Skip Navigation Links

“Halkı Seçim Vaatleri İle Kandırıyorlar”

Antakya Belediye Başkanı ve CHP Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Lütfü Savaş; “Hatay’ın %83’ü Beni Büyükşehir Belediye Başkanı Görmek İstiyor”

Politika   A+a-

 

   Antakya Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, yayımladığı basın bildirisi ile anketlerde Hatay’ın %83’ünün kendisini Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görmek istediğini açıkladı.

 

   “Halkı Seçim Vaatleri İle Kandırıyorlar”

 

   Yaklaşan 30 Mart 2014 Yerel seçimleri öncesi yalan vaatlerde bulunulduğuna dikkat çeken Lütfü Savaş, Hatay Büyükşehir Belediyesine 5 bin işçi alınacağı yönünde ki söylemlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

   Hatay’ın kritik bir dönemden geçtiğine vurgu yapan Savaş; “Bir aydır Hatay’ın tüm ilçelerini dolaştım. Mahallelere ve köylere gittim. Yaklaşık 300 ev ve işyerinde sizlere misafir oldum. Gidemediğim yerlerdeki yaklaşık 950 hemşerimle telefonla görüştüm. Hataylıların heyecanını gördüm. Bu ziyaret ve telefon görüşmelerimin sebebi, sizlerin samimi düşüncelerini öğrenmekti. Sizlere sordum; üniversiteye dönerek hocalık mı yapmalıyım? Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı mı olmalıyım? Görüştüğüm her 10 kardeşimden 9’u Antakya’da yaptığımız başarılı hizmetleri Hatay’ın 15 ilçesine taşımamız gerektiğini söyledi. Ayrıca dediniz ki; “Hatay kritik bir dönemden geçiyor. Seçilecek olan başkan Hatay’da siyaset yapmamalı. Ayrım gözetmeden tüm halkımıza hizmet vermeli. 1,5 milyon Hataylının birlik ve beraberliği için çalışmalı. Siz şimdiye kadar bu konuda büyük katkı sağladınız. Bu nedenle üniversiteye dönmeyin. Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı olun.” Hatay’ın birliği ve bütünlüğü için sarf ettiğimiz çabanın, toplumun her kesimi tarafından takdirle karşılandığına sevinerek şahit oldum. Ayrıca anketlerde de halkımızın yüzde 83’ünün Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olmamı istediğini gördüm. Parti ayrımı olmaksızın destek vereceklerini söyleyen Hataylı hemşerilerimin bu isteğini emir telakki ettim.” Şeklinde konuştu.

   ‘Ben bilirim ben yaparım’ anlayışının son bulması gerektiğini savunan Savaş; “Görüşme ve anketler neticesinde anladım ki; Hatay siyasetinde değişim zamanı çoktan gelmiştir. Hatay’ı kendi şahsi mülkü sayan, “sadece ben bilirim, ben ne dersem o olur” diyen anlayışa ve her türlü dayatmaya tüm halkımızla birlikte ‘dur’ diyeceğiz. Yolsuzluk ve yoksullukla mücadele edeceğiz. Gün Hatay’ın geleceği için birlik ve beraberlik günüdür. Hatay’ın mahalle ve köylerinde maalesef büyük bir seçim yalanı söyleniyor. “Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne 5 bin işçi alınacak” denilerek sizlerin ümit ve hayallerinizle oynanıyor. Büyükşehir Belediye Yasası resmi gazetede yayınlandı. Her şey ortada. Hatay Büyükşehir Belediyesine 5 bin değil sadece 500 kişi alınacak. Bu 500 kişilik personelin yaklaşık 300’ü kapatılan belediye ve lağvedilen kurumlardan gelecek. Yeni alınacak 200 personeli ise tüm ilçelerin nüfus oranına göre belirleyerek almaya söz veriyorum. Büyükşehir Belediyesinin bütçesi bellidir. Devlet bütçeyi kişiye veya partiye göre değiştiremez. Önemli olan bu bütçeyi halkımızın kime emanet edeceğidir. Biz çalmadık, çaldırmadık. Yolsuzluk yapmadık, yaptırmadık. Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak tüm ilçelere eşit hizmet götürülecek. Hiçbir ilçeye ayrımcılık yapılmayacak. Hiçbir kardeşime ikinci sınıf vatandaş muamelesi yapılmasına asla müsaade edilmeyecek.

 

   “24 Yıllık Devlet Hayatımda Hiç Yalan Söylemedim”

   24 yıllık devlet hayatımda hiç yalan söylemedim. Sizlerle her zaman doğruyu paylaştım. Her seçimde karşınıza yeni yalan ve vaatlerle gelenlere bu seçimde halkımız “Dur” diyecektir. Hataylılar yalanı değil doğruyu tercih edecektir. Hatay’da esnafımız, memurumuz, köylümüz, tüm halkımız ekonomik problemlerle boğuşuyor. Gençlerimiz, kadınlarımız, yaşlılarımız, kimsesizlerimiz, dul ve yetimlerimiz çok ihmal edildiler. Sizlere destek vereceğiz, sizlere çare olacağız. İnsanlarımız ekonomik çıkmazda, darda yaşıyor. Kimse ekonomik geleceğini göremiyor. Bu kötü gidişi birlikte değiştireceğiz. Her seçim zamanı sizi hatırlayan, her seçim zamanı sizi ziyaret eden, her seçim zamanı size söz verip sizi unutan olmayacağız. Yeter... Seçim yalanlarına son. Hatay’ın ve insanımızın geleceğini; halkımızın birlikte gücü ve 30 Mart seçiminde tercihi belirleyecektir. Hatay’da bu güne kadar hep başkaları konuştu. Bundan sonra sizler konuşacaksınız, bundan sonra, halkımız konuşacak. Yeter… Hatay konuşacak. Belediyecilikte halkımıza hizmet etmekten heyecan duyduk. Şehrin sorunlarını her zaman sizlerin istek ve önerileri doğrultusunda çözdük. Beş yılda değişimin öncüsü olduk. Hatay’ın tüm ilçelerinin yaşanabilir, modern, gelişmiş kentler haline dönüşmesi için gerekli projeleri iki yılda hazırladık. Türkiye’nin yetiştirdiği değerli akademisyenler ve dünya çapındaki projelerde yer alan 26 kişilik bir ekiple çalıştık. Hatay’ımızın gelecek 25 yıllını planlayan değişim projelerimizi tamamladık. Devlet hizmetinde edindiğim 24 yıllık bilgi ve tecrübemle ben hazırım” dedi.

   “Büyükşehir de Siyaset Değil Hizmet Yapacağız”

   Büyükşehir de siyaset değil hizmet yapılacağına söz veren Savaş; “Çocukluk yıllarımdan bugüne kadar en büyük hayalim; Türkiye ve Hatay’ın mutlu ve güvenli geleceği olmuştur. Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) yetkilileri ile yaptığım görüşmelerde tarafıma şunu ifade ettiler; “Tüm Hatay’da üç defa anket yaptırdık. Halkımız tüm anketlerde Lütfü Savaş olarak sizi birinci sırada tercih etti. Sizin şahsiyetiniz ve belediyecilikte yaptığınız hizmetleriniz takdirle karşılanıyor. Vatanımız için, bayrağımız için Hatay’da birlik ve bütünlüğün sağlanması için CHP’den Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmanız bizleri onurlandıracaktır.” Şahsıma ve belediyecilik başarıma CHP tarafından yapılan adaylık teklifi ve parti meclisi kararı üzerine şu 5 nedenle CHP’den aday oldum. Söz veriyorum Hatay’da siyaset yapmayacağım, Türkiye’ye model olacak hizmet belediyeciliği yapacağım” açıklamalarına yer verdi.

 

 

 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Toplam (1) adet yorum var.
hasan ali akhasan 8 Ocak 2014 Çarşamba
secımı kazanınca ak partıye gecersın merak etme
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet