Skip Navigation Links

Hatay'da bir ilk!

Kanserle Savaş Derneği Kuruldu

Sağlık   A+a-

 
   Hatay’da Bir İlk…
 
Kanserle Savaş Derneği Kuruldu
Hatay’da bir eksiklik daha giderildi. Hatay Kanserle Savaş Derneği kuruldu. Derneğin kuruluş amacının ‘Sen Kansersin’ dendiği andan itibaren hastanın yaşadığı boşluk ve ne yapacağını bilmediği ruh haline yardımcı olmak olduğunu açıklayan Hür Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi Gazeteci – Yazar M. Adnan Tink, hastalığın Türkiye ölçeğinde gün geçtikçe ileri bir boyut kazandığını söyledi.
 
“Kanserle Savaşın İlk Adımı ‘Ben Kanserim’ Diyebilmektir”
Hatay’da bugüne dek kanserle mücadele adına bir dernek kurulamamış olmasının ayrı bir soru işareti olduğunu belirten Tink; “Hatay’dan Adana, Mersin, Ankara ve İstanbul’a giden, Kanser illetiyle savaşan o kadar çok insanımız var ki inanamazsınız.
 
 
Derneğimizin kuruluşunda öncelikli amaç , “ Sen Kansersin “ dendiği andan itibaren hastanın yaşadığı boşluk ve ne yapacağını bilmediği ruh haline elimizden geldiğince yardımcı olmaktır. Hastalık Türkiye ölçeğinde son derece hızlı büyüyen ölüm sebepleri arasında ne yazık ki ilk üçe yerleşmiş bulunmaktadır. Kanser hastalığı ile mücadelenin, hastalığın kabullenmesiyle aşılabileceğini bire bir yaşayan bir arkadaşınız olarak "Derneğimizin adı da buradan geliyor. Kanserle Savaşıp kazanabilmenin ilk adımı 'Ben kanserim' diyebilmektir. Bundan sonraki etkinliklerimiz, farkındalık organizasyonları yapmak olacaktır. Bu günden itibaren çevrenizde ve yakınlarınızda bu hastalıkla mücadele eden, savaşan ve kazanmak isteyenleri lütfen bize yönlendiriniz. Ayrıca Derneğimiz faaliyetlerinde ve yapacağımız çalışmalarda bizlere yön verecek fikirlerinizde bizleri onurlandırmanızı da hassaten rica ediyorum. Bu Savaşta bizleri yalnız bırakmayacağınıza canı gönülden inanmaktayım” açıklamasına yer verdi. Derneğin Kurucu listesi ise; Adnan Tink (Gazeteci ), Uzm. Dr. Aykan Akar, Uzm. Dr. Fatih Tokuş, Av. Bülent Akbay, Günay Morkan ( Mali Müşavir ), Ercan AFLAZ ( Bilgi İşlem Uzmanı ) ve Tahsin ÖZTEKİN ( İş Adamı )olarak oluştu.
 
 

Hatay'da bir ilk! videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet