Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Bu oyunlar ücretsiz sahnelenecek!

İskenderun Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncuları, iki ayrı oyun hazırlığını sürdürüyor.

Kültür Sanat   A+a-

 
   İskenderun Belediyesi Şehir Tiyatrosu’ndan iki ayrı oyun hazırlığı
 
   Tiyatro perdeleri yeni dekor ve yeni oyunlarla açılacak
 
 
   İskenderun Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncuları, iki ayrı oyun hazırlığını sürdürüyor.
 
   Sen de Gitme Triyandafilis ve Kanaviçe adlı tiyatro oyunlarının, Ocak 2014 ayında tiyatro severlerle buluşması planlanıyor.
 
   İskenderun Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncuları, yeni oyun hazırlıklarını İskenderun Belediyesi Kadın Kültür Sanat ve Eğitim Merkezi’nde sürdürüyor.
 
   Sahneledikleri tiyatro oyunlarının tiyatro severlerden büyük ilgi gördüğünü anımsatan oyuncular, her iki oyunun da beğenileceğini belirttiler.
 
   Tiyatro oyunlarının sahneleneceği Belediye Kültür Sarayı’nda bakım, onarım ve yenileme çalışmaları da aralıksız sürüyor.
 
   Oyunların hazırlık çalışmasını izleyen Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Esma Ger, tiyatro severlerin, yenilenmiş mekânda tiyatro oyunlarını izleme keyfini yaşayacağını söyledi.
   İskenderun Belediyesi Şehir Tiyatrosu, kültür ve sanat etkinliklerinin vazgeçilmez mekânı olan Belediye Kültür Sarayı’nın yenilenmiş sahne, koltuk, zemin ve aydınlatmalarıyla perdelerini açacak.
 
   Kanaviçe ve Sen de Gitme Triyandafilis tiyatro oyunları da ücretsiz sahnelenecek.
İskenderun Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncularının rol aldığı tiyatro oyunları ücretsiz sahnelenmiş, tiyatro severler tarafından beğenilmişti. Tiyatro oyunlarını çeşitli okullardan öğrenciler de ücretsiz izleme imkanı bulmuştu.
 
  İskenderun Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncuları ayrıca, kent dışında da tiyatro oyununu ücretsiz sahnelemişti.
 
   Sen de Gitme Triyandafilis yeniden uyarlandı
 
   Yazar Ayla Kutlu’nun İskenderun’a adadığı kitabın ana hikâyesi olan “Sen de Gitme Triyandafilis” ; gönüller çelen, duygulandıran, gönendiren ve öte yandan gizil bir kaynak olarak yürüyüp giden hüznüyle, doyulmaz tatlar veren bir hikâyedir. Daha önce Tunç Başaran tarafından sinemaya da uyarlanan “Sen de Gitme Triyandafilis”; Seyfettin Babat’ın uyarlaması, Pınar Uysal, Serhat Nalbantoğlu’nun dramaturgisi ve yine Serhat Nalbantoğlu’nun rejisiyle Devlet Tiyatroları sahnesine de taşınmıştı. “İskenderun Belediyesi Şehir Tiyatrosu için Seyfettin Babat tarafından yeniden uyarlanan “Sen de Gitme Triyandafilis”, İskenderunlularla buluşacak. Oyun, daha önce birçok oyunda yönetmenlik yapan Kadir Peker tarafından yönetilecek.
 
   Yönetmen Kadir Peker,”Rum kökenli Triyandafilis'in bakıcısı ve en yakın dostu Sultan'la olan sevgi ilişkisi üzerinde gelişen oyunumuzun provalarına büyük bir heyecanla devam ediyoruz” dedi.
 
   1930'ların Fransız işgalindeki Antakya ve İskenderun’da geçen oyun; zekâ yaşı hiçbir zaman yedi yaşındaki bir çocuğunkini geçemeyecek güzeller güzeli Triyandafilis’in hüzünlü hikâyesini anlatıyor. Fransızların yiyecek mutemetliğini yapmış, servetini bu yolla arttırmış olan babası Mösyö Antuvan, Türk askeri Hatay’a geldiğinde burada daha fazla barınamayacağını anlar ve Beyrut’a göçmeye karar verir. Doğduğu günden beri Triyandafilis’in bakıcılığını yapan, onu kızı gibi seven Sultan için bu ayrılık dayanılmazdır. Ancak hiç beklenmedik bir gelişme herkesin yaşamını değiştirir.
 
   Yazar Ayla Kutlu’nun yazdığı hikayeyi Seyfettin Babat uyarladı. Rejisörlüğünü Kadir Peker, rejisör yardımcılığını Ömer Elbir ve Seyfettin Babat üstlendi. Dekor ve kostüm tasarımını Seyfettin Babat’ın, müzik ve video düzenleme Kadir Peker ve Seyfettin Babat, ses ve ışık Sabit Güldüren, kondüvit Atılay Çakar’ın yaptığı oyun, zengin bir oyuncu kadrosuna sahip. Oyunda, Birsen Özer, Ömer Elbir, Lina Arusoğlu, Seyfettin Babat, İnci Gül, Cem Çetin, Anıl Yıldız, Umut Akkaya, Burak Bestamioğlu, Güneş Yeşil, Utku Palta, Yaşar Koca, Yusuf Eser, Polen Zeybek, Sevim Peltek, Lara Babat, Şeyma Sezer, Bestami Yılmaz rol alacak.
 
   Kanaviçe iki perdeden oluşuyor
 
   İskenderun Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncularının hazırlık çalışmalarına devam ettiği komedi oyun “Kanaviçe”, iki perdeden oluşuyor. Yakın geçmişte kaybettiğimiz Turgut Özakman tarafından yazılan oyun, Özer Yüksel tarafından yönetiliyor. Turgut Özakman’ın 30’lu yaşlarda yazdığı ilk güldürüsü olan oyunda; hayatlarını ellerindeki kanaviçeye hapsetmiş, katı, gelenekçi ve vazgeçilmez kurallarla yaşayan 3 yaşlı kız kardeşin, evin genç kızıyla yaşadıkları kuşak çatışması ve bu çatışmaya direnişleri trajik komik olarak sahneleniyor. Üç yaşlı teyze, evin genç kızını kendi kurallarına uygun ve kendileri gibi erkek düşmanı olarak yetiştirme çabasındayken, genç kızın yaşadığı coşkulu bir aşka da gizledikleri hasretle direnmektedirler. Oyunda yarım asır öncesinin kuşak farklılaşmasına nasıl bakıldığı da tebessümle izlenecek.
 
   İskenderunlu tiyatro severleri güldürecek, eğlendirecek güzel bir oyun sahnelemek amacıyla, oyuncuların haftada beş gün mesai saatleri sonrasında özveriyle çalıştıklarını belirten Yönetmen Özer Yüksel, komedi oyununun hazırlık çalışmasının keyifle ve heyecanla sürdürdüklerini söyledi.
 
   Kanaviçe adlı tiyatro oyununda Asuman Töre, İrem Adaklı, Gizem Tutuşmuş, Gizem Yüksel, Nihan Kızılkaya, Onur Köybaşı ve Özer Yüksel rol alıyor.
 
   Müzik editörlüğünü Özer Yüksel ve Sabit Güldüren, ışık-ses teknisyenliğini Sabit Güldüren ve Mehmet Ali Bozdoğan yapıyor. Oyunda suflör olarak Yasemin Cereboğlu görev alıyor.
 

 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar