Skip Navigation Links

Akçay Köprüsü'nün temeli atıldı

Mahalle sakinleri ve muhtarlar halay çekerek kutladı

Gündem   A+a-


      Mahalle sakinleri ve muhtarlar halay çekerek kutladı

      Akçay deresi üzerinde köprünün temeli törenle atıldı

 

   İskenderun Belediyesi’nce, Akçay deresi üzerine inşa edilecek betonarme köprünün temeli, törenle atıldı.

   Yıllardır yapımı beklenen köprünün temel atma töreni, şölene dönüştü. Mahalle sakinleri ve muhtarlar, köprü yapımını davul zurna eşliğinde halay çekerek kutladı.

   Güzelçay mahallesi Akçay deresi otoban üstü Kesmelik Cami önünde yapılacak betonarme köprünün, temel atma törenine, İskenderun Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek ve eşi Dr.Ümran Civelek, Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun İlçe Başkanı Süleyman Uyar, muhtarlar, belediye meclis üyeleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, vatandaşlar katıldı.

   Yıllardır sıkıntıları yaşayan iki mahallenin yaşça büyükleri de çok önemli ihtiyacı karşılayacak köprü için Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek’e teşekkür etti.

 

   Köprü 30 bin kişinin ihtiyacını karşılayacak

   Kalabalığın katıldığı törende yaptığı konuşmasında, İskenderun’un Güzelçay (Akçay), Güzelköy ve Fatih Sultan (Orhantepe) Mahalleleri, Bekbele beldesi, Bitişik, Orhangazi, Çınarlı köylerine hizmet edecek köprünün önemine değinen Güzelçay Mahallesi Muhtarı Davut Zabun, “Bu köprümüz ortalama 30 bin nüfusa hizmet edecek. Yıllardır ihmal edilmiş, geç kalmış hizmettir. Çok şükür bu hizmet başkanımızın sayesinde bizlere nasip oldu. Mahallemize, diğer mahallelere ve köylere hayırlı uğurlu olsun” dedi.

   Köprü yapımı için Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek’e teşekkür eden Fatih Sultan Mahallesi Muhtarı Mehmet Zabun, “Allah razı olsun Başkanımızdan. Başkanım buradan geçerken söyledim. Başkanım halk buradan yararlanıyor dedim, ‘hemen köprü yapalım’ dedi. Bu köprüden herkes faydalanacak” diye konuştu.

   Sakarya ve Gültepe mahallesi ile çevre mahallelerin güvenli ulaşım kolaylığını sağlayacak olan köprüyü halkın 60 yıldır beklediği, istediğini anımsatarak, tekrar teşekkür eden Gültepe Mahallesi Muhtarı Kemal Tekbaş, “Köprümüze emeği geçen başta Belediye Başkanıma ve emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Başkanımın gönlünde her zaman hizmet var, bunu kimse inkar edemez. Hizmetlerin devamını kendisinden rica ediyoruz. Allah kısmet etsin inşallah diyoruz” dedi.

 

   ‘Çağdaş bir kentin alfabesi altyapıdır’

   Halkla birlikte olmaktan dolayı memnuniyetini dile getiren Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Size hizmet edebilmek benim için çok büyük bir gurur kaynağıdır. Öte tarafa hiçbir şey gitmiyor, insanların gönlünden başka. Bu bilince ulaştıktan sonra hizmet daha fazla istenerek yapılıyor. İki ay kadar önce Gültepe mahallesinde köprünün temelini atmıştık. 60 yıldır beklenen köprüydü. İnsanları da gönülleri de birleştiriyor bu köprüler. Altyapı en birinci temel iştir. Altyapıyı bir ağacın köküne benzetiyorum. Ağaç köksüz olursa meyve vermiyor, büyüyemiyor. Ağaç köksüz olursa yaşamı devam edemiyor. Seçime gidiyoruz. Bu bir seçim yatırımı mıdır? Bana ‘Aman altyapıya girme seçim kaybedersin’ dediler. Önemli olan halkın kazanması. İskenderun’da uzun yıllar su sıkıntısı yaşadık. Yeni içmesuyu şebeke çalışması bitti. Hayatın esas gerçeği mutluluktur. Herkes mutluluğun peşindedir. Kadınlar temizlik yaparken, çocuklarını yıkayacakken su kesilirse mutlu olabilir mi? Öğrenci ders çalışırken elektrik kesilirse mutlu olur mu? Ne mutlu olur ne başarılı olabilir. Yağmurda vatandaş sel korkusu yaşarken mutlu olabilir mi? Mümkün değil. Bunlar hep oldu, İskenderun’u sel de bastı, susuz da kaldı, elektrik de kesildi. Çağdaş toplum olabilmenin birinci temeli en ihtiyaç gereksinimlerin karşılanması ile başlar. Okumak için önce alfabeyi öğrenmek lazım. Çağdaş bir kentin alfabesi altyapıdır. Gönlüm rahat. İskenderun’un altyapısını bitirdik. Toz oldu, toprak oldu, yollar kazıldı ama başka çaresi yoktu. Şimdi her taraf düzeldi. İskenderun’un yüz yıllık altyapı sorunu çözüldü. Halkımın verdiği bu kutsal görevi layıkıyla yerine getirmeye çalışıyorum. Emeği geçen herkese gönülden teşekkür ediyorum. Beni yönlendiren, emeği geçen muhtarlarımız var. Onlar ihtiyacı söylemese ben nasıl hepsini bilebilirim. Onlar ihtiyaçları söylediler. Hizmetleri halkımızın ödediği paralarla oluşan bütçeyle yapıyoruz. Bu paranın tek kuruşunu heba etmedik, özen gösterdik. Belediye çalışanlarına, ayrıca köprüyü yapacak olan müteahhitimize ve şantiyede çalışanlara teşekkür ediyorum. Halkımız için daha çok hizmet ve çalışma yapacağız. Altyapı bitti, şimdi sıra üst yapıya geldi. Üst yapıda da çok güzel şeyler yapıldı. Sahil Türkiye’nin en güzel sahillerinden biri olma yolunda” dedi.

   Uzun yıllardır vahşi depolamadan kaynaklanan çöp sorununun çözüldüğünü, ileri teknolojinin artıklarının ileri teknolojiyle yok edilebileceğini belirten Başkan, ayrıştırma ve geri dönüşüm yöntemiyle çöp fabrikası yapıldığını söyledi.

   Daha müreffef, daha yaşanabilir bir İskenderun oluşturmak amacıyla çalışmalar yapıldığını anlatan Başkan, “Bu yolda epeyce mesafe katettik. Hep beraber elele, kol kola, gönül gönüle devam edeceğiz. Burada olduğunuz için en derin sevgilerimi sunuyorum. Hemşehrilerimin bu yapılan hizmetleri görmesi beni mutlu ediyor” dedi.

   Ortadoğu’da yaşanan sıkıntılara dikkat çeken Başkan, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve kurduğu laik cumhuriyet sayesinde bu sıkıntılardan uzak olduğumuzu söyledi.

   Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Büyük Önderimizin ilkelerine sahip çıkmak, bizim çocuklarımızın daha rahat, daha müreffeh bir hayat sürmesiyle eşdeğer olacaktır. Bu batağa biz bu sayede girmiyoruz ve girmeyeceğiz. Birlik ve bütünlük içinde yaşamaya devam edeceğiz” diye konuştu.

   Mahalle sakinleri, köprü yapımı için Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek’e teşekkür etti.

   Beetonarme köprünün temelinin ilk harcı Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek ve eşi Dr.Ümran Civelek, muhtarlar ve mahalle sakinleriyle birlikte butona basılarak, atıldı. Betonarme köprü, 12 metre genişliğinde, yaklaşık 35 metre uzunluğunda olacak.

 


 

 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Toplam (1) adet yorum var.
Mustafa PEKÖZ 21 Aralık 2013 Cumartesi
Saygı değer başkanım Güzel Çay ve Fatih Sultan Mehmet Mahallelerimize göstermiş oldugun ilgi ve alakadan dolayı teşekkür eder şükranlarımı sunarım. Saygılarımla
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet