Skip Navigation Links

İnönü Meydanında İnönü’yü Çiçeklerle Andılar

İsmet İnönü 40. Ölüm yıl dönümünde Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun İlçe Teşkilatınca İsmet İnönü Meydanında büstünün önünde anıldı.

Gündem   A+a-


   Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek’in de katıldığı anma programında İnönü’nün büstünün önüne çelenk bırakıldı.

   “İsmet İnönü’yü Daima Saygı ve Şükranla Anacağız”

   İsmet İnönü’nün İstiklal Savaşının kazanılmasında, Cumhuriyet’in kurulmasında, Türkiye’nin modern bir ülke olarak gelişip güçlenmesinde ve muasır medeniyetler seviyesine ulaşma hedefi doğrultusunda ilerlemesinde değerli katkılar sağladığını açıklayan CHP İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Corc Basus, İnönü’yü ebediyete intikalinin 40. Yıl dönümünde rahmet ve özlemle andıklarını söyledi.

   Basus; “2. Cumhurbaşkanımız Merhum İsmet İnönü bugünleri görür gibi, ülke ve ulus düşmanlarına karşı verdiğimiz mücadele de ‘bir memlekette namuslu insanlar da en az namussuzlar kadar cesur olmadıkça o memleket için kurtuluş yoktur’ sözleriyle bizleri cesaretlendirmiş, 89 yıllık hayatını ülkesi, milleti ve devletine adamıştır” dedi. Basus’un sona eren konuşmaların ardından İsmet İnönü’nün Türkiye tarihinde ki önemine dikkat çeken Belediye Başkanı Yusuf Civelek ise; “Cumhuriyetimizin kuruluşunda büyük emeği olan kurtuluş savaşında eşsiz kahramanlıklar gösteren, hayatını Türkiye Cumhuriyetine adayan namuslu bir aile babası, Önderimiz M. Kemal Atatürk’ün en yakın silah arkadaşının İsmet İnönü’yü 40. Ölüm yıl dönümünde rahmet ve minnetle anıyoruz” şeklinde konuştu.



İnönü Meydanında İnönü’yü Çiçeklerle Andılar videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet