Skip Navigation Links

Hatay’ı Bütünüyle Kucaklayacağız

CHP Hatay Büyükşehir Adayı Savaş İTSO ve HESOB’ a Ziyarette Bulundu

Politika   A+a-


   İskenderun’da önce gazetecilerle bir araya gelen Antakya Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Lütfü Savaş, gün içerisinde bir dizi ziyaretler gerçekleştirdi.

  Sabah Yelken Kulübünde gazetecilerle bir araya gelen Lütfü Savaş, daha sonra İskenderun Ticaret Sanayi Odası (İTSO) ve Hatay Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (HESOB) şubesini ziyaret etti.

   “Bilgi – Birikim de Var Proje de Hazır”

   İTSO Başkanı Levent Yılmaz ile yönetim kurulu üyelerinin karşıladığı Savaş, Hatay’ın iki sorunu olduğuna dikkat çekti. Daha önce İTSO’ da yapılan ‘Marka Kent Hatay’ projesine de katıldığını belirten Savaş; “1,5 sene önce İTSO’ da yapılan ‘Marka Kent Hatay’ için buraya gelmiştim. Hatay gerçekten çok önemli bir yer. Hatay’ın büyükşehir olması ile birlikte umutları da artmıştır. Umutları arttığı gibi sorumluluğu da bir o kadar artmıştır. Hatay’ın iki sorunu var. Bunların birincisi herkesi birleştirecek, bütünleştirecek herkese eşit mesafede davranacak bir büyükşehir belediyesi. İkincisi ise Hatay’ın tüm katmanlarına, tüm coğrafyasına, bütün ilçelere, köylere hizmet götürebilecek birikimi ve projeleri olan bir insan. Biz de bu birikime sahibiz. Projelerimiz hazır. Bunları bugün hazırlamayacağız ama seçim sürecine güre projelerimizi paylaşacağız” şeklinde konuştu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İTSO Başkanı Levent Yılmaz ise; “Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığınız hayırlı olsun. İnşallah seçimden sonra ki süreçte de eğer her şey istediğiniz gibi olursa hem Hatay’ın hem İskenderun’un gelişmesi için sizlerle birlikte hareket etmek istiyoruz” dedi.

 

  

“Hatay’ı Bütünüyle Kucaklayacağız”

   Daha sonra HESOB İskenderun Şubesini ziyaret eden Savaş, HESOB Şube Başkanı Uğur Fırat ve esnaf oda başkanları tarafından çiçekle karşılandı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Uğur Fırat, esnaf odalarının bir masanın dört bacağından biri olduğuna dikkat çekip; “Esnaf odaları gerçekten masanın dört bacağından bir tanesidir. Temel taştır. Bizleri onure ettiniz. Hoş geldiniz. Çıktığınız bu yolda başarılar diliyorum size” dedi. Fırat’ın konuşmalarının ardından Hatay’ı bütünüyle kucaklayacak çalışmalar içerisinde bulunduklarını söyleyen Savaş; “Burada olmak beni de onurlandırdı. CHP Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday oldum. Hatay’ımıza hizmet etme durumundayız. Bunun için de yola çıktık. Yaklaşık 82 günlük bir süreç var. Bu süreç içerisinde sizlerle fikirlerimizi paylaşacağız. Fikirlerinizden de yararlanacağız. Antakya’da yapılan hizmetleri biliyorsunuz. Bu hizmetleri Hatay’a yaymak için yola çıktık. Büyükşehirle ilgili 2 yıldan bu yana 36 kişilik uzman ekibimizle yola çıktık. Projelerimiz Hatay’a kucaklayacak şekilde. Bilindiği üzere Hatay kritik bir süreçten geçiyor. Hatay’ın çok renkli toplum olması bazılarına heyecan veriyor. Bazılarının ise iştahını kabartıyor” dedi.

  

“Hatay’ın Güzel Huzur ve Birlikteliğe İhtiyacı Var”

   Hatay’ın güzel bir birliğe ve huzura ihtiyacı olduğunu ifade eden CHP Hatay İl Başkanı Servet Mullaoğlu ise; “Hatay geçirdiği bu zor dönemde birbirine daha iyi bir şekilde kenetlenmiştir. Bu da Hataylı olmanın biz kez daha gururunu yaşatmıştır bize. Şükürler olsun ki Hatay üzerinde oynanacak her türlü oyunla nasıl mücadele edileceğini Hatay halkı bir kez daha bunu göstermiştir. Sayın Başkanımızda bu gerilimli dönemde binlerce toplantı yapmıştır. Gitmediği yer kalmamıştır. O dönemlerde de başkanımızı takip ediyor bizzat görüşüyorduk. Hatay’ı kucaklayacak projelerimiz ile geliyoruz” diye konuştu. Sona eren konuşmaların ardından esnaf oda başkanları büyükşehir belediyesi ile ilgili taleplerini dile getirdiler.

 


Hatay’ı Bütünüyle Kucaklayacağız videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet