Skip Navigation Links

Dörtyol Kaymakamlığından Arıcılık Projesi

Dörtyol Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Müdürlüğü, aracılığın yaygınlaştırılması ve sosyal güvencesi olmayan; kişilerin kend

Gündem   A+a-

Dörtyol Kaymakamlığından Arıcılık Projesi

Dörtyol Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Müdürlüğü, aracılığın yaygınlaştırılması ve sosyal güvencesi olmayan; kişilerin kendi geçimlerini sağlaması için Proje ile bir aileyi daha iş sahibi yaptı.
Dörtyol Kaymakamlığı SYDV Müdürlüğü bünyesinde geliştirilen proje ile 1 aileye 100 adet yeni arılı kovan dağıtıldı. 12 bin lira olan proje bedeli ile ilçede ikamet eden ve vakıfta dosyası bulunan yoksul olan aile tespit edildi. Ailelinin tespitinin ardından proje kapsamında yardımları yapan SYDV, bu çalışma ile ailelerin ekonomik gelirlerine destek oldu. Projeden faydalanan aile ödemelerini 2 yıl geri ödemesiz 8 yıl-da proje bedelinin 6 eşit taksit şeklinde tahsil edileceği belirtildi. Kaymakamlık tarafından dağıtılan arılı kovanlarını alan Tarık Şirin (30), aldıkları bu destekten dolayı mutlu olduklarını söyleyerek. "Kaymakamlığımız tarafından çeşitli projeler yapılarak ilçe hal-kına destek sunuluyor. Bu çalışmalarından dolayı kaymakamlığımızı kutluyorum. Buradan aldığımız arılı kovanları ile hem ailelerimizin geçimini sağlayacağım ve hem de geri ödemeyi rahatlıkla yapa-cağım. Eşim Melek Şirin (27) Zaten Arıcılık kursuna giderek sertifika almıştı onunla birlikte bu işi yapacağız Devletimiz sayesinde uğraşacak ve gelirimizin olacağı bir işimiz oldu" dedi. Arı Dağıtım törenine katılan Dörtyol Kaymakamı Hacı Hasan Özyiğit ise "Vakfımız Proje sorumlularının yorucu bir çalışması sonucu hazırlanan bu projenin kabul edilmesi ile ilk projemiz hayata geçirilmiştir. Dörtyol’da narenciye en önemli geçim kaynağımız. Biz kaymakamlık olarak ailelere geçim kaynağı olarak başka ne tür imkânlar bulabiliriz diye düşündüğümüzde arıcılık aklımıza geldi. Arıcılığın önemli bir sektör olarak karşımızda durduğunu gördük. Bu nedenle de hem arıcılığı teşvik etmek hem de ailelere ek gelir sağlamak amacıyla bu uygulamayı başlattık. Bundan sonra da ilçe ekonomisinin kalkınması ve refah düzeyinin artması için çalışmalarımız devam edecektir” dedi. Daha sonra arıcılık yapacak olan aileye alınan kovanlar teslim edildi. Kovanların Dağıtım törenine İlçe Tarım müdürlüğü Yetkilileri ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı mütevelli heyetleri de katıldı. Arılarını Teslim alan Tarık Şirin ve Ailesi Bundan böyle ge-çimlerimizi bu şekilde sağlayacağız "Allah Devletimizden razı olsun" dedi.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet