Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Çevresel Problem Avantaja Dönüştürülmeli

İskenderun Lokantacılar Odası Başkanı Hidayet Şahinoğlu, atık yağların kontrolü kapsamında Albiyobirlik toplama firması işbirliğiyle lokantalarda atık

Gündem   A+a-

İskenderun Lokantacılar Odası Başkanı Hidayet Şahinoğlu, atık yağların kontrolü kapsamında Albiyobirlik toplama firması işbirliğiyle lokantalarda atık yağ toplama sözleşmesinin devam ettiğini belirtti.
İskenderun Lokantacılar Odası'na kayıtlı olan ve kızartma yağı kullanan esnafın bir bölümünün sözleşme yaptığını, bir bölümünde ise görüşmelerin devam ettiğini anlatan Şahinoğlu, "Sözleşme yapılmaması halinde esnaf ceza alabilir. Üyelerimizin bu yönden mağdur olmaması için sözleşme yapmaları gerekiyor" uyarısında bulundu. İskenderun Belediye'si'nin de katkısıyla Albiyobirlik firmasının kentteki esnafı bilgilendirme toplantısı yapacağını anlatan Hidayet Şahinoğlu, İskenderun'da 500 kilograma yakın atık yağın oluşması gerektiğini söyledi.
Kentteki 25 esnafın sözleşmeye imza attığını anlatan Şahinoğlu, toplanan atık yağların biyodizele dönüştürüldüğünü, çevresel sorun olan atık yağların avantaja dönüştürülmeye çalışıldığını da belirtti. Şahinoğlu, "İnsan ve çevre sağlığı için ve esnafımızın olası mağdurluk yaşamaması adına konuya duyarlı olmasını bekliyoruz" diye konuştu.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar