Skip Navigation Links

TÜRMOB’ dan Para Değil Eğitim İstiyoruz

İSMO Başkanı Alaaddin Özbülbül; “TÜRMOB’ dan Para Değil Eğitim İstiyoruz” dedi.

Gündem   A+a-

 

    İskenderun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (İSMO) ‘Dönem Sonu İşlemleri Eğitim Seminerini’ İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasında (İTSO) gerçekleştirdi. Seminere Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Saymanı Yeminli Mali Müşavir Ülkü Sönmez’ de katıldı.

 

    “Aradığınız Her şey web Sitemizde Mevcut”

 

   Seminerin açılış konuşmasını yapan İSMO Başkanı Alaaddin Özbülbül, üyelere yönelik yaptığı konuşma da İSMO web sitesinin güncel olduğunu ve takibatını istediğini belirtip son dönemlerde oda olarak aracılık sözleşmesi ile ilgili sıkıntıları olduğunu dile getirdi. TÜRMOB’ dan para değil eğitim istediklerine vurgu yapan Özbülbül; “İşte TÜRMOB burada ne isteyeceksiniz isteyin. Sonra takipçisi ben olayım. Web sitemizi sürekli güncelleştiriyoruz. Sitemizi günlük olarak ziyaret edin. O sitede yapılan çalışmalar sizler için. Bunu söylememin sebebi zaman içerisinde odamızı arayıp çalışmalar hakkında bilgi alıyorsunuz. Aradığınız bütün bu bilgiler web sitemizde yer almaktadır. Son dönemde özellikle aracılık sözleşmesi ile ilgili sıkıntılar oldu. Bu sıkıntıyı biz odamız olarak TÜRMOB’ a ilettik. Yapmış oldukları çalışma ile biraz yumuşattılar. Kaldırmadılar da yumuşattılar. Ne var ki tekrar biz sıfırdan girmeyeceğiz. Mevcut devam eden sözleşmeler devam edecek. Bir eklentisi bilanço defteri, işletme defteri, serbest meslek defterlerine noter kaydı girilecektir. Bilgi bağlamında. Bunun dışında diğer bilgileriniz duruyor. Bir değişikliğiniz varsa o değişiklikler yapılacak. E - defterle ilgili geçen ay bir eğitim vermiştik. Tabi yeterli mi tabi ki de yeterli değil. Bu eğitimlerde devam edeceğiz. Bizler TÜRMOB’ tan eğitim istiyoruz” şeklinde konuştu. Özbülbül’ün sona eren konuşmalarının ardından yeni ruhsat alan muhasebeciler ve yeminli mali müşavirlere ruhsatlarını TÜRMOB Saymanı YMM Ülkü Sönmez takdim etti.

 

 

 

 

    “Devletin Odacısı Bile Kendisini Devlet Olarak Görüyor”

 

    Mesleğin bilgi birikimine ve birçok şeyin bilinmesi gerektirdiğini anlatan TÜRMOB Genel Saymanı Yeminli Mali Müşavir Ülkü Sönmez Maliye Bakanlığı ile ilgili görüşmelerini ise devletin farklı bir ortam olduğunu devletin odacısının bile kendisini devlet olarak gördüğünü söyledi. Sönmez; “Her koşulda eğitimlere istenildiği yerde gelmeyiz, gelemiyoruz diye tek kelime ağzımızdan laf çıkmadı. Çünkü mesleğimiz geniş bir kanun içerisinde çok şey bilmemizi gerektiriyor. Bunu da kendimizi görev edinmişiz. Hiçbir işi ben bilmem, yapamam demiyoruz. Bizler iyi bir SGK’cıyız, iyi bir ticaret hukukçusuyuz, iyi bir bağ kurcuyuz, iyi bir vergiciyiz, aklınıza ne gelir ise biz oyuz. Bizler bunları asla ret etmiyoruz. Sonuç itibariyle verdiklerimizin karşılığını almakta zorlanıyoruz. Çünkü o kadar çok iş yapıyoruz ki. Israrla Maliye Bakanlığına şunu iletiyoruz. Bir kararı hayata geçirecekseniz bizim bilgimizi alın. Önceden görüşelim gerekçeleri ile meslek mensuplarına aktaralım. Bu gerekçeler ile sizlere yardımcı olalım. Ama Ankara’ya gidene kadar bunu hiç böyle hissetmedim. Devlet farklı bir ortam devletin odacısı bile kendisini devlet olarak görüyor. Yani benim arkamda bir devlet var” açıklamasına yer verdi. Dönem Sonu İşlemleri Eğitim Seminerini sunan Mali Müşavir – Denetçi Aydın Dede’ de; “Muhasebe verilerinden yararlanarak işletmeyi yönetmek amacıyla yönetim muhasebesi fonksiyonundan yararlanmak için yönetim muhasebesinin bazı temel kavramları hakkında bilgi sahibi olmak ve mevcut muhasebe sistemini kurgulanmasında bazı değişikliklere gitmek gerekiyor” dedi.

 

 

 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet