Skip Navigation Links

Hatay Müzeler Şehri Olabilecek

Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz; “Türkiye’nin değil dünyanın önemli müzelerinden olacak yeni Arkeoloji Müzesi’nin kurulmak.

Kültür Sanat   A+a-

 

   Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Müzesi kuruldu. Mutfak Müzesi kurulacak ilimizde Romalılar döneminden beri yapılan güçlü cam işi ve Cam Müzesi kurulacak. Bunların yanı sıra farklı müzeler kurulabilmesi için de potansiyel mevcut. Hatay bu anlamda “Müzeler Şehri” olabilecek.”şeklinde konuştu.

 

   “Hatay’ın Tarihinde İnsanlığın Ortak Tarihi Yatıyor”

 

   Lekesiz, Hatay’ın tarihinin ötesinde insanlığın ortak tarihinin ortaya çıktığını ve binlerce yıllık yerleşim yeri olmasının beraberinde getirdiği çok büyük zenginliklerin bulunduğuna dikkat çekerek şöyle devam etti: “ Hatay’da yaşayan o kadim uygarlıklara mensup insanların şahsında insanoğlunun ortak serüvenini günümüz insanına hissettirebilmek. İnsanoğlu ne maceralar yaşayarak günümüze gelmiş, bunu müzeler aracılığıyla günümüz insanına aktarmak çok önemli bir kültür hizmetidir. Kültür hizmetinin de ötesinde bireysel ve toplumsal hayatımız acısından dünü, bugünü sorgulamak ve daha güçlü bir geleceği de kurabilmek için yararlanılan bir hazinedir. Bu anlamda geçmiş en büyük hazinedir.

    Tarım sektörü Hatay’da ne tür bir serüven yaşamış, ilimizin farklı bölgeleri farklı karakteristik özellikler taşıdığından hangi bölgesinde ne maceralar yaşanmış, bunlar Tarım Müzesi’nde sergilendiği zaman daha güçlü bir geleceğin kurulabilmesi ve kurgulanabilmesi, geçmişin bir hazine olarak değerlendirilmesi ve kültür hayatımıza zenginlik katması açısından büyük değer taşıyacak.”

 

 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet