Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Denizcilik Konusunda Eğitime Katkımız Devam Edecek

İskenderun Deniz Ticaret Odası Başkanı Bülent Kavsak ; 'İlkokuldan sonra lisesi ondan sonrada üniversite de kentimizde faaliyete geçiyor'

Gündem   A+a-

 
İskenderun Deniz Ticaret Odası Başkanı Bülent Kavsak ; ‘İlkokuldan sonra lisesi ondan sonrada üniversite de kentimizde faaliyete geçiyor’
Kavsak konu ile ilgili yapmış olduğu açıklamalarında şu cümlelere yer verdi; ‘Öğrencilerin çok ilgisini çekti çünkü gemiyi tarif etmekten daha çok görsel olarak gemiyi tanımaları gerekiyordu siminator bunu yapıyor. Yakın bir zamanda kendilere teslim edeceğimizi zannediyorum ondan sonra oradaki öğrencilerin kapasitesinin de yükseleceğini tahmin ediyorum iyi bir hizmet yaptığımıza inanıyorum.
Devletin siminatorleri verme konusunda bazı sıkıntıları yaşadığını anlamıştık, dolayısı ile Deniz Ticaret Odası Türkiye de 26 tane bu tip okula siminator almayı hedefleyen bir bütçe yaptı bu bütçe çerçevesinde de inşallah okulumuza bu hizmeti vereceğiz.
Denizcilik Türkiye de çok yeni bir kavram Denizcilik Meslek Liseleri henüz tam oturmadı çünkü bir lisenin oturması aşağı yukarı yaklaşık 5-10 sene sürebiliyor inşallah ileride işe daha vakıf sektörde çalışmış bu işi bilen öğretmenler tarafından talebelere ders verilirse yetişen talebeler sektöre daha el verişli insanlar olurlar. Çünkü meslek liselerinin problemleri o mesleği bilen hocaların eksik olması, eğer onları da yetiştirecek bir okul, platform açılırsa ve oradan yetişmiş öğretmenlerin bu tip liselere dağıtımı sağlanırsa biz bu işi halletmiş oluruz.
Milli eğitim bakanlığının da bu konu üzerinde durması lazım çünkü meslek liselerinde bu tip hocaları bulmak çok zor, bizim beklentimiz tabi ki denizciliği daha profosyönel yapmak için ilk adım. İlkokuldan sonra lisesi ondan sonrada üniversitesi bu arada ticaret odası ve deniz ticaret odası ile birlikte denizcilik fakültesi açılması ile ilgili protokol imzaladık oda 1,5 sene içinde binasını bitirip talebe kabul etmeye başlayacaktır. Denizcilik meslek lisesinden mezun olan talebenin de oraya gitmesi kadar doğal bir şey yoktur. Biz denizciliğimizi daha profosyonel yapabilmek için bu denizcilik lisesi ve üniversitesini oluşturduk.’ Şeklinde konuştu.
 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar