Skip Navigation Links

10 Milyon Suriyeliye 40 Milyon Ekmek

İç savaşın yaşandığı Suriye halkına geçer yıl içerisinde Türkiye’den İHH İnsani Yardım Vakfı aracılığıyla 40 milyon ekmek gönderildiği bildirildi.

Dünya   A+a-

 

   Üç yıldan bu yana devam eden iç savaş nedeniyle temel gıda maddesi bulmakta zorlanan Suriye halkına İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından kesintisiz gıda, ekmek ve çeşitli ihtiyaç maddeleri gönderiliyor.

 

   40 Milyon Ekmek 90 Milyon TL

 

    İHH Basın Danışmanı Burak Karacaoğlu, 2013 yılı içerisinde 40 milyon ekmek ve 90 milyon TL tutarında yardım malzemesi gönderdiklerini söyledi. Türkiye sınırına yakın Bab-Al Hava, Kah, Atma, Kerame gibi toplam 23 çadır kentte yaşayan yaklaşık 70 bin Suriyeliye yardımların TIR'larla Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan gönderildi. İki sınır kapısı arasında bulunan tampon bölgede Suriye araçlarına aktarılmak suretiyle yapılan yardımların çadır kentlerin yanı sıra, Şam, Halep, Lazkiye, İdlib, Halep ve Humus ile Rakka kentleri ve çevresindeki yerleşim alanlarına da ulaştırıldığını belirten Karacaoğlu, gönderilen eşyalar arasında, un, battaniyeye, kıyafetten, tıbbi yardım malzemeleri olduğunu kaydetti.

 

 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet