmaların ardından Bakan Şimşek'e İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz tarafından plaket verildi. Şimşek, daha sonra eski Adalet Bakanı ve AK Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sadullah Ergin ile İskenderun Limanı'nda Limak Port çalışanlarıyla bir araya geldi. Hükümetleri döneminde yapılan hizmetler hakkında bilgi veren Şimşek, istikrar ve hizmetlerinin sürmesi için liman çalışanlarından 30 Mart seçimlerinde destek ve hayır dualarını istedi.

 

 

 

 

Yanı Başımızda İnsanlık Dramı Yaşanıyor videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet