Skip Navigation Links

Gelişim'de Halil İbrahim mucizesi!

Özel Gelişim Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Emin Turhan, ölümle yaşam arasındaki ince çizgiyi, altı gün süren stresli, riskli ve yorucu yaşam

Gündem   A+a-

Özel Gelişim Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Emin Turhan, ölümle yaşam arasındaki ince çizgiyi, altı gün süren stresli, riskli ve yorucu yaşam mücadelesinde tedavi sürecini anlatırken, hekimlik yaşamının en keyifli dönemini yaşadığını söyledi.
Hastane Genel Müdürü Metin Yeral, Antakya’dan Adana’ya kadar olan bölgede Çocuk Yoğun Bakım ünitesi olmadığı için riskli bir süreç yaşayan Özel Gelişim Hastanesi yönetiminin, 3 yaşındaki Halil İbrahim’in yaşama dönmesi sonrası bir çocuk yoğun bakım ünitesi kurmayı hedeflediğini söyledi.

Gelişim’de Halil İbrahim mucizesi!
İskenderun Özel Gelişim Hastanesi inanılması güç bir mucizeye tanıklık etti. Tarım ilacından zehirlenen ve Kırıkhan’dan İskenderun’a getirilirken tüm yaşam fonksiyonlarını büyük ölçüde kaybeden 3 yaşındaki Halil İbrahim Demirdelen, Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Emin Turhan, acil servisi ve yoğun bakım ünitesi ekibinin olağanüstü çabalarıyla yaşama döndürüldü.
Baba İbrahim Demirdelen ile anne Emine Demirdelen’in umutlarını kaybetmeğe başladıkları bir anda, umutları yeşerten Özel Gelişim Hastanesi ekibi, altı gün süren tedavi süreci sonunda yaşama döndürülen 3 yaşındaki Halil İbrahim Demirdelen’in mutluluğunu yaşıyor.
Mucizeye tanıklık eden hastane yönetimi, hekimleri ve çalışanların mutluluğu, Özel Gelişim Hastanesi’nde bayram havası estirdi.

Mucize tedavi sürecinin mimarı Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Emin Turhan ve Yoğun Bakım Ünitesi ekibi, günler süren uykusuz ve yorgun günleri geride bırakmanın ve küçük Halil İbrahim’in yaşama dönmesinin keyfini yaşıyor.
Çocuk yoğun bakım ünitesi bulunmamasına rağmen Özel Gelişim Hastanesi’ne büyük bir risk alınarak kabul edilen ve yaşama döndürülen 3 yaşındaki Halil İbrahim Demirdelen’in, yaşama döndürüldüğü altı günlük tedavi sürecini ve ilk anlarını anlatan Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Emin Turhan, “112’den bizi aradılar ve Halil İbrahim’in durumunu bildirdiler. Ben, tam teşekküllü bir çocuk yoğun bakım ünitesi olan bir üniversite hastanesine götürülmesinin uygun olacağını söyledim. Çünkü Antakya’dan Adana’ya kadar hiçbir yerde tam teşekküllü bir çocuk yoğun bakım ünitesi yok. Kırıkhan’dan İskenderun’a gelirken solunum durması nedeniyle hastanemiz acil servisine girişi yapıldı ve gece-gündüz demeden süren bir tedavi süreci o anda bizim için başlamış oldu. Çok büyük bir risk almıştık. Her türlü riske rağmen çocuğumuzu yaşama döndürmek için tüm ekip olarak çaba sarfettik. Halil İbrahim’de kalp, beyin ve akciğer fonksiyonlarını büyük oranda kaybetmişti ve çocuk sürekli havale geçiriyordu. Gece-gündüz demeden uyguladığımız tedaviye yanıt vermesi ve Halil İbrahim’in yaşam fonksiyonlarının geri gelmiş olması bizim için en keyifli andır. Hekimlik yaşamım boyunca daha böyle yoğun. Stresli, riskli ve sonu muhteşem bir mucize olayını yaşamadım. Halil İbrahim’in yaşama dönmesi benim için hekimlik yaşamımın en mutlu günü oldu” dedi.

Demirdelen ailesi mucizenin en yakın tanığı
Ölümle yaşam arasında gidip gelen altı günü 8. Gün Gazetesi ve www.8gunhaber.com haber ekibiyle paylaşan 3 yaşındaki Halil İbrahim7in babası İbrahim Demirdelen ile annesi Emine Demirdelen, hastane yönetimi, Dr. Emin Turhan, acil servis ekibi, yoğun bakım ünitesi ekibi ve Kırıkhan Güzelce Jandarma Karakolu’na Halil İbrahim’in hastaneye kısa sürede yetiştirilmesinde gösterdikleri titizlikten dolayı teşekkür ettiler. Umutsuzluktan büyük bir mucize ve umuda dönüşen süreçte sarfedilen çabaya, ilgi ve alakaya teşekkür eden ailenin keyfine diyecek yok.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet