Skip Navigation Links

'Kanaviçe' ye tam not!

İskenderun Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncuları Kanaviçe adlı oyunu ücretsiz sahneledi

Kültür Sanat   A+a-

 

   Belediye Kültür Sarayı’nda sahnelenen oyunu, Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek ve eşi Dr.Ümran Civelek, İskenderun LimakPort İskenderun Genel Müdürü Cem Aysel, İskenderun Belediyesi Musiki Derneği Başkanı Ahmet Öz, tiyatroseverler birlikte izledi.

   Kanaviçe adlı komedi türü tiyatro oyunu, beğenildi.

  Turgut Özakman tarafından yazılan, Özer Yüksel tarafından yönetilen Kanaviçe adlı tiyatro oyununda Asuman Töre, İrem Adaklı, Gizem Tutuşmuş, Gizem Yüksel, Nihan Kızılkaya, Onur Köybaşı ve Özer Yüksel rol aldı.

   Müzik editörlüğünü Özer Yüksel ve Sabit Güldüren, ışık-ses teknisyenliğini Sabit Güldüren ve Mehmet Ali Bozdoğan, saç-makyaj Uğur Arslan, suflörlüğü Yasemin Cereboğlu’nun üstlendiği oyun, İskenderun LimakPort’un katkılarıyla sahnelendi.

   Oyunun bitiminde, oyunculara çiçek vererek teşekkür eden Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Hep birlikte İskenderun Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncularımızın profesyonelce sergiledikleri oyunu izledik. Aslında çok anlamlı, belki de yaşanmamış hayatlar veya gizli yaşanmış hayatlar. Size çok teşekkür ediyoruz. Sanat ne kadar güzel. İnsan söyleyemediğini, sanat içerisinde söyleyebiliyor. Çok başarılıydınız. Daha nice başarılı, güzel oyunlar diliyoruz. İskenderunlular her şeyin en iyisine layıktır” dedi.

   Oyunun yönetmeni olan ve Kanaviçe adlı oyundaki Tahir rolünü başarıyla oynayan Özer Yüksel de, oyunun beğenilmesinden dolayı memnuniyetini dile getirerek,“Tiyatroseverlerimiz oldukça biz buradayız” diye konuştu.

   Konuşmasında, İskenderun Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncularınca, yeni bir oyunun daha sergileneceğini belirten Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Sen de Gitme Triyandafilis. 18 Ocak Cumartesi günü sahnelenecek. Bekleriz” dedi ve Yazar Ayla Kutlu’nun yazdığı hikayeyi uyarlayan ve oyunda rol alacak olan Seyfettin Babat’a da teşekkür etti.

   Kanaviçe adlı tiyatro oyunu, tiyatroseverlerden büyük ilgi gördü.

   Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Esma Ger’in de hazır bulunduğu, tiyatro gösterimi bitiminde, katkı veren LimakPort İskenderun Genel Müdürü Cem Aysel ve kuaför Uğur Arslan’a teşekkür plaket verildi.

   Tiyatro oyunundan sahneler ve oyuncuların fotoğrafları, salonun girişindeki panoda sergilendi.

   Tiyatroseverler, ücretsiz tiyatro gösteriminden dolayı Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek’e teşekkür etti.

   4 Ocak’ta ilk kez tiyatroseverlerle buluşan Kanaviçe adlı oyun, ayrıca 11 Ocak ve 31 Ocak 2014 tarihlerinde de gösterimde bulunacak. Tiyatro oyunu saat 20.00’de başlayacak.

Ücretsiz sahnelenecek tiyatro oyunun biletleri Hürriyet mahallesi’ndeki Kadın Kültür Sanat ve Eğitim Merkezi ile İskenderun Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nden temin edilebilecek.

 

   Kanaviçe iki perdeden oluşuyor

   İskenderun Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncuları tarafından sahnelenen komedi oyun “Kanaviçe”, iki perdeden oluşuyor. Turgut Özakman’ın 30’lu yaşlarda yazdığı ilk güldürüsü olan oyunda; hayatlarını ellerindeki kanaviçeye hapsetmiş, katı, gelenekçi ve vazgeçilmez kurallarla yaşayan 3 yaşlı kız kardeşin, evin genç kızıyla yaşadıkları kuşak çatışması ve bu çatışmaya direnişleri trajik komik olarak sahneleniyor. Üç yaşlı teyze, evin genç kızını kendi kurallarına uygun ve kendileri gibi erkek düşmanı olarak yetiştirme çabasındayken, genç kızın yaşadığı coşkulu bir aşka da gizledikleri hasretle direnmektedirler.

 


 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet