Skip Navigation Links

'Yılanların Öcü' Engellenemedi!

YILANLARIN ÖCÜ MUHTEŞEM PERFORMANSIYLA DAKİKALARCA AYAKTA ALKIŞLANDI!

Gündem   A+a-

 

 

 "Yılanların Öcü" Engellenemedi!

 
 Kurul; "Müstehcen ve Argo" içerik var dedi.

 

 YILANLARIN ÖCÜ MUHTEŞEM PERFORMANSIYLA DAKİKALARCA AYAKTA ALKIŞLANDI!

 Fakir BAYKURT'un ünlü eserini tiyatro sahnesine taşıyan Ankara Ortaoyuncuları, "Yılanların Öcü" oyununu Hatay'ın Dörtyol ilçesinde sahneye koydu.

 

 2- Uluslararası Kültür, Sanat ve Turunçgil Festivali kapsamında sahne alan oyun öncesi 2 perde olarak gösterime gireceği planlanan oyun, Dörtyol Kaymakamlığının talimatıyla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün oluşturduğu kurula sevk edildi.

 

 

 Oyun sahnelenmeden hemen önce kurul kararı ile öğrencilerin seyrine müstehcenlik ve argo içerdiği gerekçesiyle onay çıkmadı.

 

 Akşam gösterisinde ise salona Kaymakam, Milli Eğitim ve Emniyet'den hiç kimsenin iştirak etmemesi gözlerden kaçmaz iken, salonun üçte biri ancak dolabildi.

 

 "Yılanların Öcü" Adlı oyun bitiminde ise salondakiler dakikalarca oyunu ayakta alkışlarken. Oyuncular ve katılımcılardan da ince bir sitem sesi yükseldi.

 

 

 Oyunda "argo ve müstehçenlik" içeren hiçbir sahne yoktu!

 

 Oyunu izlemeye gelen tiyatro severler, oyunda hiçbir müstehçen sahnenin olmadığınıa vurgu yaparak, "Bunun adı düpedüz sansür " diye tepki gösterdiler.

 

 Oyunu izlemeye gelen Yeniyurt Belediye Başkanı Hasan Avni Günal ve Kuzuculu Belediye Başkanı ve MHP Dörtyol Belediye Başkan adayı Yaşar Toksoy yönetmen Ünal Çeken ve oyuncuları tebrik ederek bir süre sohbet ettiler.

 

 

 Başkan Toksoy; "İnşallah bu oyunu yazın açık havada Dörtyol'da tekrar sergilemenizi isteriz" diyerek beğenisini dile getirdi.

 

 

 

 Yönetmenliğini Ünal ÇEKEN'in yaptığı Ankara Ortaoyuncularının yorumu ile sahneye taşınan "Yılanların Öcü" oyunumuza iştirak eden etmeyen herkese teşekkür ediyoruz. Oyunumuz yaklaşık 4 bin defa sahneye konulmuş olup bugüne kadar 1 milyon seyirci le Türkiye'nin dört bir yanında sahneye koyduk. Dörtyol'un konuksever ve sıcak kanlı insanlarıyla olmakdan dolayı çok mutlu olduk" dedi.

 

 

 

 

 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet